Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Magyarországon a Japánban...

Magyarországon a Japánban gyártott animéket (méltatlanul) még mindig egyszerű meserajzfilmeknek tartja a többség, ami (szerintük) kizárólag csak gyerekeknek való?

Figyelt kérdés

2023. márc. 1. 07:54
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
6%
Csak mondom, a könyvek könyve, a Nils Holgerson, a Mumin, sőt a manóvári manók is anime...
2023. márc. 1. 22:11
 22/55 anonim ***** válasza:
17%

"Az hogy te bekorlátozhatod mint szülő, az más dolog, de nem kéne úgy beszélni mintha a gyerek döntése lenne."

Bizony, bekorlátozom. Az én gyerekem pl. biztosan nem lesz egy bully, mert azt sem engedjük neki, hogy másokat bántson.

Azt sem engedjük, hogy McDonald's ételeken éljen kizárólagosan. Sem, hogy káromkodjon. És egyelőre igen, az általa megismerhető médiatartalom is korlátozva van. Ebben sínylődik ez a szegény gyerek.

Legalább nem fogja TikTok challenge-ekkel veszélyeztetni az életét. Ezekről olyan szinten beszélgetünk csak vele, hogy ne döljön be, ha mások rá akarják venni.

2023. márc. 1. 22:12
 23/55 anonim ***** válasza:
97%

Milyen értékrend az, ami azon alapul, hogy az Amerikéban gyártott animáció okés, a Japánban gyártott kategorikusan nem? Ez mi????

Téged is úgy neveltek, hogy ha egy animációs film/sorozat végén X nemzetiségű neveket látsz, akkor az automatikusan NEM?

Bszki, itt most nem az eutanáziáról, meg a szexmunkáról beszélünk. Jézus ereje.

2023. márc. 1. 22:12
 24/55 anonim ***** válasza:
0%

"Csak mondom, a könyvek könyve, a Nils Holgerson, a Mumin, sőt a manóvári manók is anime..."

És ezekkel nincs is semmi probléma.

És az olyasmire gondolok, mint Dragon Ball, meg Sailor Moon és tarsai. Én azt a stílust nem szeretem, és arra azt gondolom, nem is kisgyereknek való.

2023. márc. 1. 22:15
 25/55 anonim ***** válasza:
0%

"Milyen értékrend az, ami azon alapul, hogy az Amerikéban gyártott animáció okés, a Japánban gyártott kategorikusan nem? Ez mi????"

Egyáltalán nem zavar, hogy japánban gyártott. Egy konkrét stílus nem tetszik, es csak azokra vonatkozik az, hogy egyelőre nem nézheti.

2023. márc. 1. 22:16
 26/55 anonim ***** válasza:
0%

Akkor magyarul sikerült egy olyan érvelést összehoznod, ami így néz ki.

"- Az én gyerekm nem olvashat regényeket. Engem nem így neveltek, nem neki valók!

- Szóval a gyereked nem olvashat Lassie-t, meg Kincskereső kisködmönt? Semmit?

- NEM NEKI VALÓK A KÖNYVEK.

- Semmilyen? Fura.

- Ja, én Stephen Kingre, mag a Tűz és jég dalára gondoltam."

???????

2023. márc. 1. 22:20
 27/55 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező:Nem is kisgyerek sem a dragon ball, sem a sailor monn célközönsége. A probléma ott van hogy te nem egyes animéket, hanem egységesen az animéket utasítod el, nem érted hogy az anime a filmmel egyenértékű: van benne piciknek, és felnőtteknek való. . Javaslom keress rá Hayao Miyazaki műveire, gyönyörűek: és nyugodtan nézheti együtt felnőtt és gyerek. Elárulom, a Totoro a három-négy évesek körében is népszerű, a szülőknek meg nem árt megnézni az apukát a meséből.. Nem ítélkezik, nem cseszegeti a gyerekeit, akkor se ha a fantáziájuknak tulajdonítja amit mesélnek... Esetleg a Kikit, már ha nem vagy zakkanásig vallásos, és nem zavar hogy egy boszorkány kislány a főszereplő, aki- most figyelj - dolgozik, saját vállalkozása van, és egyedül boldogul az életben. Nem rosszabb mint a szörnyes, harcolós, meg egyéb amerikai marhaságok , vagy a Tom és Jerry (a nagy klasszikus ugye), ahol más se csinálnak mit ütik-verik egymást, tömény erőszak igazából.
2023. márc. 1. 22:24
 28/55 anonim ***** válasza:
29%

"Majd ha látsz a gyerek részlegen mondjuk egy Devilman: Crybaby-t vagy Higurashi-t, akkor szólj."

Szólnék, de valószínűleg az is oda került volna a gyerek részlegre. Vagy ott van, csak nem vettem észre.

Ezek a manga könyvek rajzok, amikben sokszor fantasztikus történetek vannak. Semmi oka nincs a könyvesbolt vezetőségének, hogy külön pakolja, vagy felnőtteknek ajánlja.

Amúgy a Dragon Ball Super sem éppen gyerekeknek való. Az anime verzióval ellentétben a manga brutális jeleneteket is tartalmaz.

Lásd ezt:

[link]

Mint említettem, csak az LMBTQ témája mangák voltak külön pakolva, csomagban. Gondolom azért, mert a vezetőség hasonlóan gondolkodik a témában, mint a magyar kormány.

2023. márc. 1. 22:26
 29/55 anonim ***** válasza:
0%

Te mindent kiforgatsz és lepontozol, amit írok. Igazából nem is érdekel téged semmi, amit mondok, mert te eldöntötted, hogy hülyének nézel, és ez a véleményed megmásíthatatlan. Az egyetlen igazi bajod, hogy te szeretsz valamit, amit én nem, és mivel ebben nem értünk egyet, semmi más mondanndómat igazából meg sem hallgatod. Valójában teljesen felesleges veled beszélgetni, mert minden hozzászólás csak egy lehetőség neked, hogy pirosat nyomj rám, és valami olyasmit írj vissza, ami köszönőviszonyban sincs azzal, amit én írtam.

Abban azért megerősítettél, hogy jól tesszük, hogy többek között toleranciára neveljük a kislányunkat. Pl. arra, hogy attól, hogy valakinek más tetszik, mint neked, még nem lesz rossz ember.

Úgy tűnik, neked ezt a szüleid sajnos nem tanították. Én ezt részemről befejeztem. Nem hiszem, hogy bárhova vezet ez a vita.

Gondolom, azt nem hitted, hogy majd ha elég 0%-ot kapok, akkor holnap leültetem a gyereket a Dragon Ball elé...

2023. márc. 1. 22:30
 30/55 anonim ***** válasza:
80%
" Az egyetlen igazi bajod, hogy te szeretsz valamit, amit én nem" Az bajom, hogy nem ismersz valamit, de elítéled.
2023. márc. 1. 22:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!