Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan kezdjek bele a gitározá...

Hogyan kezdjek bele a gitározásba?

Figyelt kérdés
Már jó ideje meg szeretnék tanulni gitározni. Haverokkal jó lenne zenélni, csak az a baj, hogy semmi ismeretem nincsen a dologban. Valami tanács jól esne. Akusztikus vagy elektromos gitárral kezdjek? Meg lehet tanulni magamtól játszani? Vagy tanárhoz mindenképp tanácsos járni? Minden témához kapcsolódó tanács jól jönne :)

2017. márc. 19. 00:07
1 2 3 4 5 6
 21/52 Waff ***** válasza:
A csajos videón jó példa, de teljesen észrevehető, hogy tanár nélkül, autodidakta módon tanult. Figyeld meg a bal keze gyűrűsujját, szinte mindig vissza pattintva fog vele, aztán bármiféle ujjrend helyett, sokszor egy ujját tologatja (pl a Cream együttes "sunshine" riffjét mikor tologatja jól megfigyelhető) a fogólapon. Tempó ("tá-titi") tartás teljes katasztrófa. Inkább gagyibb dalokkal, LASSAN célszerűbb pötyörészni, de a lényeg hogy pontos legyen.
2017. márc. 24. 05:47
 22/52 anonim ***** válasza:
Hogy játszana ha rendszeresen járna tanárhoz? :)
2017. márc. 24. 05:51
 23/52 anonim ***** válasza:
Kérdező: Amúgy basszerosból hiány van ám ;)
2017. márc. 24. 05:54
 24/52 anonim ***** válasza:
2017. márc. 24. 05:56
 25/52 Waff ***** válasza:
Valószínű "gagyibb", egyszerűbb riffeket nyomatna, de pontosan, jó technikával. Inkább haladj lassabban, de jól, mint gyorsan de pontatlanul, elnagyolva... :)
2017. márc. 24. 09:30
 26/52 Mojjo ***** válasza:

@21: igazából az arra példa, hogy teljesen mást tanult elektromoson, mint amit akusztikuson tanult volna. Szóval nem tanárral vs tanár nélkül, hanem akusztikuson vs elektromoson. Elektromoson is lehet tanárral kezdeni. Amúgy tele van a youtube "hogyan ne gitározzunk", "leggyakoribb hibák", "ezeket kerüljük el gitározás közben" stb stb videókkal, amik többek között pont az általad említett hibákkal foglalkoznak. Így aki akar, ki tudja ezeket küszöbölni autodidakta módon is. Itt az látszik, hogy hatalmas volt a lelkesedés és az lenyomta a türelmet. De ismételten: ez mindegy, nem ezért mutattam. Autkdidakta hibákat akusztikuson is össze lehet szedni.

@Kérdező: fel nem foghatom, miért akar valaki klasszikusra rábeszélni, ha elektromoson akarsz játszani. Ok, kezdjél akusztikuson, de legyen fémhúros. Igen, egyszer már jelentéktelenítve lett itt a nyakgeometria és fogólapszélesség szerepe, de valójában ezek - meggyőződésem szerint - alapvető fontosságú dolgok. Baromira más érzés a kettőn játszani. Na meg igen sokan évekig kutatnak a megfelelő nyakprofil és fogólapszéllesség és rádiusz után. Legyen V, ne C, legyen 45mm a szemöldöknél, ne 43, legyen kicsit kisebb a rádiusz - vagy mind fordítva. De a megfelelő megtalálása fontos és sokan sok energiát ölnek bele. És ezek jóval-jóval kisebb különbségek, mint egy klasszikus és egy fémhúros között. Az ég és föld. És egyetlen árva indok nem szól amellett, hogy kezdj klasszikuson. Nulla. Ja, de, hogy nehogy bibis legyen a kezed :D Nevetséges... Szóval kérdezd már meg a haverod, minek akar klasszikust rádtukmálni, mert értelme az nincs.

2017. márc. 24. 11:01
 27/52 Mojjo ***** válasza:
@26: kicsit összeszedetlen voltam: szóval a fémhúros akusztikus nyakprofilja, fogólap szélessége és geometriája hasonlít egy elektromoséra. Egy klasszikusé nagyon-nagyon távol van tőle. A fémhúros akusztikusok és elektromosok között is van sokféle, és sokaknak fontks, hogy a megfelelőt megtalálják, de ezek milliószor közelebb állnak egymáshoz, mint bármelyik egy klasszikushoz. És én nem tartom elhessegethető kérdésnek ezt, sőt, igen fontosnak tartom.
2017. márc. 24. 11:07
 28/52 anonim ***** válasza:
Nyakszélesség meg geometria, meg húrcikkbiomechanikai dolgokat inkább az eladóra kéne bízni az elején, persze jobb ha tisztában van az ember velük, de inkább egy jó boltot mondjatok, ahol a srác korrekt eladóval tudja megbeszélni a gitáros céljait, és segít kiválasztani a neki legmegfelelőbb gitárt. Szóval most van itt a reklám helye ;)
2017. márc. 24. 13:03
 29/52 Waff ***** válasza:

Mojjo! Tudom, hogy az általad linkelt videóval az elektromos gitáron való fejlődést akartad prezentálni, nem az "egyedül vs tanárral" témával kapcsolatban akartál állást foglalni.

Igen, lehet tanár nélkül is tanulni, ha az ember szorgos és figyelmes.

2017. márc. 24. 13:17
 30/52 anonim ***** válasza:
Oroszlánbarlangról tudom hogy tré, Medgyesi Hangszer korrekt, de persze ő is keresni akar mint mindenki. Bementem oda az egyik gitárommal egy warwick tokkal amit otthon nem lehet kapni. Kérdezgettem az árakat, mondott x-et kicsit beszélgettünk a tokról, megtudta hogy Külföldön élek utána már y-ról beszélt pfejjjj :S Persze nem szóltam neki, mert korrektül járt el, ha mindenről adott volna számlát 40-ből megúsztam volna mindent, de az elején basszus még ilyen 30-ról beszélt. Volt egy pickupcsere, floyd tisztítás, nyaknak a szélét megcsiszolta picit, húrcsere, finomhangolás 40-ből számomra megérte, és mindenkinek megérte volna szerintem, de a kezdetekben durván baráti összegeket mondott, pár perccel később kijavította magát hogy valamit benézett, de nagyonis tudta hogy mi a szitu, úgy ahogy én, összességében csak ajánlani tudom! Számlát nem adott, gondolom mesésen olcsón szerezte a hangszedőt.
2017. márc. 24. 13:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!