Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Elképzelhető, hogy a koronavír...

Elképzelhető, hogy a koronavírus laboratóriumban lett kifejlesztve, azok után, hogy egyes ország kutatói kimutatták a hasonlóságait a HIV-hez?

Figyelt kérdés
2020. febr. 26. 10:06
 141/158 anonim ***** válasza:
100%

"Tessék akár ennek is hihetünk ezzel az erővel."

Azt már korábban megbeszéltük, hogy a tudományt névvel vállalva, peer-review szaklapban publikálva csináljuk, nem pedig ismert neonáci/konteó oldalak (eutimes.net) sosem látott állítólagos "kínai tudósai" a hivatkozási alapok.

2020. márc. 19. 23:43
 142/158 A kérdező kommentje:

141

Peer review igaz? Amit nem a két kedvenc amcsi szaklapodban publikálnak arról tudomást sem veszünk igaz?

2020. márc. 20. 08:47
 143/158 anonim ***** válasza:
100%
Értesd meg, hogy ez személyes, hanem szakmai hitelesség kérdése.
2020. márc. 20. 09:16
 144/158 anonim ***** válasza:
*nem személyes
2020. márc. 20. 10:47
 145/158 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek hiába magyarázol.

Az ő szintjén még a ValóVilág show működése is rejtély.

Csak azt nem értem, hogy a kérdés miért nincs még az ezotériában?

2020. márc. 20. 10:52
 146/158 sadam87 ***** válasza:
100%

#139!/#141

Én elvégeztem helyetted a munkát, és utána néztem annak a tudományos publikációnak, amibe az általad linkelt (egyébként eléggé bulvár szagú) cikkben hivatkoztak. Ez lenne az:

[link]

Egyrészt ez egy február eleji cikk, azaz nem a legfrissebb (tekintve hogy mekkora energiát fektetnek a koronavírus kutatásba). Másrészt amit ebben a cikkben leírnak, az annyi, hogy felvetnek két lehetséges másik eredetet is azon kívül, hogy azon a bizonyos piacon került a fertőzés a denevérekből emberre. Két labort jelölnek meg lehetséges forrásként. Az egyikben csak denevéreket vizsgálnak, semmit nem kezdenek a vírusokkal. A másikban valóban kísérleteztek az előző (SARS) koronavírussal, módosították azt. Azonban a cikkben semmilyen bizonyítékot nem hoztak fel arra, hogy innen származna a vírus, csak felvetették, mint lehetőséget! Konkrét idézet:

" A direct speculation was that SARS-CoV or its derivative might leak from

the laboratory."

Ráadásul azóta kimutatták erről a módosított vírusról, hogy jelentősen eltér a jelenlegi járványt okozó koronavírustól, tehát nem ettől ered. Szóval a cikkben szereplő állítást azóta cáfolták is.

[link]

Tehát nem, én nem hiszek ennek "ennyi erővel". Ez egy cáfolt felvetésen (még csak nem is kutatáson) alapul!

2020. márc. 20. 11:20
 147/158 anonim ***** válasza:
100%

"Peer review igaz? Amit nem a két kedvenc amcsi szaklapodban publikálnak arról tudomást sem veszünk igaz?"

Akkor egy kicsit higgyünk a saját munkánknak. Kérlek mutasd meg a pShuttle-SN-t a COVID19-ben. Vagy a HIV-et. Az adatok publikusak.

2020. márc. 20. 11:28
 148/158 A kérdező kommentje:

146

Bizonyíték?

Hány gyilkos, sikkasztó meg egyebek vannak szabad lábon bizonyíték hiányában? Vagy nagyon jó ügyvéd miatt?

Ne tegyünk úgy, mintha azért ez nem lenne épp elég gyanús és a valószínűsége nem lenne elég magas.

2020. márc. 20. 20:22
 149/158 sadam87 ***** válasza:
100%

Hadd idézzem, amit a 137. válaszomban írtam.

"Ellenben én nagyon kíváncsi lennék olyan (nem megcáfolt) kutatásra, ami amellett foglal állást, hogy az új koronavírus mesterséges eredetű. Mert ilyenről sajnos nem tudok."

A helyzet azóta semmit sem változott. Egyetlen olyan cikket sem tudtál hozni, amit azóta nem cáfoltak. Innentől kezdve a vita elég tárgytalan.

2020. márc. 20. 22:37
 150/158 A kérdező kommentje:

149

Volt ilyen kutatás, és mindet megcáfolták.

Akkor minek újabb kutatás, ha úgyis megcáfolják.

A tudományos közösség sem annyira független mint gondolnád. Erősen politizált.

2020. márc. 21. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!