Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan kezdjek neki a zenélésnek?

Hogyan kezdjek neki a zenélésnek?

Figyelt kérdés
Hébe-hóba gitározok,alap akkordokat tudok fogni és egyszerű slágereket játszani.Az éneklés jobban vonz ezért mindig csak annyira érdekelt,hogy magamat kísérjem,nem tudok bonyolult váltásokat.Állítólag szép a hangom,de nem fejlesztettem mert több minden érdekel nem mélyedtem el benne.A kérdés az hogy mivel tudok jó felvételeket készíteni?Mennyit kellene gyakorolnom hogy jó legyek?Hogyan tudnék egyedül komplett zenét létrehozni?Valami igazán újat szeretnék ,tudom,sok kísérletezést igényel,de mennyi idő után várhatok eredményt?A zenei ízlésem inkább alternatív,mint pop vagy rock,imádom az érdekes költői szövegeket,mint pl.a Quimby de valami újjal kísérleteznék.Nincs igazán önbizalmam ez is hátráltat.(Nő vagyok)

2016. dec. 28. 19:42
 1/2 sándorjános ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=F7Ilw5BEAjk

Egy ilyen kütyü sokat segithet neked, mert ha van egy ableton, vagy hasonló stúdióprogramod a gépeden, akkor mikrofonba felénekelve stúdió minőségű felvételt tudsz csinálni akár otthon is. "Mennyit kell gyakorolnom, hogy jó legyek?" Valakinek már akkor jó vagy ha négy akkordot tudsz váltogatni, de attól még nem leszel Santana, ez egy olyan dolog amiben nem lehetsz elég mélyen benne, mert mindenkinek van hová fejlődni. A legjobbak szánnak rá szabadidőt, mert a művészetben a szabadidő igazából olyan idő amit aktivan fel tudsz használni arra hogy jól csináld, amit csinálsz. Amit még ajánlani tudok: Fedezz fel minél több zenét és figyeld meg őket, hogy működnek, + sok olyan zenészeket, akiknek ahhoz amit csinálnak számodra inspiráló a hozzáállásuk. Számos beszélgetés van fenn youtubén amin művészek, vagy zenészek fejtik ki gondolataik. Az önbizalomzavar leküzdése érdekében pedig egy játékot ajánlok: Kezd el otthon scat-elni (dzsesszenei fogalom, érdemes megnézni mit jelent), dúdolni dallamokat, amik csak eszedbe jutnak. Amikor a szinpadon vagy is tedd ugyanezt (a már begyakorolt dolgokra felvezetve), és rájössz, hogy nem is olyan ijesztő, mert lehet egy zene akármilyen bonyolult visszaemlékezhetsz rá, hogy azért van az improvizálás MERT megóv a tökéletesség kényszerétől. és egyszer még a legelején minden ilyen egyszerűen jött. Az egész azért működik, mert szereted csinálni, nem mert valamit létre akarsz hozni. Furán hangozhat, de a minőség sokkal inkább ezekben a laza pillanatokban születik meg, mintsem amikor görcsösen, de pontosan valaki előad valamit.

(Angoltudás nem árt ha van)

https://www.youtube.com/watch?v=2zvjW9arAZ0

Egyébiránt nagy zenegyűjtő vagyok (alias kalóz) És ha szeretnéd küldhetek szerintem innovativ zenészeket/zenéket a youtubéről amik valamilyen formán kitérnek a kommersz keretrendszeréből mégis megvan a saját kultúrájuk, vagy egyszer még kommersszé válhatnak.

2016. dec. 28. 23:24
 2/2 anonim ***** válasza:
Egy énektanárt szerintem keress meg. Már csak azért is jó lesz, mert rajta keresztül közelebb kerülhetsz a zenészvilághoz, másrészt segít megtalálni a saját hangodat. Előbb-utóbb muszáj lesz kialakítani egy énekstílust, az összes műfajban meg úgysem lehet tökéletesen egyformán teljesíteni.
2016. dec. 29. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!