Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért csak én hallgatok...

Miért csak én hallgatok rockot? (sértődékenyek ne olvassák el)

Figyelt kérdés

Mindenki csak ilyen igénytelen zenéket hallgat (osztálytársaim mind), mint a rap, meg hip-hop. Csak megy a "zene", és úgy mondják a szöveget, mint valami vers, konkrétan ugyanúgy. A rap (vagy legalábbis, amiket hallgatnak mások a környezetemben) csak egy vers, zenei aláfestéssel. Semmi más. Mi ebben a jó? Már bocs mindenkitől, de az ilyeneket nagyon utálom.

Én olyan zenéket szoktam hallgatni, mint a rock, meg a metál, de azoknak is az igényesebb fajtáit. Amiknek gazdag a hangszerhasználatuk, változatos az énekes hangszíne, van bennük sok olyan dolog, ami egy rap, vagy hiphop zenében nincs.

Egyszer a buszon egy osztálytársam kérdezte: "Halgassunk valami jó zenét?" Erre egyből rávágtuk, hogy igen!

Erre berak valami unalmas disco számot, mindenki élvezte, csak én nem, az "énekes" csak mormogott ott magának valami verset, meg mondta közben, hogy "je", meg hogy "a igen".

A táborban is egész nap disco zenék mentek, na az nagyon felidegesített. Miért csak ilyen zenéket ismernek egyesek? Egy rock szám sokkal élvezetesebb lenne egy táborban, vagy legalább csak néha tehetnének be egyet, mert a táborban eluntam magam, mindenki táncolt, csak én nem tudtam a techno meg electro zenékre.

Én miért nem szeretem az ilyen zenéket? Én nem vagyok normális? Egyetlen egy barátom van, akivel szeretjük a rockot, meg az igényes zenét.

Bocs mindenkitől, ha esetleg valakit megsértettem, de EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM. Csak azt szeretném tudni, hogy miért csak én vagyok ilyen, és már idegesít.

2012. febr. 19. 21:06
 61/94 anonim ***** válasza:

A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.

Pontosan ez az! Sokat beszelgettem errol a rapper ismeroseimmel. Ez nagyon hasonlo a 2 mufajban, hogy mara teljesen elb*szodott.

Ugy, ahogy 50 Cent nem merheto 2Pachez, ugy a Green Day sem a Rolling Stoneshoz.

2012. febr. 22. 22:21
 62/94 anonim ***** válasza:

NEM VAGY EGYEDÜL!

mondjuk én mindenevő vok zenei téren

a telómon van rap, mulatós, techno és disco is, de a kedvencem a Lordi a Mirigy és a Kowalsky meg a vega(ez a három adja a számaim 85%-át)

igazából a média hibája hogy nem a rock megy hanem a discos foszámok ami ráadásul általában angol amit nem értek

DE ÉLJEN A ROCK!!!!!

2012. febr. 23. 11:20
 63/94 anonim ***** válasza:
100%
Én nekem jöhet az összes Amerikai Rap és Hip Hip zene 90%-a, a szöveget általában értem de ha nem akkor lefordítom és kész, tudom hogy zeneileg nem valami összetett a mai Rap, de én biztos nem tudok Breakelni vagy Hip Hop-ot táncolni másra. Imádom a Hip Hop kultúrát és kész, ez szól a szívemben.
2012. febr. 23. 13:46
 64/94 christi ***** válasza:
0%
szerintem a legjobb rock banda a PARAMORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2012. febr. 23. 15:25
 65/94 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes téma, engem nagy részben hidegen hagy, hogy mások mit hallgatnak. Én nem tudom magamat besorolni szóval az általam hallgatott zenék a következőek a teljesség igénye nélkül:

Dream Theater

Pink Floyd

Iron Maiden

Metallica

Jethro Tull

Queen

Kamelot

Rhapsody of Fire

Limp Bizkit

Meat Loaf

Rise Against

Joe Satriani

Kb ennyit tudtam írni kapásból szóval ez elég tág tartomány. Ja plusz klasszikus zenék.

2012. febr. 23. 18:07
 66/94 A kérdező kommentje:

Ezt nem hiszem el :D

Ma majdnem összevesztem néhány emberrel, mert megkérdeztem, hogy mi az a "hálendá".

2012. febr. 24. 15:44
 67/94 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki azt hallgat amit akar. Mellesleg kemények akarnak lenni, hogy ők jaaaj milyen nagy repperek. Nos ez ízlés kérdése én például Numetalt Rockot és Rappat is szeretem, de az ilyen mulatós szardarabok nagyon felidegesítenek, illetve a magyar rap az tényleg egy szánalom, de nekem az angol rap tetszik, meg a Rock a nirvana miatt. Numetal meg Limpbizkit, Linkin park! :)
2012. febr. 24. 18:37
 68/94 k.lau13 ***** válasza:
67%

Tökéletesen megértelek. Nem csak te hallgatsz rockot, rengeteg ember van,(én is), aki ezeket a kérdéseket naponta minimum harminckétezerszer felteszi magának.

"Én miért nem szeretem az ilyen zenéket? Én nem vagyok normális?" - na neeee... EZT NE!! örülj neki, hogy te nem szereted, és hallgatsz még ZENÉT. fordítva van: te normális vagy, ők nem azok.

ne foglalkozz velük. vigyél magaddal egy mp3-at meg fülhallgatót, és hallgasd, amit te szeretsz.

sajnos ez van, már nem érdekli őket a rock, nekik sokkal jobban tetszik a szar diszkó zene, amit 10 percig hallgatnak, és csak egy szót ismételgetnek benne, közbe meg megy az az electro-szarság, de egy olyan számot már megunnak, ahol hat percig zongoráznak, például.

igen, igazad van. utálom, én is utálom, utálom, hogy a 11 éves gyerek azt mondja a Bryan Adams-re hogy nem hallgatja, mert az "őskori zene", ahogy ő mondta, és utálom, hogy ha nem ismerem és nem szeretem mittudomén a hardstyle-szarságot, akkor már hülye vagyok és lenéznek, és igen, azt is utálom, hogyha bekapcsolom az AC/DC-t, akkor csak néznek, hogy mi a rák ez, és igen, gyűlölöm, hogy olyan sokan vagyunk, akik ezt így gondolják, és mégsem elegen ahhoz, hogy ezeknek a divatzene-mániás majmoknak megmutassuk, mi az igazi zene.

bocsi, ez most így hülyeség lett, de nagyon fel tudom idegesíteni magam ezeken én is.

az a baj, hogy rengeteg ilyen kérdés kering a gyakorikérdéseken, és máshol is rengetegen vannak felháborodva ezeken, és hogy rengetegen vannak(vagyunk), akik a rockot szeretnék hallani a rádióban, nem pedig hogy"balázs lécci-lécci játszd le a danza kudurot(vagy mi a rák az) mert annyira imádom és jutinbiebert meg sp-t is és húúúhh". az a baj, hogy sokan vagyunk, akik ezt akarják, és mindenki zenél is, rockot játszik, csak ezeket a gyökereket nem érdekli, lenézik azt, aki mást mer hallgatni, mint az ő sz@rságaik.

én is fél éve próbálom megértetni mindenkivel a zene fogalmát, de rájöttem, és bele kellett nyugodnom, hogy ezekkel nem lehet mit kezdeni, nekik ez a menő, elmenni egy diszkóba, hallgatni ezt a sok szart, és "táncolni" rá. pedig van pl az új Nickelback album, lazán lehetne rá táncolni, meg jó volna egy bulira is, de nem tudsz mit kezdeni.

jah, és örülj, hogy legalább egy barátod van, aki megérti ezt, majd előbb-utóbb megtalálod azt a társaságot, aki hasonlóképpen érez a zenével kapcsolatban :)) vagyis remélhetőleg, állítólag előbb-utóbb mindenki talál ilyen barátokat....

ja és még valami: mindenki azt szeretné tudni, hogy miért csak ő ilyen, mindenhol csak egy ember van, aki ilyen értelmes, és az a baj, hogy az interneten mindenki tud segíteni neki, ha kiír ide egy ilyen kérdést, a baj csak az, hogy ott, ahol van, ott egyedül van. ugye? tudom milyen érzés. aki tényleg szereti a zenéjét, akinek ez tényleg sokat jelent, azok mind elszenvedik ezt. idegesítő. tudom. de előbb utóbb jobb lesz, viszont inkább ne idegesítsd magad rajta, attól csak rosszabb lesz.

különben is(és ma már nem te vagy az első akinek ezt mondom): "Ők nevetnek rajtam, mert más vagyok, mint ők. Viszont én is nevethetek rajtuk, mert ők meg mind egyformák"

regisztrálj rockerek.hu, és hasonló oldalakra, találsz majd egy-két jófej és normális embert, ezeket a divatzene-mániás marhákat meg sz@rd le ahogy vannak, nem érnek annyit a sz@r "zenéjükkel" együtt sem, hogy foglalkozz velük. Mindenhol vannak ilyenek, és nekem például az a reményem, hogy előbb-utóbb csak észreveszik magukat.

Nyugi, 2000-ben még volt normális zene, például, valószínűleg pár év, és vége lesz ennek. Amúgy is, a rock örök, mint ez már az '50-es évek óta így van. 60 éve van közönsége(nem is kicsi), és lesz is. Sokan vannak, akik még most is szeretik például az AC/DC-t, pedig az már majdnem 40 év. Ezekből a techno-szarságokból meg nem győznek újakat "csinálni", mert három nap, és megunják. És egyre több rocker van. Világos, hogy ki szereti a normális zenét, és ki nem ;))

na, bocs ez hosszú lett. Remélem, azért valamit segített, és nem hiába nyomkodtam a billentyűket :)

2012. febr. 26. 15:24
 69/94 anonim ***** válasza:
83%

Kedves k.lau13, nem értek veled egyet!

Gondold át, hogy miről szól a rockzene! Szerinted nem lenne ellentmondás, ha a csapból is az folyna? Divat lenne a rockzene! Úgy gondolom, ezzel az lenne a baj, hogy a mostaninál is sokkal nagyobb arányban lennének a divatrockered, pedig már a mostani is valami brutális! Én vagyok a divatrocker, mert nem hallgatom meg a depressziót, meg a bodomot, de például a Deep Purple-ről fogalmuk nincsne, leszámítva, ha ritkán beugrik nekik, hogy ők írták a Smoke On The Water-t! Ismerkedni meg nem interneten kell, hanem el kell menni koncertekre, ott lehet igazán jó embereket megismerni! A rock és a metal mindig is egy kívülálló réteg volt. Az egésznek addig volt meg a varázsa, amíg a közvélemény megvetette őket, vagy félt tőlük! Addig nem is nagyon voltak olyan road szintű zenekarok, akik nem érzésből játszottak! Aztán amint beépült a köztudatba, hogy mi is emberből vagyunk, ami amúgy igaz is, sorra jelentek meg a divatzenék rockon belül is.Amit bizonyos fanzine-ek és újságok írnak, az nekik a szentírás, önálló vélemény meg nincs...

2012. febr. 27. 10:45
 70/94 A kérdező kommentje:

"én is fél éve próbálom megértetni mindenkivel a zene fogalmát, de rájöttem, és bele kellett nyugodnom, hogy ezekkel nem lehet mit kezdeni, nekik ez a menő, elmenni egy diszkóba, hallgatni ezt a sok szart, és "táncolni" rá"

Hát sajnos ez van :(

Gondolkodtam a dolgon, és rájöttem, hogy az még idegesítőbb, hogy NEM BÍRJÁK VÉGIGHALLGATNI a számokat, csak elindítják, és 10 percből, még félig sem hallgatják végig, hanem már kapcsolják be a másikat. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok ezzel, de mi lehet ebben a jó?

Na de van még 1 idegesítő dolog a saját oszt.társa(i)mban.

Egyik tanár kíváncsiságból megkérdezte, hogy melyik a kedvenc zenekarom. Én meg mondtam, hogy az egyik az Ismerős Arcok. Még aznap meg még nekem mondja meg az egyik köcsög, hogy a zenéjüket 40-50 évesek hallgatják. Pedig k*rvára nincs igaza!!! :@

Szoktunk menni koncertjükre, és minden korosztályból vannak!

De az az érdekes ebben az egészben, hogy még aznap hallotta életében először ezt a nevet, hogy Ismerős Arcok (tőlem) ! Na akkor lettem ideges! :@@

De ha jó ez nekik...

...lesz@rom!

2012. febr. 28. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!