Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek kinek van nehezebb...

Szerintetek kinek van nehezebb dolga, egy (Rock) dobosnak, vagy egy DJ-nek?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömmel vitázunk ezen :D

Én lennék a dobos, és be akarja magyarázni nekem, hogy a DJ nehezebb :O

Szerintetek? :)

2013. jan. 7. 15:30
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim válasza:
68%

fizikailag megerőltetőbb a dobolás..:D amúgy pedig ez egy nagyon jó kérdés, egy rocker egyből rávágja, hogy a Dj nem csinál semmit.. pedig ha jobban belevájna abba, hogy miként épül fel egy mix szerintem eldobná az agyát..:D De ez relatív, kinek mihez van érzéke.. A dob is legalább olyan meghatározó egy zenében, mint a discoban a dj, szóval a lelki teher hasonló:3

Amúgy pedig ha belegondolsz, hogy egy rock dobos megtanul pár figurát az oké, de egy DJ ha jó akar lenni és naprakész szinte naponta kell frissítenie a zenetárát különböző stílusú és ütemű zenékkel.. és aki azt mondja neked, hogy mixelni könnyű az hazudik..:)

2013. jan. 7. 15:37
 2/61 anonim ***** válasza:
100%
Ööö, ezt akkor lehet megállapítani, ha mindkettőt kipróbálja az ember. Ugyan nem tudom a DJ-zés hogy megy, de én a dobot mondanám :D De ez csak egy vélemény
2013. jan. 7. 15:42
 3/61 anonim ***** válasza:
100%
De aztán ki tudja...
2013. jan. 7. 15:44
 4/61 A kérdező kommentje:

Valaki leírná, hogy mi olyan nagyon nehéz a DJ-nek? :)

Kajak nemtudom...

Én a dobhoz értek :D

2013. jan. 7. 15:48
 5/61 anonim ***** válasza:
73%
Ütemet szinkronizálni. Meg elkapni, hogy mi tetszik az embereknek. Loopolás, effektek, stb. már csak rizsa. Mondom úgy, hogy énis DJ-zek. Inkább a zene írása a nehezebb egy dj-nek (vagyis producernek).
2013. jan. 7. 18:36
 6/61 anonim ***** válasza:
82%

Ugye csak vicc a kérdés? Persze, hogy dobolni nehezebb.

Egy DJ alapvetően a következőt csinálja:

Van 2 lemezjátszója(régen bakelit, már egy ideje CD), pakolgatja benne a lemezeket, és az egyetlen dolog, ami egy kis gyakorlást igényel, hogy a tempóval és a potméterekkel játszva minél folyamatosabban átkeverje az egyik lejátszóban lévő zenét a másikra.

Fél óra gyakorlás után már sikerül bárkinek, aki nem teljesen zenei antitalentum.

Dobolásnál viszont meddig jutsz el fél óra gyakorlással? Sehova..

2013. jan. 7. 18:38
 7/61 anonim ***** válasza:
73%

"Inkább a zene írása a nehezebb egy dj-nek"

Nehéz a f@szom, az.. Pár napba telik megtanulni egy zeneszerkesztő program használatát, utána már bármelyik hülye tud zenét "írni". Az elektronikus zenék 99%-a annyira primitív, hogy hozzájuk képest bármelyik punkbanda szimfonikus zenekarnak tűnik.

2013. jan. 7. 18:41
 8/61 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeket, de komoly a kérdés :D

Szerintem is a dob nehezebb, révén azt használom :)

2013. jan. 7. 18:53
 9/61 anonim ***** válasza:
Az exbarátom dobos volt, néha elmentem pár gyakorlására. Hát, nem semmi, amit ott művelt, szóval én a dobosra szavazok. :)
2013. jan. 7. 19:27
 10/61 A kérdező kommentje:

Akarsz mégegy dobos srácot? :D

2013. jan. 7. 20:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!