Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tetszik egy lány, de nem merek közeledni felé mert túl fiatal, ti mit tennétek a helyemben?
Mindig is az idősebb nők tetszettek, az érettségük és a határozott magabiztos stílusuk miatt. Ám most megtetszett egy nálam jóval fiatalabb lány. Pontosabban én 21 vagyok, ő meg 14.
Ha nem róla lenne szó, azt mondanám ez gusztustalan dolog, meg ő egy kislány. De ő annyira komoly, érett gondolkodású, gyönyörű, vicces, jófej, kedves és aranyos! Barátok vagyunk, tudom hogy tetszem neki, de nem merek lépni. Elutasítom a közeledését pedig legszívesebben viszonoznám. Megremeg a lábam a közelében. De bűntudatom van amiért ilyen fiatal. Gyerek még...bizonyos értelemben én is az vagyok még, de ő aztán pláne...
Erkölcsösnek tartom magam, épp ezért nem is merek lépni...De megőrülök tőle, annyira vonzódom hozzá. Azt hiszem beleszerettem...
Ilyen helyzetben mi a helyes megoldás?
Lehet, hogy érett a 14 éves lány, de maximum csak a kortársainál pár évvel, de akkor se olyan érett mint egy 20-as évei elején járó ember. A 14 évesnek a legnagyobb gondja maximum a középiskolai felvételi vizsga megírása lehetett vagy az általános iskolában az év végi vizsga teljesítése (már ahol van). Még nem élt meg annyi mindent, mint te kérdező. Jó én se vagyok annyira idős, még én se éltem meg annyi mindent, de egy 14 éves lányhoz képest többet megéltem már.
Neki ott vannak a szülei, akik anyagilag támogatják, nagyban befolyásol(hat)ják az életét, míg te már dolgozol fodrászként, van kereseted, másképp gondolkodsz dolgokról, mint ő.
Nem tudom, hogy 8. vagy 9. osztályos a lány, de ha most fogja kezdeni a középiskolai tanulmányait, akkor az egy új szakasz lesz az életében, új barátok, új ismertségek, lehet talál egy korában hozzá illő leszbikus/biszex lányt. Valamint tinikorban rengeteget fejlődik az ember személyisége, gondolkodása, jelleme ( és ezt még nagyban befolyásolják azok az emberekek, akikkel van). Még annyi mindenben változhat jó vagy rossz irányban.
És amúgy ez a hét év később, mikor már a lány is 20-as éveit tengeti, nem lesz probláma, de most még az, hát még egy gyerek :D
És a 16. és a 19. válaszoló is jól írja a dolgokat.
Na most szarrá leszek diszlájkolva, de nem bírom tovább olvasni a töménytelen f4szságot.
Nem egy beteg elméjű pedofillal állunk szemben, hanem csak adott egy személy, akinek megtetszett egy valszeg koraérett 14 éves lány. Aztabüdös........ egetrengető vétek :O
Én is voltam olyan helyzetbe, hogy ennyi idősen megtetszettem egy nálam 8 évvel idősebb embernek (azóta már 10 év telt el)
Illetve olyan is volt, hogy nekem tetszett meg egy ilyen fiatal személy valamelyik évben...
Tény, hogy mind a két esetben rá kellett döbbennie az idősebb félnek, hogy ez hosszútávon nem működik, de ebbe nem tudtunk volna beletörődni, ha nem adunk esélyt hogy kiderüljön.
Ha itt nem csak szexuális vonzalomról van szó, hanem érzelmekről, türelemről, stb, akkor mégis mi a jó életnek van ezzel ekkora gond? Nem dugott meg engem se az idősebb illető, aki hónapokig tepert nálam és én se dugtam meg a fiatal lányt, aki tetszett, mert mindketten többet éreztünk futókalandnál...
Úgyis hosszútávon ki fog bukni, hogy nem működik.. mert mindig érettebbnek tűnnek a koruknál, aztán rájön az ember, hogy teljesen más életszakaszban vannak, de amíg nincs testi kihasználás, addig még pozitívumként is megélheti a fiatal, hogy egy kicsit idősebb terelgeti, hogy ne kanászodjon el.
Nekem legalábbis biztosan jót tett..
Minden előítélet és rosszindulat nélkül írok, úgyhogy légyszíves ingerültség nélkül,hideg fejjel olvasd, és gondolkosj el rajta,ne bagatellizáld el úgy,mint a többi elgondolkodtató választ pl.19,és az előttem szóló. Bár még te is fiatal vagy,nem biztos hogy mrg fogod érteni,de 21 évesen azért jóval érettebb vagy mint egy 14 éves így azért próbáld átérezni.
Különböző áldozatsegítő feladatokat látok, ìgy van alkalmam ismerni egy nőt,aki már sokadjára jár pszichológushoz, hogy feldolgozzon egy fiatalkori traumát. Éppen 14 éves korában, tomboló hormonokkal,hirtelen feltámadt szexuális érdeklődéssel szívesen vette egy nem túl idős tanára(a 20-as évei közepén járt akkor) közeledését.Kapcsolatot létesített vele,és mindenbe önként beleegyezett. Kötődött a tanárhoz,hálás volt neki,hogy bevezette a szexualitásba, jófejnek és "nagylelkűnek" gondolta,önmagát pedig túl érettnek a kortársaihoz, akik még csak az első csóknál tartottak,büszke volt hogy ő meg már mindent kipróbált. Aztán elkerült gimibe és sokáig nem vette észre hogy mennyire kisiklott a szexuális élete. A lényeg hogy csak idősebb korában,ismerte fel,hogy őt kihasználták,abúzálták szexuálisan, már benne járt a 20-as éveiben mire rájött erre és összekapcsolat a furcsaságait(az abúzus miatt jelentkező tüneteket) a tanárával való románccal. Ekkor (ez még a jobbik eset) felismerte hogy segítségre van szüksége,szakemberhez fordult és dolgozik azon hogy túllépjen a történteken.
Egyrészt: Abúzusként definiálja ezt a 14 éves kori "kapcsolatot", megveti és gyülöli a tanárt,akiért egykor rajongot, úgy érez aljasan visszaélt a helyzetével,pedofilnak tekinti, bánja hogy annak idején nem szólt senkinek.
Másrészt: Pszichológiailag kétséget kizáróan megállapítható,hogy valóban szexuális abúzust szenvedett, a bántalmazás rengeteg tünetét mutatja.Bár már betöltötte akkor a 14.életévét,ami a beleegyezési korhatár,vagyis jogilag nem számított pedofíliának,ugyanúgy elszenvedte annak személyiségkárosító következményeit. Valószínűleg az is ennek az esetnek,illetve az attól való rettegésnek,tudható be,hogy az ő gyerekével is megtörténik ugyanez és ő nem veszi észre,hogy évek óta nem tud teherbeesni,pedig szervi baja nincs.
Nehogy félreértsd, nem vádollak pedofíliával,nem erre akarom kihegyezni a dolgot. Hanem arra,hogy ő még egy gyermek,bármilyen érett is,akkor is felügyeletre,irányításra,védelemre van szüksége. Nem véletlenül nem helyesli az iránta való éréseidet a nagy többség,a szülei sem helyeselnék.És nem azért mert rosszak,hanem mert jót akarnak a kislányuknak.Ha te is jót akarsz neki és tényleg olyan fontos neked mint mondod,akkor nézd az ő érdekeit és hagyd békén.
"Már már betöltötte akkor a 14.életévét,ami a beleegyezési korhatár,vagyis jogilag nem számított pedofíliának,ugyanúgy elszenvedte annak személyiségkárosító következményeit"
Jogilag nem létezik pedofília, csak pszichológiailag, és úgy, hogy már volt 14 úgy se számít annak. Az, hogy megbánta egy dolog, de egy 14 éves beszámítható, ennyi erővel felnőttektől is megtagadhatnánk bármilyen tetszőleges döntést, ha úgy gondoljuk, hogy azt később megbánná, jogunk van hibázni és megbánni (vagy nem megbánni) dolgokat. Ráadásul csak a korából nem tudjuk megmondani, hogy valaki elég érett e, vagy megbánná e (ami sokkal inkább személyiség, mint kor kérdése, sokan idősebb korban kezdett kapcsolatokat is életük legnagyobb hibájának tartanak). Ha neked valamiért erkölcsileg nem fér bele, vagy ha túl problémás a körülmények miatt (egyébként szerintem se tartana sokáig, bár mindig vannak kivételek), akkor ne tedd, ha nincsenek ilyen gondjaid akkor igen. Jogilag rendben van, pedofilnak sem számítasz, ez egy gyakorlati/érzelmi kérdés, nem is értem miért kell ennyit bigottkodnia itt szinte mindenkinek.
Habár többen is leírták hogy nem erre akarnak kilyukadni, én mégis úgy érzem mintha pedofilnak lennék beállítva és mintha én csak kihasználni akarnám ezt a lányt...
Teljesen igaza volt az utolsó elötti válaszadónak abban hogy megbánhatja később de kicsit felháborítónak tartom hogy a történetedben az a làny úgy érzi kihasználták. Mármint lehet hogy így történt de én nem kihasználni akarom...
Na mindegy, meg kell mondanom neki az igazat... de nem akarom azt látni hogy emiatt sír... :( A múltkor is mikor szájon akart csókolni, én elhúztam a fejem és konkrétan könnyes volt a szeme...
Rossz olvasni is ezt. Itt valamiért egy csomó ember azt hiszi, hogy a mostani szerelmi bánat a visszautasítás miatt (és az abból adódó esetleges komplexusok és önbecsülési gondok) jobbak, mintha utólag megbánná a dolgot.
Nem tud ez a lány valahogy "ide keveredni", hogy megtudjuk az ő álláspontját is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!