Magyarországon a Japánban gyártott animéket (méltatlanul) még mindig egyszerű meserajzfilmeknek tartja a többség, ami (szerintük) kizárólag csak gyerekeknek való?
Már vitáztunk egymással sokszor ezen az oldalon, ebben a témában.
Felismerlek a stílusodból.
Az "érveidet" erőltetettnek tartom, amire érdemben reagálni sem érdemes.
Elhiszem, hogy a nagy anime fanoknak (akik még japánul sem tudnak, hanem a nem hivatalos angol/magyar fordításból értelmezgetik a sorozatokat) degradáló, ha mesének, szórakoztató terméknek tartják az animét, de ettől még TÉNY:
az anime nem volt, és soha nem is lesz Dosztojevszkij, Szofoklész vagy Vörösmarty szintjén. Mert Kisomoto és társai más hajóban eveznek.
Az animék többségét minden bizonnyal szórakoztató termekként értékesítik, ahol vásárlói igényeket szolgálnak ki. Éppen ezért többségükben felesleges mélyebb mondanivalót keresni. Ha mégis találunk, akkor az sokszor csak belemagyarázás.
Igen, jobb vele lezárni a vitát.
Mint említettem, én már többször vitáztam vele, felismerem.
Gondolom majd ír valamit az #52-es kommentre is, de nem érdekel, ignorálom.
Az meg tény, hogy az anime rajzfilm, nem is értem, hogy lehet ebbe belekötni.
Sziasztok.
Tőlem aztán gondolja aminek akarja. De igen, akik rasszisták vagy szimplán nincs alap tudásuk az "anime" témában azok azt hiszik ezek gyerekeknek való mesék. Egy csomó kifigurázó mém van hogy melyiket rakjam be a gyereknek: Aot vagy Death Note? Néztem én gyerekeknek valót is, kis cuki banáncicákról szólt. Amit szerintem egy 5 éves is nézhetne hisz nem értené de cuki lények vannak benne.
Amíg nem érdeklődik komolyan a téma iránt addig jobb ha nem tesznek a tudatlanok megjegyzéseket. Hisz mondhatnak egy baromi nagy hülyeséget is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!