Miért szeretik ennyien Pogány Indulót? Illetve a hasonló zenészeket, mint Ekhoe, beton.hofi. Nem hallgattam sok zenéjüket, de a nevüktől is kiráz a hideg. 20F
Én maradok inkább Hibridnél, Azahriah, és a többi jó zenésznél, akiket nem kell bemutatni se. Pogány Indulónál semmi zeneiség, teljesen összefüggetlenül szinte csak "versel". De semmi zenei érzéket nem érzek.
Most vagy mindenkinek ilyen kamu-gengszter flashje van, vagy mindenkinek ennyire depressziós világképe van. Miért kapják fel őt ennyire? Eddig egy zenéje amit megkedveltem, az is a székelykapu. Abban van zene, nem csak verselés.
#10 Én is nehezen értem meg. Oké, hogy ne a zeneiséget nézzük. De tekintsünk már vissza kicsit. Hibrid, Ogli G, és maga a TesWér banda is hatalmasat alkotott. Ott ugyanúgy megvolt az ütős szöveg, de komoly ritmussal és zenével.
Én pogány indulónál tényleg csak annyit tapasztalok, hogy fújja a szöveget mindenféle dallam nélkül. És hiába próbáljátok őt isteníteni, egyáltalán nem ütős a szövege. Nem hétköznapi, érzelmi igazságok vannak a zenéiben.
Hanem próbál egy nagyon kemény legénynek tűnni, úgy adja elő magát, mintha ő a világ gengszterek lett volna egykoron. A többi zenész teljesen hétköznapi esetekből alkot hatalmasat. Olyan érzelmekről, amik tényleg bárhol előfordulnak. Komolyan erre lett igény, hogy megjátsszuk az utca gyereket?
Annyira nevetséges, hogy komolyan az emberek nagy többsége ilyen. Áll az óriási tömeg az MVM Dome-ban, és annyitól hugyozza magát össze, hogy pogi absztraktban festett a falra, króm festékkel. Utána oda hányja, hogy BÁTYA.
Tényleg nincs egyáltalán semmi ritmus és kézzel fogható zene. Huu mekkora szöveg ez, hogy ő kint festett a falra.
Komolyan erre van igény?
Megértelek, neked is van egy saját véleményed. De egy kicsit rakjuk már rendbe a dolgokat.
Ogli G egy valóban hiteles gengszter rapper volt. Lehet fikázni, de így van. "Fénykorában" jelentős bűnözői múltja volt, számos bűnözéssel egy csapatban. A börtönt is megjárta.
Ő nem csak megjátszotta, hanem a valós múltjáról énekelt. Főleg a kispesti mesében, ahol a társuk meg is halt.
Más részről egy öblös hangú ember. Kora ellenére ha nem hagyta volna abba, mai napig verhetetlen lenne.
Hibrid és a TesWér pedig egy olyan kategória volt, akik tudtak is zenélni, mély érzelmeket kelteni az emberben. Ezeket azért ne felejtsük el.
Számomra Missh munkássága sem volt rossz, de nem tudok rá felnézni. A sok részeg live -ja és dolga miatt, amiért olyan proletár. De neki is voltak ám zenéi, amik tudtak némi együttérzést kifacsarni.
Akkor miről zenél pogi? Hogy megy el lekúrni valakit, és mekkorákat drogozik? Vagy, hogy ő kint volt greffitizni festékszóróval.
Hallottam egy jó párszor ezeket a jó kis szövegeket. Tizenéves csávó, biztosan ekkora gengszter lehet. Mekkora zene már.
Azoknál a zenészeknél, akiket felsoroltam, valódi és mély mondanivaló van.
Erre idejön egy tizenéves csávó, akinek szövegei nagy részben trágárok, és hogy ő nagyokat b*szott.
Na most ti ezt kapjátok fel ennyire. Én sem vagyok nála sokkal idősebb, de nem tudom komolyan venni a grandiozitását. Akiket én komolyan tudok venni, azoknak bőven van mondanivalójuk és nem a kúrásról szól a szöveg.
Már ne is haragudjatok fanok.
#19 Ogli G zenéi inkább komolyak. Hiteles repper volt, tőle komolyan lehet venni a viselkedést pont emiatt. Mert megélt olyanokat.
Mély mondanivaló teswér és hibrid zenéiben voltak. Pontosítottam neked, hogy megértsd :)
Így már jó haver?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!