Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Magyarországon a Japánban...

Magyarországon a Japánban gyártott animéket (méltatlanul) még mindig egyszerű meserajzfilmeknek tartja a többség, ami (szerintük) kizárólag csak gyerekeknek való?

Figyelt kérdés

2023. márc. 1. 07:54
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
33 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
93%
Ez animációra úgy általában igaz.
2023. márc. 1. 08:16
 2/55 anonim ***** válasza:
14%

Nem mindegy neked, hogy más mit minek tart?

Megjegyzem, én sosem engedném a 7 éves gyerekemnek, hogy animét nézzen, mert egyáltalán nem érzem, hogy neki való lenne. Más kérdés, hogy én annyira nem szeretem ezeket, hogy semmilyen életkorban nem örülnék, ha ezt nézné, de az más kérdés.

2023. márc. 1. 09:36
 3/55 anonim ***** válasza:
14%
Mivel mesefilmek. Egyértelműen gyerekeknek valóak, és azok is nézik általában. 10-15 éves korosztály van oda az animeporeszért is!
2023. márc. 1. 09:58
 4/55 anonim ***** válasza:
92%
"Megjegyzem, én sosem engedném a 7 éves gyerekemnek, hogy animét nézzen, mert egyáltalán nem érzem, hogy neki való lenne." De, van neki valós, ahogy neki való film is van. Csak ugye időt kéne rá szánni, utánanézni mit néz a gyerek. Én meg az ocsmány rajzolású, európai, amerikai rajzfilmeknek nem örülnék ha nézné a gyerekem. Bugyuta történetek a sikk újabban, gusztustalanul ocsmány kivitelezésében, amiknek 90 százalékban arra megy ki hogy sírjanak az új játéknak csúfolt műanyagért a gyerekek. .
2023. márc. 1. 10:10
 5/55 anonim ***** válasza:
20%

Na, hát akkor szuper, nem vagyunk egyformák. Ez nem baj. :)

Én engedem az amerikai rajzfilmeket, főleg a régieket, amiken én is felnőttem, és tudom, hogy milyenek.

De mindenki azt enged a gyerekének, amit akar.

2023. márc. 1. 10:23
 6/55 anonim ***** válasza:
8%
Ez is mutatja az átlag értelmi szintet itt.
2023. márc. 1. 11:57
 7/55 anonim ***** válasza:
19%

Mármint mi? Abból, hogy valaki nem szereti az animéket, már le is tudod szűrni, hogy milyen ember...?

Biztos van olyasmi, amit meg én szeretek, és te nem. Akkor most azért meg én hülyézzelek téged?

Mondjuk, nekem arról van meg a véleményem, ami 0%-ra pontoz csak azért, mert eltérő érdeklődési körünk van.

2023. márc. 1. 12:01
 8/55 anonim ***** válasza:
95%

"én sosem engedném a 7 éves gyerekemnek, hogy animét nézzen, mert egyáltalán nem érzem, hogy neki való lenne"

EGyetértek, nem annyira értelmes, hogy a legtöbb animét értelmezni tudja, de egyébként te se.

"Mivel mesefilmek. Egyértelműen gyerekeknek valóak, és azok is nézik általában"

Mint a South Park? :DDDD

Gondolom azt is 6 évesekkel nézetnéd. :DDD

"Na, hát akkor szuper, nem vagyunk egyformák. Ez nem baj"

Jah, csak egy az, hogy nem szeretsz valamit, és tök más, amikor ostoba vagy és azt terjeszted, hogy gyerekeknek való.

"Én engedem az amerikai rajzfilmeket, főleg a régieket, amiken én is felnőttem, és tudom, hogy milyenek."

Mármint a Tom és Jerry, meg Bátor, a gyáva kutya, amik tele vannak erotikus utalásokkal és traumatikus jelenetekkel? Ja, sokkal jobb.

A Bátor, a gyáva kutya kifejezetten jó példa arra, hogy hogyan lehet gyerekeket traumatizálni.

"Abból, hogy valaki nem szereti az animéket, már le is tudod szűrni, hogy milyen ember...?"

Itt nem arról volt szó, hogy valaki nem szereti, hanem arról, hogy ő megállapítja, anélkül egyébként, hogy nézte volna, hogy kiknek való.

"Biztos van olyasmi, amit meg én szeretek, és te nem. Akkor most azért meg én hülyézzelek téged?"

Ha úgy jelenti ki, hogy pl. a csoki az retardáltnak való és csak ők ehetik, akkor igen, nyugodtan le lehet hülyézni.

2023. márc. 1. 12:11
 9/55 Tevenyereggyarto ***** válasza:
94%
Az animézés magyar körökben még mindig csak rétegszórakozás. Főleg kicsit régebben az volt a trend ,hogy a rajzolt/ animált dolgok gyerekeknek készültek (vagy legalább is ők is tudták élvezni és csak elvétve akadt a felnőtteket megcélzó poénok és hasonlók amiket a gyerekek még nem értenek), az élőszereplősök felnőtteknek. Mindig is voltak kivételek, de ez maradt meg a többségben. Aztán persze ,hogy az animéket is a többség elkönyveli egyszerű gyerekmeséknek. Egyrészt mert rajzolva van, másrészt nem értenek hozza. Ugyan az a szint mintha valaki azt mondaná ,hogy mondjuk minden könyv unalmas, életunt könyvmolyoknak valók. Nyilván nem igaz, vannak amik kifejezetten gyerekeknek szólnak míg mások felnőtteknek. A könyv az csak a formátum. Ugyan ez az animékkel, az csak egyfajta forma, megjelenés, ez önmagában nem határoz semmit a tartalmáról.
2023. márc. 1. 12:26
 10/55 anonim ***** válasza:
95%

"Mivel mesefilmek. Egyértelműen gyerekeknek valóak, és azok is nézik általában. 10-15 éves korosztály van oda az animeporeszért is!"

Jópár konkrétan 18 karikás, mint az a horrorfilm, amire nem engeded el a gyereked, mert atyaúristen.

2023. márc. 1. 12:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!