Szerintetek a Szent Johanna Gimi tucatkönyv? ( idősebb, nem elfogódott emberek véleményére vagyok kíváncsi )
Nem nevezném tucatkönyvnek, de ez nem azt jelenti, hogy egyedi. Ahogy az előttem válaszoló is írja, elég bárgyú nyelvezettel rendelkezik, nem túl műveltető, de szórakozásra alkalmas. Számomra semleges, nem nyilvánítok neki túl nagy jelentőséget, inkább csak sóhajtok: megint egy felkapott könyv, amit istenítenek a gyerekek.
Had olvassák, rosszabb nem lesz tőle senkinek, de nem állítom, hogy bárki is fejlődne az olvasása közben...
Olyan szempontból tucatkönyv, hogy manapság minden második tini lány kezében az van viszont ekkor kell feltenni a kérdést, hogy "VAJON MIÉRT?"
Attól olvassa sok fiatal, mert van benne humor, eredeti, vicces és az egész egy olyan álomvilágba viszi az olvasót ahol mindenki szívesen élne.
Nem tudom, Kedves Kérdező, hogy olvastad-e a sorozatot, ha nem akkor (kortól függetlenül) ajánlom az olvasását, ha igen akkor pedig le lehet vonni a következtetést, miszerint senki sem ugyanolyan.
Viszont csak van ebben a könyvsorozatban valami, hogyha ennyi de ennyi ember imádja.
Én speciel nagyon szeretem, és nem igazán tartom tömegkönyvnek, mert ha így lenne akkor nem tűnt volna ki a "tömegből":-)
kedves valamelyik válaszoló!
attól nem ugrik meg a szentjohannagimi értéke, mert felemlegetnek benne raktnyi könyvcímet, amit talán az író tényleg nevelő szándékkal írt bele, amikor az olvasók egyértelműen fütyülnek rá :)
Ha az olvasói tényleg el is olvasnák azokat a műveket... na, akkor beszélhetnénk arról, hogy az növeli-e a regény értékét. :) de nem teszik
és épp azért várná el az ember a főszereplőtől a normális fogalmazást, mert "állítólagosan" tizennégy évesen már korához képest jólolvasott. Na, és ezzel lehetett volna az olvasók hasznára lenni.
És a tényleges válaszom, szerintem nem tucatkönyv, egyáltalán nem az. Egyrészt örülök, hogy sokakat (nagyikat is) olvasásra ösztönöz, mondjuk, pont azokat, akik egyébként is hajlomosak lennének rá, de indegy, másrészt idegesít, hogy nem értem, miért ez a hatalmas felbolydulás körülötte (kérek minden kedves szjg-fant, hogy ne fogjon bele a magyarázat kreálásáa, az övékét már hallottam úgy ezerszer)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!