Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért szeretik ennyien Pogány...

Miért szeretik ennyien Pogány Indulót? Illetve a hasonló zenészeket, mint Ekhoe, beton.hofi. Nem hallgattam sok zenéjüket, de a nevüktől is kiráz a hideg. 20F

Figyelt kérdés

Én maradok inkább Hibridnél, Azahriah, és a többi jó zenésznél, akiket nem kell bemutatni se. Pogány Indulónál semmi zeneiség, teljesen összefüggetlenül szinte csak "versel". De semmi zenei érzéket nem érzek.

Most vagy mindenkinek ilyen kamu-gengszter flashje van, vagy mindenkinek ennyire depressziós világképe van. Miért kapják fel őt ennyire? Eddig egy zenéje amit megkedveltem, az is a székelykapu. Abban van zene, nem csak verselés.

júl. 2. 01:52
1 2 3 4 5 6
 31/54 Szabi15 ***** válasza:
49%
Meg ha így vesszük miért kapnak fel bármilyen popzenét.. bárki. Mert a válasz ugyanaz lenne valószínűleg. Én nem tudom megérteni, élvezni, csak elszól valami a rádióban mondjuk. De vannak akik tényleg ilyeneket hallgatnak. Mert nekik ez jó. Továbbra is azt kérdezném, hogy neked ez miért fáj? Mindig is voltak felkapottak a rétegzenében is. Hát de és? Nem tetszik, ne hallgasd. Nem tetszik hogyha valaki divatból hallgatja, ne barátkozz vele. Nem teljesen mindegy? Neked attól rosszabb életed lesz hogy őt felkapják? Vagy jobb életed hogyha nem kapják fel? Nem értem, hogy neked ez miért baj. Nagyon nagy élettapasztalatod lehet ha ez a legnagyobb problémád. Azt hoztad fel példának hogy Pogi graffitizik meg hasonlók és ettől gengszternek teszi magát? Alapvető fogalmakkal ebben a kultúrában lehetnél tisztában ha már ilyeneket hallgatsz. Régen is volt különbség mondjuk gengszter és csibész között. Volt ilyen szám is. Pogi továbbra sem mondta hogy gengszter. Elmondta mi van. Ogli G-t meg aki most légkondikat reklámoz, meg élőben szerintem füled farkad behúztad volna akkoriban nem hiszem hogy érdemes összehasonlítani
júl. 5. 04:54
 32/54 Szabi15 ***** válasza:
68%
Utolsó vagyok. Az a baj a generációtokkal (most ettől jól boomernek érzem magam), hogy akkora önérzetetek van a semmire, meg kritizálni nagyon szorgalmasan gyakoroltok, de közben tudás semmi, tapasztalat, alázat semmi. Régen is voltak hülyék csak talán kevésbé reklámozták magukat. Elhiszem, te hardcore-abb vagy a korosztályodnál,te oglit hallgatsz és fújolod Pogit mert ettől leszel egyedi - a sok üres között. De valójában nem, nem leszel ettől egyedi, ahogy senkit nem is érdekel amúgy hogy te milyen vagy. Egy régi mondás szerint meg ha nem tetszik, csináld utána. Te sem lehetsz sokkal idősebb nála, csináld meg amit Pogi, kapjanak fel, az esély mindenki előtt ott van. Vagy maradhat kam marogatás a fotelből, meg a tizenéves üres emberek oltogatása.. csak az eredmény szerinted?
júl. 5. 04:59
 33/54 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van. Ettől függetlenül valósnak érzem a véleményem, ez van. Más részről ha engem is képesek 1-2 dolog miatt leszólni, nekem is lehet véleményem.
júl. 5. 05:16
 34/54 anonim ***** válasza:
100%
Valahol érthető is, ha kissé rosszkedvűen áll az ember a jól megpénzelt középszerhez, miközben tényleg annyi, de annyi mélyebb és összetettebb lelkületű ember kénytelen helybenjárni a rögvalóságban, meló mellett alkotni, legcsozkóbb klip címért versengeni a többi hasonlóval, néha kitűnni egy-egy szándékosan vállalhatatlan bemondással, miközben interjúkat mond le, mert erős tétel az utazás is neki...
júl. 5. 06:05
 35/54 A kérdező kommentje:

Részemről is érthető, amit ide sokan leírtak. Nem kéne ilyen véleményeket löknöm, de mégis megteszem. 😆

Bennem nagyon az van, hogy a generációmnak nagyon nincs igénye a zenére.

Nehéz nem kinyilvánítani mindenről, amit gondolok.

júl. 5. 06:11
 36/54 anonim ***** válasza:
100%

#32 "Egy régi mondás szerint meg ha nem tetszik, csináld utána. Te sem lehetsz sokkal idősebb nála, csináld meg amit Pogi, kapjanak fel, az esély mindenki előtt ott van" - Én nem akarok semmitmondó, igénytelen zenét csinálni, ha nem haragszol, ennél többre tartom magam. Vagy csináljon ő jobbat, hogy meggyőzzön, vagy viselje el a kritikát.

Tökre nem érdekel, hogy hiteles-e vagy sem, meg hogy gengszter-e, vagy sem, hiszen én csak annyit látok, hogy semmi olyat nem tud írni, ami kiemelkedő. Hasonlítsátok össze bármelyik Pogány Induló dalszöveget Geszti Péter szövegeivel. Az ember játszik a magyar nyelvvel, megmutatva ezzel minden szépségét és ez az, amit Pogány sosem fog tudni megcsinálni, mert egyszerűen hülye hozzá. Krúbi is hasonló, a nyelvi megoldásai, illetve az a rengeteg irónia új szintre emeli az egészet. Ezzel szemben ott van Pogi, aki a semmire flexel, a legjobb szövegnek kiáltja ki a sajátját, ami egyszerre kiakasztó és végtelenül nevetséges is.

Ha magyarul rappersz, de nem használod ki a nyelvet, akkor az nagyon gagyi lesz. Pogány az egyik legjobb példa erre...

júl. 5. 08:46
 37/54 A kérdező kommentje:

Pedig elég fasza szövegeket tol. Benne van, hogy báttya, nagyokat b*szok, és sorolhatnám.

A többi zenész hogy jöhetne ehhez?!

Fiatal Veterán, és az összes többi zenész is egy kalap 💩, akik tényleg tudnak komoly szövegeket alkotni.

Csakis Pogány Induló, aki megy festeni, nagyokat b*szni. Ő a legjobb!!!! Egy Isten

júl. 5. 09:14
 38/54 anonim ***** válasza:

#37 "Pedig elég fasza szövegeket tol. Benne van, hogy báttya, nagyokat b*szok, és sorolhatnám." - 1 perce ezen röhögök😂😂

"akik tényleg tudnak komoly szövegeket alkotni." - Nem akarok bántó lenni, de tényleg idézhetnél valamit, hogy te mit gondolsz jó szövegnek.

júl. 5. 09:32
 39/54 anonim ***** válasza:
100%
Nem g*ciskedésből, de neked az összes létező Pogány Induló dalszöveg közül tényleg csak ez a 3 tölteléksor maradt meg? Mert akkor azt hiszem nem érted a lényegét és így nem is fogod megérteni, szóval felesleges túltárgyalni. Ha azt nézed benne, hogy melyik sor gyenge akkor komolyan nem neked való ez a stílus. De valószínűleg én is tudnék gyengébb sorokat/szövegeket mondani a te kedvenc előadóidtól, szóval ez az érv így megint csak helytelen. De azt viszont tisztelem, hogy egyedi véleményed van és használod az agyad. Hidd el, valaki még ennyit se tudna mondani, csak benyögné, hogy "sZaR".
júl. 5. 10:29
 40/54 A kérdező kommentje:

38-as. Parkolóban ülök éppen, de szedtem össze neked néhány dalszöveget. Csak hogy lásd az én zenevilágom.

" Ezzel kell együtt élnem, építeni , nem rombolni

De a lelkemet azt nem fogom én elboltolni

Élni fogok és még nagyon sokáig itt leszek

Csúcson vagyok pedig húztam a negyedik x-emet.

Vannak rímeim, de ne figyeld a rímeket

Mert a rímeknek a dalom fentről integet

Rám se nézz többet ha barátságod színleled

Tudod véges minden, elfogyott a tisztelet!

Ki vagyok rátok, látod? ebből is jön pénzem már

Nem omlok össze, pedig ez a tizedik kártyavár

Az élet egy színpad és most ez volt nekem a jelenetem

Magam ura vagyok és nem faragsz a szerepemen"

" Ilyen egyszerű volt minden,

Azt hittük, hogy ingyen,

De ma már reggelente nem kelek olyan frissen,

Emlékszem, hogy mindenkiben mindig vakon hittem,

Rengetegen voltunk ma csak pár ember a kincsem,

Egyre többször kapaszkodom emlékeim után,

Pedig tudom nem fogunk mi már ott tengozni a lupán,

Remélem ott álltok majd mindannyian bután,

Amikor majd utoljára leúszok a Dunán,

Tudom, hogy erős a dumám,

De minden sejtben megmaradtam őszinte,

És tudd, hogy ennek ki kellet most jönnie,

Mindig azt mondták, hogy egyszer ennek vége lesz,

Igazuk lett jobb ha te is felébredsz, "

" Úgy hogy ülj le elém, te meg mellém, tölteném az italt fér, még belém.

Jól fog esni minden feles ami legurul,

csináljunk egy dalt, minden ellenségünk elpusztul.

Maradok az aki,

a többi elkurvult, volt egy kis parázs de most izomból begyujtunk,

Hátra hagyok mindent tudod amit elbasztam,

most már élni fogok kert ezerszer meghaltam.

Lepereg már rólam minden kamu perpatvar,

csak jó dalokat írni mindig, hallod ezt is elkaptam. "

" Soha nem néztem azt hogy sláger lesz.

Amíg a hamis dalaiddal, bárkit átverhetsz.

Volt hogy cipeltem én rekeszt.

Ha feltetted a kezed, mondtam, te kezd.

Látom hogy mindenbe beleköttök,

Én angyalnak születtem, de körbevesz az ördög.

Végül egy fagyos gödörbe löktök,

Az Úr az én pásztorom, de addig újra töltök.

Megtanultam, véletlenek nincsenek.

Míg megírom a versemet csak gyűjtsétek a kincseket.

Közben látom a nagyimat, integet.

Amikor végeztem lent, akkor felmegyek. "

" Vedd már le a hűtőről a szalemalajkum seggedet,

Mert forró ez a vaker, erre jéghideget vedelek

Tequilla Sunrise, csak ez az amit keverek,

Tekered a derekad, mert mikrofonba penelek

.. gyerekek... ti hova gondoltok,

Mikor kijelentitek, hogy ez, vagy az a jobb?

Koszos pincékbe odaveszett költők...

...pleffre húztok fel magatokra börtönt

Könnyű úgy, hogy mindig megadatott minden

De amiben ma hisztek, abba 10 éve sem hittem

..ez az egész neked gyerekkori csíny

De a picsádat nem védi meg a különleges rím

... Izomból adjátok a menőt,az erőt:

Kártyavár, amit most 2 sorom ledönt

...ez itt a Penthouse: mindennek a teteje

H.I.B: 26-os körzet első rappere "

júl. 5. 10:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!