Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért csak én hallgatok...

Miért csak én hallgatok rockot? (sértődékenyek ne olvassák el)

Figyelt kérdés

Mindenki csak ilyen igénytelen zenéket hallgat (osztálytársaim mind), mint a rap, meg hip-hop. Csak megy a "zene", és úgy mondják a szöveget, mint valami vers, konkrétan ugyanúgy. A rap (vagy legalábbis, amiket hallgatnak mások a környezetemben) csak egy vers, zenei aláfestéssel. Semmi más. Mi ebben a jó? Már bocs mindenkitől, de az ilyeneket nagyon utálom.

Én olyan zenéket szoktam hallgatni, mint a rock, meg a metál, de azoknak is az igényesebb fajtáit. Amiknek gazdag a hangszerhasználatuk, változatos az énekes hangszíne, van bennük sok olyan dolog, ami egy rap, vagy hiphop zenében nincs.

Egyszer a buszon egy osztálytársam kérdezte: "Halgassunk valami jó zenét?" Erre egyből rávágtuk, hogy igen!

Erre berak valami unalmas disco számot, mindenki élvezte, csak én nem, az "énekes" csak mormogott ott magának valami verset, meg mondta közben, hogy "je", meg hogy "a igen".

A táborban is egész nap disco zenék mentek, na az nagyon felidegesített. Miért csak ilyen zenéket ismernek egyesek? Egy rock szám sokkal élvezetesebb lenne egy táborban, vagy legalább csak néha tehetnének be egyet, mert a táborban eluntam magam, mindenki táncolt, csak én nem tudtam a techno meg electro zenékre.

Én miért nem szeretem az ilyen zenéket? Én nem vagyok normális? Egyetlen egy barátom van, akivel szeretjük a rockot, meg az igényes zenét.

Bocs mindenkitől, ha esetleg valakit megsértettem, de EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM. Csak azt szeretném tudni, hogy miért csak én vagyok ilyen, és már idegesít.

2012. febr. 19. 21:06
 11/94 A kérdező kommentje:

"Titkolt Ellenállás, Archívum, Fejbőr, Nemzeti Hang, Vendetta, Vér Kötelez. Ezeket is ismered? :-)"

Igen, néhányat ezekből is ismerek.

Amúgy az igényes zenét úgy értettem, hogy amiket leírtam pl., "Amiknek gazdag a hangszerhasználatuk, változatos az énekes hangszíne", van mondanivalójuk, és nem olyan a kíséret, hogy ugyan az megy az egész zene közben.

2012. febr. 19. 21:47
 12/94 anonim ***** válasza:
100%
Hmm, érdekes amit írsz, de ahogy fejlődsz talán majd te magad is megkérdőjelezed ezeket a dolgokat. Ha majd tanulmányiad során odajutsz hogy esetleg valamely tanárod a XX. század művészeteikből akarna tanítani, figyelj oda alaposan, belőled még lehet valami.
2012. febr. 19. 21:56
 13/94 anonim ***** válasza:
100%

gyerekek!!!!!

vannak rockerek ezen a földön. de vannak másfajták is. tartsuk tiszteletben a zenei kultúrájukat. hiszen mi tudjuk:

"AMÍG A FÖLD KEREK,

MINDIG LESZNEK ROCKEREK.

DE MIVEL A FÖLD OVÁLIS,

JÓ NEKEM A METÁL IS!!!!!!!"

(AZ ELSŐ VÁLASZOLÓ!!!!!!!!)

2012. febr. 19. 22:02
 14/94 A kérdező kommentje:

Én is tiszteletben tartom, hogy mások mit hallgatnak, csak már idegesít, hogy a Fluortól, meg a discotól nem látják a világot.

És ezért is írtam, hogy ezek csak az én véleményeim!

2012. febr. 19. 22:12
 15/94 Sacii. ***** válasza:
100%

Utolsó válaszolóval(aki egyben az első is) nem szeretnék kötekedni,de a Föld geoid alakú :D ezt nemegy koncerten eljátszottam már,tènyleg bocsànat érte,de nem tudtam kihagyni^^ Ne értsd félre,én is rockzene kedvelő vagyok :)

Ezzel a problémával szembesülök jómagam is eleget. Tényleg nem itélek el senkit amiatt,hogy milyen zenét szeret,de ha véletlenül bekapcsolom netalántàn az egyik számomat a telefonomról szünetben egyből 5-6 db ropogóssá sült kis páwa jön oda ugatni hogy kapcsoljam ki meg hogy mi ez a szar...ilyenkor feljebb hangositom,mert lehet hogy ragad rájuk a jóból is valami...ezt erősen kétlem.amúgy,de próba szerencse ;) nálunk gólyatàborban lt az az eset,amikor mentek a tipikus discozenék és poénból betett a "DJ" egy TCS számot...mindenki csak pislogott hogy ez most mi...én pedig tomboltam...nem érdekelt hogy hülyének néznek! Szóval...

Vannak mégajtad kivül nagyon sokan akik az igényes rockzenéèrt èlnek-halnak! Sosem fogsz egyedül maradni ezen a világon! Lehet hogy a nagyközönség zenei izlése folyamatosan formálódik és pont emiatt van.annyi szar(már elnézést...) de a rock örök és elpusztithatatlan :D

2012. febr. 19. 22:22
 16/94 A kérdező kommentje:

Hát igen, ez van, nem lehet egyféle az ízlésünk.

Sacii., most adtál egy jó ötletet. Osztálytársaim is mindig feszítenek a telefonjukkal, meg hogy a rap, meg minden, én meg majd a rockkal fogok, és meglássuk, hogy mit fognak szólni. Csak úgy kíváncsiságból. Ha esetleg felháborodnának, nincs rá okuk, mert ha ők hallgathatnak ilyeneket, akkor és is hallgathatok azt a folyosón, meg az osztályban (szünetben), amit akarok, nem tilthatják meg nekem. És majd meglássuk, hogy mennyien szeretik a rockot. De tényleg, csak kíváncsiságból ezt meg fogom csinálni.

(bocsánat, már este van, ilyenkor hülye vagyok)

2012. febr. 19. 22:32
 17/94 Sacii. ***** válasza:
81%
Sok sikert hozzá ;) leszen egy páran akik nem.jó szemmel fogják nézni amit csinálsz,erre készülj fel! Viszont a haveroddal akit emlitettém üljetek ki a folyosóra és hallgassatok egy kisebb zúzósabb tételt a nép örömére :D szurkolok! Zúzzatoj helyettem is ;)
2012. febr. 19. 23:11
 18/94 anonim ***** válasza:
83%
MI EZ A SOK BALLF@SZSÁG?! ENNYIRE LEMONDJÁTOK AZ EGÉSZ HIP HOP KULTÚRÁT?! MÉG HOGY A RAP "igénytelen", sajnálok minden ilyen konzervatív tudatlan embert aki ezt hiszi. A kérdező biztos eddig még csak Magyar Rapet hallott (AMI LÓSZ@RT SEM ÉR!!! AZ TÉNYLEG MONOTON OLYAN MINT A VERS ZENEI ALAPPAL). De ha odafigyelnétek az igazi Rapre (vagy éppen Hip Hop-ra) akkor észrevennétek a különbséget a hazai silány utánzat és az Amerikai eredeti Rap zene között. Persze az igényesebb zenehallgatók itt is válogathatnak mivel van elég választék. NE GONDOLJA AZT SENKI SE HOGY AZ ILYEN ZENE NEM KÉSZÜLHET IGAZI HANGSZEREKKEL (ezt nagyon szeretném kihangsúlyozni!!!). ITT EGY PÉLDA RÁ: http://www.youtube.com/watch?v=ojC0mg2hJCc És felhívnám a figyelmet arra hogy ezek az igazi Rapek, ezekben nem rinyálnak a bajukról, vagy rizsáznak arról hogy mennyi pénzük van és nőjük. Bocsánat a durva szóhasználat miatt a szövegem elején, de nagyon elegem van már az ehhez hasonló konzervatív zagyvaságokból. Azért írom hogy "konzervatív" mert ismerem az ilyen embereket akik nem nyitottak más stílusra csak a Rockra vagy a Metálra. Pedig aki ért a zenéhez (van zenei hallása és jó ritmusérzéke) az megtalálja mindegyik zenei stílusban azt amelyik kiemelkedő a saját műfajában, és elismeri a stílusától függetlenül. Én hallgatok egyaránt Rockot és Hip Hop-ot is!!!
2012. febr. 20. 01:37
 19/94 anonim ***** válasza:
16%

Ja és még annyit hogy a sok Rocker veri a mellét hogy a Rock örök bla-bla-bla.... De azt is vegyétek észre hogy a HIP HOP is kiharcolta a helyét a világban!!!!!!!!!!!

Már azt sem lehet kitörölni a világból!!!!!!!!

Mindig lesznek Break táncosok, Beatboxerek, Hip Hop táncosok (sorolhatnám a válfajait) és a Rapperek se tűnnek el soha. ÉS MOST KIJÁTSZOM A PISZKOS LAPOMAT, EZ NAGYON NEM FOG TETSZENI A HUNGARISTA ROCKEREKNEK XD : Ha tudnátok mi az a "RAP" akkor meglepődnétek!!! De most meg is fogtok

mivel ez a szám nem is kevés mértékban tartalmaz Rap-et!!! : http://www.youtube.com/watch?v=0G3OnxmiPUg Hahahah... Hiába is regéltek majd nekem erről, a frontember jócskán Rappel a dalban! XD

2012. febr. 20. 01:55
 20/94 anonim ***** válasza:
76%
Azért a Tankcsapdát se nagyon emlegessük. Fél év zenetanulással vígan el lehet játszani. Egy rekedt idióta ordít 3 akkordra, és keménynek meg igényesnek hiszi magát.
2012. febr. 20. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!