Miért csak én hallgatok rockot? (sértődékenyek ne olvassák el)
Mindenki csak ilyen igénytelen zenéket hallgat (osztálytársaim mind), mint a rap, meg hip-hop. Csak megy a "zene", és úgy mondják a szöveget, mint valami vers, konkrétan ugyanúgy. A rap (vagy legalábbis, amiket hallgatnak mások a környezetemben) csak egy vers, zenei aláfestéssel. Semmi más. Mi ebben a jó? Már bocs mindenkitől, de az ilyeneket nagyon utálom.
Én olyan zenéket szoktam hallgatni, mint a rock, meg a metál, de azoknak is az igényesebb fajtáit. Amiknek gazdag a hangszerhasználatuk, változatos az énekes hangszíne, van bennük sok olyan dolog, ami egy rap, vagy hiphop zenében nincs.
Egyszer a buszon egy osztálytársam kérdezte: "Halgassunk valami jó zenét?" Erre egyből rávágtuk, hogy igen!
Erre berak valami unalmas disco számot, mindenki élvezte, csak én nem, az "énekes" csak mormogott ott magának valami verset, meg mondta közben, hogy "je", meg hogy "a igen".
A táborban is egész nap disco zenék mentek, na az nagyon felidegesített. Miért csak ilyen zenéket ismernek egyesek? Egy rock szám sokkal élvezetesebb lenne egy táborban, vagy legalább csak néha tehetnének be egyet, mert a táborban eluntam magam, mindenki táncolt, csak én nem tudtam a techno meg electro zenékre.
Én miért nem szeretem az ilyen zenéket? Én nem vagyok normális? Egyetlen egy barátom van, akivel szeretjük a rockot, meg az igényes zenét.
Bocs mindenkitől, ha esetleg valakit megsértettem, de EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM. Csak azt szeretném tudni, hogy miért csak én vagyok ilyen, és már idegesít.
kérdező:
" Még aznap meg még nekem mondja meg az egyik köcsög, hogy a zenéjüket 40-50 évesek hallgatják." nekik általában ez a jó. ki kell őket röhögni magadban, ezzel nem kell foglalkozni. A legtöbben ezt azért mondják, mert előtte nem ismerték(mint ahogy te is írtad, hogy aznap hallotta először), és nem is akarják megismerni, egyszerűbb nekik leszólni meg ilyenek... Gyakorlatilag - de ezt szerintem már írtam egyszer - "félnek megismerni", ami náluk annyit jelent, hogyha valaki nem lmfao-t vagy elctro house music-nemtommit hallgat, az már nem is ember... amúgy meg attól, hogy ő nem hallott róla, már mindjárt a 40-50 évesek hallgatják, ami amúgy nem igaz... meg amúgy is, ő ettől "nagyon menőnek" vagy milyennek érzi magát hogy leszólhat valamit amiről fogalma sincsen... na és? amit ők csinálnak, az semmivel sem jobb... hidd el, hülyeség idegesíteni magad rajta :) (na mondjuk pont én mondom, mikor az előző válaszom elég idióta lett de bocsi )
Az a baj, hogy sokan azt gondolják, hogy ennél a fluornál kezdődik a rap...Az NEM RAP!! Manapság szinte csak divatrapperekkel találkozol...Én is rappet hallgatok, de csak '90-es évek belit, amikor még jó volt...
Itt egy pár link: http://www.youtube.com/watch?v=71en8nZDLrA
http://www.youtube.com/watch?v=nrVCRQd1ugU
http://www.youtube.com/watch?v=_JZom_gVfuw&ob=av2e
http://www.youtube.com/watch?v=xI3kUnHtVhs
Na ez a rap... Nem ez a T.I, meg Flo Rida vagy ki a tököm...
Említeném példának MC Eiht-et... A sok "nagy rapper" életében nem hallott róla, pedig szerintem a legnagyobb! És teljesen megértem a "felháborodottságodat" :D De azok az igazi rap zenék, amiket belinkeltem.. Nem az, ami ma megy...
Hát én még most is csak azt tudom mondani, hogy ha rappet kéne hallgatnom, belehalnék. Komolyan.
DE!!!
Felfedeztem valamelyik nap egy érdekes rap "énekest" (ha annak nevezhető), FankaDeli. Nagyon megtetszett, de amikor másodszor/hamadszor meghallgattam már majd elaludtam. Jobb mint a többi rap, és TALÁN meg tudnám hallgatni többször is, de attól még ugyanaz a véleményem.
Szóval ez van, én ilyen vagyok.
Éééértem..:D Hát ja, akkor neked nem jön be :D Amúgy nekem volt olyan időszakom, amikor egyáltalán nem hallgattam rap-et, hanem nem fogod elhinni, de jazz-t blues-t és country-t hallgattam! :D Még ma is meg-meghallgatok egy-egy számot, de valahogy mindig visszamentem a rap-hez :D
Amúgy meg ízlések és pofonok... :D
Nemtudom... de én is rühellem ezeket.. az a zene ami hangszerrel játszanak.. a gép meg nem hangszer...
Amíg a föld kerek mindíg lesznek rockerek!
ja és gondolom ilyet is halgatsz?:D http://www.youtube.com/watch?v=pz2SyJQ60b4
"DE a tinipics*k nem hallgatnak rockot"
Én is egy lány vagyok, az miért meglepő, ha én "kis" tiniként rockot hallgatok? Szerintem nagyon jó zene és nem electro szar, amit mostanában hallgatnak. Ezek a zenék (Opp, opp a gangnam style...stb. baromságok) max. 2 hónapig "slágerek" aztán mindenkinek kitörlődik az agyából, mintha nem is lett volna!! Az AC/DC-t még mindig rengetegen hallgatják, ott van Slash, a Guns 'n' roses, a Scorpions és még sorolhatnám, akiket még mindig hallgatnak és nem két naposak. Ennyit erről. A rapről folytatott vitáról pedig az a véleményem, hogy vannak nagyon jó tehetségek és vannak szarok is. Én is szeretek pár rap számot, bár nem annyira az én stílusom, de erre szokták mondani: ízlések és pofonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!