Elképzelhető, hogy a koronavírus laboratóriumban lett kifejlesztve, azok után, hogy egyes ország kutatói kimutatták a hasonlóságait a HIV-hez?
"Tessék akár ennek is hihetünk ezzel az erővel."
Azt már korábban megbeszéltük, hogy a tudományt névvel vállalva, peer-review szaklapban publikálva csináljuk, nem pedig ismert neonáci/konteó oldalak (eutimes.net) sosem látott állítólagos "kínai tudósai" a hivatkozási alapok.
141
Peer review igaz? Amit nem a két kedvenc amcsi szaklapodban publikálnak arról tudomást sem veszünk igaz?
A kérdezőnek hiába magyarázol.
Az ő szintjén még a ValóVilág show működése is rejtély.
Csak azt nem értem, hogy a kérdés miért nincs még az ezotériában?
#139!/#141
Én elvégeztem helyetted a munkát, és utána néztem annak a tudományos publikációnak, amibe az általad linkelt (egyébként eléggé bulvár szagú) cikkben hivatkoztak. Ez lenne az:
Egyrészt ez egy február eleji cikk, azaz nem a legfrissebb (tekintve hogy mekkora energiát fektetnek a koronavírus kutatásba). Másrészt amit ebben a cikkben leírnak, az annyi, hogy felvetnek két lehetséges másik eredetet is azon kívül, hogy azon a bizonyos piacon került a fertőzés a denevérekből emberre. Két labort jelölnek meg lehetséges forrásként. Az egyikben csak denevéreket vizsgálnak, semmit nem kezdenek a vírusokkal. A másikban valóban kísérleteztek az előző (SARS) koronavírussal, módosították azt. Azonban a cikkben semmilyen bizonyítékot nem hoztak fel arra, hogy innen származna a vírus, csak felvetették, mint lehetőséget! Konkrét idézet:
" A direct speculation was that SARS-CoV or its derivative might leak from
the laboratory."
Ráadásul azóta kimutatták erről a módosított vírusról, hogy jelentősen eltér a jelenlegi járványt okozó koronavírustól, tehát nem ettől ered. Szóval a cikkben szereplő állítást azóta cáfolták is.
Tehát nem, én nem hiszek ennek "ennyi erővel". Ez egy cáfolt felvetésen (még csak nem is kutatáson) alapul!
"Peer review igaz? Amit nem a két kedvenc amcsi szaklapodban publikálnak arról tudomást sem veszünk igaz?"
Akkor egy kicsit higgyünk a saját munkánknak. Kérlek mutasd meg a pShuttle-SN-t a COVID19-ben. Vagy a HIV-et. Az adatok publikusak.
146
Bizonyíték?
Hány gyilkos, sikkasztó meg egyebek vannak szabad lábon bizonyíték hiányában? Vagy nagyon jó ügyvéd miatt?
Ne tegyünk úgy, mintha azért ez nem lenne épp elég gyanús és a valószínűsége nem lenne elég magas.
Hadd idézzem, amit a 137. válaszomban írtam.
"Ellenben én nagyon kíváncsi lennék olyan (nem megcáfolt) kutatásra, ami amellett foglal állást, hogy az új koronavírus mesterséges eredetű. Mert ilyenről sajnos nem tudok."
A helyzet azóta semmit sem változott. Egyetlen olyan cikket sem tudtál hozni, amit azóta nem cáfoltak. Innentől kezdve a vita elég tárgytalan.
149
Volt ilyen kutatás, és mindet megcáfolták.
Akkor minek újabb kutatás, ha úgyis megcáfolják.
A tudományos közösség sem annyira független mint gondolnád. Erősen politizált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!