Magyarországon a Japánban gyártott animéket (méltatlanul) még mindig egyszerű meserajzfilmeknek tartja a többség, ami (szerintük) kizárólag csak gyerekeknek való?
"Én rajzfilmnek tartom, mivel az. Rajzolva van, nem?"
Akkor mondjuk a bosszúállókat miért nem hívod mesének? Ezeket már kb. teljesen zöld háttérnél veszik fel és géppel rajzolnak meg majdnem mindent.
Ha az anime rajzfilm, akkor a legtöbb film is.
"Magyarországon a köznyelv a rajzfilmeket is mesének nevezi"
Tehát akkor 500 évvel ezelőtt a Föld azért lapossá vált, mert az emberek többsége ezt hitte. :DDDD
"Nem irodalmi alkotás, hanem szórakoztató tartalom, nincs művészi értéke"
Egyébként de, van. Van jó pár művészi alkotás.
"A szerzők általában nem is kívántak átadni semmilyen mélyebb mondanivalót átadni"
De, a legtöbb esetben igen. Míg a legkisebb gyerekeknek szólokban is egyébként nagyon komoly és mély tartalom van, csak nyilván a kisgyerekeknek megfelelő módon kell tálalni.
A nyugat olyan elcseszett, hogy nem tanít semmit a gyerekeknek a médián keresztül.
"Ezt már bizonyítottam, amikor idéztem a Death Note vagy a Dragon Ball szerzőit."
Ezt érvelési hibának hívják.
Azért mert van egy vagy két szerző, akire nem igaz, még nem lesz igaz mindenkire.
Mellesleg ezek azért is rossz példák, mert igen, japánban, akkor is mélyebb egy mű, ha nem tudatosan adnak át értéket vele.
"Meggyőződésem, hogy a fanok sokszor csak belemagyaráznak ezekbe az animékbe mélyebb jelentést"
Ez a teljes irodalom oktatás az egész bolygón.
Tekintve, hogy nem beszélhetünk a 200 évvel ezelőtt meghalt írokkal, így minden, az első betűtűl az utolsóig csak feltételezés.
Egyetértek az előttem szoloval!!!!
Úgy velem hogy a nyugat nagyon elrontotta mindazt ami értéket ezen egyesek szerint ‘mesenek’ nevezett szarkupaccokkal. Elnézést a trágár fogalmazasert. Az amerikai sorozatok nem közvetítenek semmiféle mélyebb értéket. Nézzük például a bosszúállók sorozatot, vagy bármelyik szuperhosos képregény MESÉT, mi a tanulsaguk? Az égvilágon semmi. A jó mindig nyer a gonosz meg veszít? Legyél jó mert mindenki utalni fog? Ugyanaz a duma és forma. Disney mesék? Senkinek sincsenek szülei vagy mindenki felarva. Tanuld meg gyerekem egy nap te is úgy jársz mint Hamupipőke vagy Hófehérke mert en meghalok és mindenki utalni fog, de várj csak ott van a herceg majd az megment. Nem kell mást tenned mint mosolyogj légy kedves és ennyi. Hat ezt a baromságot. Ez nem tanítja meg a gyereknek az értékeket.
#42:
39-es vagyok: a mese és a rajzfilm nem ugyanaz.
Amúgy meg: "Az anime (アニメ, ejtése [anime], az angol „animation” szó rövidüléséből, ezért is írják katakanával) a rajzfilm általános elnevezése Japánban."
"a mese és a rajzfilm nem ugyanaz."
Kimondta, hogy ugyanaz? A te kommenteddel kapcsolatban azt vontam kérdőre, hogy miért nem hívsz mondjuk egy bosszúállókat rajzfilmnek, ha rajzolva van?
"Amúgy meg"
Szintén irreleváns, főleg úgy, hogy te sem a japán fogalmakból indultál ki, hanem a magyar szavakból, ahogy írtad "rajzolfilm, mivel rajzolva van".
De ha már itt tartunk, érdekes módon nem teszel különbség a rajzfilm és animációs film között, pedig magyarban ez is különbözik. Ha pedig különbséget teszel, akkor az anime egyik sem, mivel vannak rajzolt és animált elemei, de egyébként olyan is van, ami ettől eltérő módon készült, ezért nem érdemes az elkészülése alapján nevet keresni.
Legutóbb pl. Bocchi the Rock volt az, ahol számtalan stílust ötvöztek, anyag bábukat is használtak, élő jelenetek is voltak, voltak teljesen 2d-s rajzolt és teljesen 3d-s animált jelenetek is.
Vitatkozhatunk szavakon, de attól függetlenül az "anime" is csak egy animáció. Rajzfilm, animációs film, mindegy. Te már túl nagy jelentőséget fordítasz ezeknek. Megértem, hogy szereted, de ennyi.
"Akkor mondjuk a bosszúállókat miért nem hívod mesének?" Ezért írtam, hogy a mese és rajzfilm nem ugyanaz.
"Vitatkozhatunk szavakon"
Egy logikai hibán vitatkozunk, pontosabban te nem ismersz fel egy logikai hibát és erről van szó.
"Ezért írtam, hogy a mese és rajzfilm nem ugyanaz."
Akkor megint irreleváns.
A két fogalomnak nincs köze egymáshoz, így akár mesének tartod a bosszúállókat, akár nem, irreleváns.
A jelen kérdésben az számít, hogy rajzfilmnek tartod-e, mivel a logikád szerint az, mivel ugyanazt a logikát használtad az animénél is.
"de attól függetlenül az "anime" is csak egy animáció. Rajzfilm, animációs film, mindegy"
Egyébként, erre kitérve, akkor ha a gyerekedet patkánynak hívom, akkor az is mindegy, mivel mindkettő gerinces?
47: itt zárom le a vitát, egy fanboy vagy, akit sért az, hogy rajzfilmnek nevezi valaki az animéket.
Ezt pedig te írtad: "Akkor mondjuk a bosszúállókat miért nem hívod mesének?"
"itt zárom le a vitát, egy fanboy vagy, akit sért az, hogy rajzfilmnek nevezi valaki az animéket."
Ezen logika alapján te szellemi fogyatékos vagy, aki nem tudja értelmezni, hogy nem, nem sért, nem is kifogásoltam, csak kíváncsi voltam, hogy itt tényleg ilyen "logikus" megközelítésről van szó, vagy retardált vagy.
Ezzel a kommenttel pedig bebizonyítottad, hogy retardált vagy. Egy az, hogy nem válaszoltál és végigtereltél, másrészt meg a számba adtad, hoyg mennyire fanboy vagyok, aki téged ezért elítél.
Szánalmas, hoyg ilyen gerinctelen férgek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!