Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Melegségből kigyógyító terápia...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melegségből kigyógyító terápia létezik?

Figyelt kérdés
Nemrég coming out-oltam egy pap ismerősömnek, s ő említette, hogy létezik ilyen terápia Németországban, és érdemes lenne elmennem rá. Tényleg létezik ilyen? Hallott már valaki róla?

2015. jún. 9. 22:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim válasza:
76%
Isten szemében minden ember egyforma !!!
2015. jún. 10. 09:43
 12/79 anonim ***** válasza:
29%
Én 3 módszert próbáltam. Némelyik elég rossz. Ha akarod kipróbálhatod.
2015. jún. 10. 10:41
 13/79 anonim válasza:
18%

Konkrétan nem ismerem a terápiát, de tudni kell, mielőtt valaki azt mondja hogy "nem betegség", hogy több gyerekkori sérülés, rossz benyomás miatt is kialakulhat a homoszexualitás, ami következtében olyan ember lesz homo, aki egyébként hetero lett volna, ha ezek a hatások nem érik.

Nem tudom, hány százalékra vonatkozik ez, de csak ha felét lehetne így gyógyítani, akkor már megéri megpróbálni.

Maga az intézmény léte is bizonyíthatja hogy működik a dolog, biztos nem tartanák fönn, ha 0 % hatékonysággal működne.

2015. jún. 10. 11:38
 14/79 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszokat!

Az a helyzet, hogy én így maximálisan jól érzem magam a bőrömben, nem azért akarok menni a terápiára mert belső indíttatást érzek, hanem azért, mert elvárják.

A családom is elutasítana sajnos, ha kiderülne. Nekik elfogadhatatlan ez az életmód. :/

2015. jún. 10. 11:45
 15/79 anonim ***** válasza:
7%
Drukkolok hogy meggyógyulj ebből a súlyos betegségből. Sajnos a normális válaszokat törlik.
2015. jún. 10. 12:02
 16/79 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem elképzelhető, hogy az ember szexuális vágyának tárgya megváltozzon! Úgy ahogy a 40-50 éves férfi egyszer csak férfiakra gerjed, én el tudnám képzelni hogy a fordítottja is megtörténhet.

A szex az agy játéka, és mint ilyen, szerintem tanulható is!

2015. jún. 10. 12:10
 17/79 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy már nagyon sokszor próbáltam nőkre "gerjedni" de még sosem sikerült azt sem elérni hogy egyáltalán felálljon rájuk.

Évekig próbálkoztam ezzel rendszeresen. De abszolút semmi eredmény. Abszolút 0.

Szóval én ebben semmilyen szinten nem tudok sajnos hinni. Attól viszont félek, hogy csak pénz-lehúzás lesz az egész.

Mmint, a pap szerint elég drága lenne a terápia (milliós tétel) és előre kéne fizetni a nagyrészét. Viszont sajnos nem tudnak adni garanciát a sikerre, mert lehet, hogy az én hibám lesz ha nem sikerül az egész.

Szóval egyelőre még megpróbálnék dolgozni, eladni ezt-azt, hogy egyáltalán legyen rá pénzem, csak félek, hogy utána meg ha nem sikerül semmi, akkor elsétálnak a pénzzel és azt mondják: tulajdonképpen ÉN nem akartam eléggé a változást.

De nem tehetek róla, hogy jól érzem magam így. Nem érdekelnek a nők, ez van.

Viszont így meg azt érzem hogy ha a szüleim megtudják, eldobnak maguktól. A pap is haragszik rám amiért ilyen vagyok. Legalábbis feltűnően kerül azóta, hogy elmondtam neki.

Nem köszön, nem lát szívesen ha megjelenek valahol, stb.

2015. jún. 10. 12:25
 18/79 anonim ***** válasza:
100%

Átverésnek tűnik. Ha lenne hatékony módszer, a hatalmas felvevőpiac miatt (hiszen ki a halál akar hátrányos megkülönböztetésben élni?) már rég elterjedt volna.

Annak idején én is rettenetesen szerettem volna hetero lenni és az én családom is bíztatott abban, hogy próbáljam meg lányokkal. Pszichológushoz, lelkészhez, mindenféle terapeutához jártam aki próbált "átszoktatni" a nőkre és én is komolyan hittem benne.

Örülök, hogy végül nem sikerült, mert akkor sosem élhettem volna át mindazt, amit a jelenlegi páromnak köszönhetek. :)

2015. jún. 10. 12:51
 19/79 anonim ***** válasza:
100%
és miért is kellene megváltoznod? mert egy pap azt mondja? nem egy elvileg szűz embertől kellene szexualitásban tanácsot kérned.
2015. jún. 10. 14:07
 20/79 anonim ***** válasza:
100%
Olyan táborok léteznek, ahova a meleg embereket elküldik, és ott próbálják a lelkükre beszélni, hogy micsoda gusztustalan életmódot élnek, és sokkal jobb és egészségesebb emberek lesznek, hogyha velük ellenkező neművel jönnek össze. És ezt addig mondogatják, amíg a végén már a meleg ember is elhiszi, és megerőszakolja magát, hogy onnantól kezdve csak nőkkel legyen, mégha nem is élvezi, és mondja, hogy heteró, mégha nem is élvezi. Ilyen van. Nem is egy. De ez nem "gyógyít ki" a melegségből. Nem leszel tőle kevésbé meleg. Csak egy olyan meleg, aki szégyenli az indentitását, és a külvilág felé azt mutatja, hogy heteró. Ezt még a saját honlapjukon is leírják (olvastam egy ilyen ex-gay társaság honlapját), hogy ők nem képesek egy melegből sem heterót csinálni, csak megtanítják, hogy lehet "heteróként" élni - magyarul tettetni, hogy az vagy, aki igazából nem. Hát ha neked ez kell, hajrá, jelentkezz!
2015. jún. 10. 17:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!