Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy kezdjek el producerkedni/...

Hogy kezdjek el producerkedni/dj-zni?

Figyelt kérdés
Szóval, mindig is érdekelt a téma, de körülbelül másfél éve jöttem rá hogy ki szeretném próbálni magam ebben. A bátyám elég jártas az Fl Studioban, de neki nincs ideje rá, úgyhogy megtanította nekem a legtöbb dolgot, utána ment minden magától. Eddig 1 olyan zenét fejeztem be amire én is azt mondom hogy nem rossz, a haverjaim többször is mondták már hogy rakjam fel youtubera meg ilyenek. Viszont annyira nagy álmom hogy akár csak egy sima klubban is fellépjek mint dj, és nem tudom hogy induljak el. (Mint mondtam, az Fl studiot ismerem szinte teljesen, magával azzal van a baj, hogy hogy ismerjenek meg az emberek).

2016. dec. 14. 00:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Csak kíváncsiságból :)

Mi az a kompresszor?

Milyen vst hangszereket használsz?

Mi az a mastering?

2016. dec. 14. 05:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha tényleg olyan jó zenét tudsz írni, ami rendben van zeneileg, felépítés és sound design terén, és a keverés is jó, akkor el kell döntened hogy konkrétan milyen műfajban szeretnéd fojtatni és azt a műfajt kezdheted is tanulni ugyanígy. Amikor már egybe vannak a számok, kereshetsz egy kiadót aki az adott stílussal foglalkozik, az sem probléma ha előtte hallgatod a rajtuk keresztül megjelenő zenéket, így direkt a kiadóra tudsz személyre szabottan zenéket írni. Ha kész van néhány track, elküldöd nekik és konzultálsz velük, jobb helyeken a masteringgel nem is kell foglalkoznod, mert azt profi szakemberek csinálják. Így eljuthat a zenéd a célközönséghez neked mint producernek, persze a dj-t aki megveszi a számot a kiadótól és lejátssza hétvégén a klubban 8 perc alatt, többen fogják ismerni mint a géniuszt aki 70 órát izzadt a mestermű megalkotásával. Na így lehetsz producer. Ha ismert dj akarsz lenni, passz. Szerintem be kell menned valami ótvar valóságshowba, mutogatnod kell a péniszedet hogy megjegyezzék a neved, majd erre a névre alapozhatod a karriered akár ritmusérzék, zenei és műszaki ismeretek nélkül... Eközben a szakma nagyjai hétköznap pont úgy dolgoznak mint a többi normális ember.
2016. dec. 14. 10:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy nagyon más terület a kettő. Mindegy, hogy producerekhez. Először tanulj meg keverni, legyen felszerelésed, a többi meg már szórakoztatóipar. Kapcsolatok kellenek, el kell vállalni minden melót, menedzselni kell magadat. Mondjuk kezdetnek el kell jutni addig, hogy egy promó anyagot tudj dobni adott elvárásokhoz, meg hogy melót tudj magadnak szervezni.
2016. dec. 20. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!