Szerintetek kinek van nehezebb dolga, egy (Rock) dobosnak, vagy egy DJ-nek?
Egy ismerősömmel vitázunk ezen :D
Én lennék a dobos, és be akarja magyarázni nekem, hogy a DJ nehezebb :O
Szerintetek? :)
fizikailag megerőltetőbb a dobolás..:D amúgy pedig ez egy nagyon jó kérdés, egy rocker egyből rávágja, hogy a Dj nem csinál semmit.. pedig ha jobban belevájna abba, hogy miként épül fel egy mix szerintem eldobná az agyát..:D De ez relatív, kinek mihez van érzéke.. A dob is legalább olyan meghatározó egy zenében, mint a discoban a dj, szóval a lelki teher hasonló:3
Amúgy pedig ha belegondolsz, hogy egy rock dobos megtanul pár figurát az oké, de egy DJ ha jó akar lenni és naprakész szinte naponta kell frissítenie a zenetárát különböző stílusú és ütemű zenékkel.. és aki azt mondja neked, hogy mixelni könnyű az hazudik..:)
Valaki leírná, hogy mi olyan nagyon nehéz a DJ-nek? :)
Kajak nemtudom...
Én a dobhoz értek :D
Ugye csak vicc a kérdés? Persze, hogy dobolni nehezebb.
Egy DJ alapvetően a következőt csinálja:
Van 2 lemezjátszója(régen bakelit, már egy ideje CD), pakolgatja benne a lemezeket, és az egyetlen dolog, ami egy kis gyakorlást igényel, hogy a tempóval és a potméterekkel játszva minél folyamatosabban átkeverje az egyik lejátszóban lévő zenét a másikra.
Fél óra gyakorlás után már sikerül bárkinek, aki nem teljesen zenei antitalentum.
Dobolásnál viszont meddig jutsz el fél óra gyakorlással? Sehova..
"Inkább a zene írása a nehezebb egy dj-nek"
Nehéz a f@szom, az.. Pár napba telik megtanulni egy zeneszerkesztő program használatát, utána már bármelyik hülye tud zenét "írni". Az elektronikus zenék 99%-a annyira primitív, hogy hozzájuk képest bármelyik punkbanda szimfonikus zenekarnak tűnik.
Köszönöm a véleményeket, de komoly a kérdés :D
Szerintem is a dob nehezebb, révén azt használom :)
Akarsz mégegy dobos srácot? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!