Miért csak én hallgatok rockot? (sértődékenyek ne olvassák el)
Mindenki csak ilyen igénytelen zenéket hallgat (osztálytársaim mind), mint a rap, meg hip-hop. Csak megy a "zene", és úgy mondják a szöveget, mint valami vers, konkrétan ugyanúgy. A rap (vagy legalábbis, amiket hallgatnak mások a környezetemben) csak egy vers, zenei aláfestéssel. Semmi más. Mi ebben a jó? Már bocs mindenkitől, de az ilyeneket nagyon utálom.
Én olyan zenéket szoktam hallgatni, mint a rock, meg a metál, de azoknak is az igényesebb fajtáit. Amiknek gazdag a hangszerhasználatuk, változatos az énekes hangszíne, van bennük sok olyan dolog, ami egy rap, vagy hiphop zenében nincs.
Egyszer a buszon egy osztálytársam kérdezte: "Halgassunk valami jó zenét?" Erre egyből rávágtuk, hogy igen!
Erre berak valami unalmas disco számot, mindenki élvezte, csak én nem, az "énekes" csak mormogott ott magának valami verset, meg mondta közben, hogy "je", meg hogy "a igen".
A táborban is egész nap disco zenék mentek, na az nagyon felidegesített. Miért csak ilyen zenéket ismernek egyesek? Egy rock szám sokkal élvezetesebb lenne egy táborban, vagy legalább csak néha tehetnének be egyet, mert a táborban eluntam magam, mindenki táncolt, csak én nem tudtam a techno meg electro zenékre.
Én miért nem szeretem az ilyen zenéket? Én nem vagyok normális? Egyetlen egy barátom van, akivel szeretjük a rockot, meg az igényes zenét.
Bocs mindenkitől, ha esetleg valakit megsértettem, de EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM. Csak azt szeretném tudni, hogy miért csak én vagyok ilyen, és már idegesít.
Ez egy olyan dolog, hogy valakinek van ízlése a zene terén és valakinek nincs. Kikre lehet azt mondani, hogy van zenei ízlésük?
Azt hiszem azokra, akik olyan zenét szeretnek, amik igazán igénylik a jó zenei hallást a hozzáértést és esetenként ritmusérzéket. Emelet az is lényeges, hogy milyen zenei irányzatokat kedvel, mert azok a zenei irányzatok nevezhetőek igényesnek, amelyek kiállták az idő vasfogát és az alkotói illetve előadói (énekesek, zenészek) igazi tehetséggel vannak megáldva. Az sem utolsó szempont, hogy az éppen kedvelt dal esetleg együttes vagy előadó mennyire elismert (jelölések, díjak).
Szóval ha az egy ember mindezeknek a irányelveknek megfelelően válogatja és kedveli a dalokat, akkor bátran mondhatjuk rá, hogy igényes a zene terén és jó az ízlése.
Csak hogy egy pár olyan előadót és együttest említsek, akiknek a zenéjüket tényleg csak olyan emberek hallgatják, akiknek kiváló ízlésük és hozzáértésük van:
Sting, Stevie Wonder, Simply Red, Queen, Aerosmith, Guns n Roses, AC DC, Michael Jackson, Jamie Fox, Ray Charles, George Michael, Nas, Lauryn Hill, Bob Marley, Dmx, Busta Rhymes.
Én ezek közül mindet szeretem akármilyen meglepő is, hogy mennyire komplex a zenei ízlésem. Lehet hogy ez már nem nevezhető igényesnek, de nem tudok ez ellen mit tenni. Ha meghallok egy Stevie Wonder dalt abba beleremeg a szívem, ha pedig egy Queen mesterművet akkor meg nem bírom ki, hogy ne énekeljem én is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!