Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért nem számít betegségnek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem számít betegségnek a homoszexualitás?

Figyelt kérdés

Ugye azt szokták mondani, hogy a homoszexualitás nem betegség, nem is szerzett dolog, hanem a génekben van. Ugyanakkor, ha más betegségeknél kiderül, hogy génhiba okozza, azt mondják genetikai betegség, mert a gén eltér a normálistól. Ebben az esetben ugye az a normális, ha valaki az ellentétes nemhez vonzódik, máskülönben hosszútávon kihalna az emberi faj. A homoszexualitást miért védik ennyire, miért nem lehet genetikai betegségnek mondani?

No offense, tényleg érdekelne a válasz.

2019. jan. 3. 08:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:
86%
Az érvekből te még kifogyni sem tudtál mert ahhoz ész kellene ami neked nincs. Csak egy szót ismételsz fajfenntartás, a másik szó meg a betegség. Ezt próbálod ragozni de nem megy, hiába próbálgatod. Olyan marhaságokat írsz le, pszichiáterek, biológusok álláspontját próbálod cáfolni. :-D
2019. jan. 4. 19:01
 72/76 anonim ***** válasza:
95%

Igazából nem fúzök sokat hozzá, mert már előttem megtették.

De attól, hogy valamit nem tud a kérdező megérteni, még nem biztos, hogy rossz.

Biztos voltak az életben neked is olyan cselekedeteid, amit a környezetedben kritizáltak,de ők nem voltak abban a szituációban, csak te értetted mit miért tettél.

A lényeg itt van, nem vagy meleg, ha az lennél egész máshogy látnád a dolgokat, mert te is benne lennél, tudnál vele azonosulni.

Ha meg már az emberiség, fajfenntartás és minden egyéb szóba került.

Hogyan lett az ember?

Ha úgy ahogy a bibliában levan írva, hogy lett Ádám és Éva és belőlük lett a nemzetiség (vérfertőzéssel), akkor hogyan van ennyi nemzetiségű ember?

Másrészt, ha a majmokból fejlődtünk ki, a többi majom miért nem tudott kifejlődni ennyi idő alatt?

Sok olyan dolog van amit az ember nem ért, de ettől függetlenül nem betegezek le egy hívőt sem, sem egy tudóst. Utóbbit akkor csak, ha hülyeségeket ír.

2019. jan. 4. 23:43
 73/76 anonim ***** válasza:
97%

Hát lehet kedves kérdező hogy beteg vagyok mert nem áll fel a puncira, mint mondjuk gondolom neked. Ettől függetlenül lediplomáztam, dolgozom, befizetem az adót, segítek a többi embernek ahogy tudok, még ebben az országban is igyekszem, ahol lehet hogy halálra vernének ha széles körben tudnák rólam. Én szeretem azt hinni hogy nem vagyok evolúciós zsákutca, csak mert nem csinálok gyereket, hanem helyette egyéb módon igyekszem előre vinni a társadalmat. Abban is hiszek hogy például Alan Turing sem volt egy korcs, ugyanis az ő munkássága folyományaként jutott el a számitástudomány oda, hogy sokkal több ember tud életben maradni mint valaha. Vajon akkor pusztán mivel ő nem csinált gyereket máris nem járult a fajfenntartáshoz? Vagy lehetséges hogy az ember fajfenntartása nem csak annyiből áll, hogy szaporodik? A világban az a tapasztalat, hogy fajfenntartás nem egyenlő pusztán a szaporodással. Ugyanis a fajfenntartás nem egyéni szinten történik, hanem társadalmi szinten. Vegyük például a hangyák társadalmát (szerencsére köztük nincs konspiráció se propaganda :) ). A hangyáknál három kaszt van: királynő, hím, dolgozó. A dolgozók hatalmas többségben vannak, a kolónia nagy részét ők teszik ki, azonban sterilek, azaz nem szaporodnak.

Királynőből(nemzőképes nőstény) igen kevés (max 4, kolóniánként), hímből több, de még mindig elenyésző a dolgozók számához képest. A kolónia működésébe nem mennék bele nagyon, annyi elég hogy a hangya társadalom csak kis része foglalkozik a szaporodással (hímek és királynők) mégis a hangya mint faj az egyik leggyorsabban szaporodó és legősibb a földön. Pedig a társadalom nagy része steril. Egyszerűen azért, mert a fajfenntartásnak nem közvetlen feltétele, hogy minden egyén szaporodjon. Máshogy is hasznosnak lehet lenni.

Akárhogy is, ha úgy állunk a kérdéshez, ahogy te felvezetted, hogy az már betegség ami akadályozza a szaporodást, akkor igazad van, betegek vagyunk. Ez nem tudom miért fontos neked, szerintem a beteg embereket sem kellene diszkriminálni.

Mindegy, én nem akarok személyeskedni mint sokan, csak abba szerettem volna hogy gondolj bele, hogy azért mert valaki meleg, járulhat hozzá annyira a fajfentartáshoz (pl. mondjuk orvosként, kutatóként), mint valaki aki hetero. De gondolom nem tudom megváltoztatni az álláspontod, azért kicsit szar érzés hogy valaki anélkül hogy ismerne (azon kívül hogy mire áll fel) evolúciós zsákutcának tart. Dehát emberek vagyunk :/

2019. jan. 5. 01:32
 74/76 anonim ***** válasza:
100%

Ugye az megvan, hogy az emberi fajt pár éve nem a kihalás, hanem épp a túlnépesedés fenyegeti? :D

Amúgy homoszexualitást szinte minden állatfajnál megfigyeltek már és azt olvastam, elvileg a túlnépesedés elkerülése végett léteznek a homoszexuális egyedek. Ez úgymond egy természetes szelekció, mint mondjuk amikor halva születik valaki, vagy meddő. Nem lehet mindenkinek utódja, ez így természetes.

2019. jan. 5. 12:34
 75/76 anonim ***** válasza:
100%

A homoszexuálisok egyszerűen egy biológiai kisebbség, ahogy Czeizel doktor mondta.

Nem betegség, mert nem ártalmas, és nem lehet "gyógyítani".

Inkább a homofóbiát tartom egyfajta pszichés rendellenességnek.

2019. jan. 6. 05:44
 76/76 anonim ***** válasza:
100%
Sokan elmondták hogy miért nem tartják annak. Én azt mondom mindenki azt gondol amit akar, feltéve hogy nem próbálnak pszichiátriára, munkatáborba, börtönbe vagy vesztőhelyre vinni.
2019. jan. 10. 16:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!