Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mièrt nem toleràljàk az lmbtq mozgalom mozgatòi az ellenvèlemènt, pl azt, hogy a homoszexualitas bün?
Èn nem vagyok homofòb, se nem gyulolom oket, egyszeruen keresztenykent tudom mi a bun, es ebbol nem engedhetek, hiszen Isten sem enged. Persze, nem ez a vilag fo bune, nem ettol vesz el egy ember. Ez egy tunet inkabb.
Szolzsenyicint mikor fogsagba vittek a gulàgba, tobben azt kialtoztak, hogy Oroszorszag azert jutott ide, mert megfeledkezett Istenrol. Akkor nem hitte, kesobb azonban megvizonyosodott errol.
81-es, valóban lehet, hogy egy kissé túlzás, hogy az egész. :D Viszont a legtöbb gyűlölet valóban abban van. Az egészet még nem olvastam, de rengeteg részletét már igen. Ott van benne, hogy a melegeket, a házasságtörőket, a paráznákat, a gyilkosokat(?), az eretnekeket stb. meg kell ölni. Ez számomra már elég gyűlöletkeltés magában. Számomra nagyon furcsa, hogy ezt engedik népszerűsíteni a gyerekeknek, ám például a homoszexualitást tilos nekik elmagyarázni, mert már egyből melegek lesznek, ha tudnak róla. Ennyi erővel, akkor nem lesz minden vallásos gyerek, sőt minden gyerek, aki részt vett hittanoktatásban gyilkos? Ja, az más... De miért is?
A lényeg ugyanaz, az a módszer, amivel a Biblia tanít és nevel kiváló. Ám megkellene válogatni, hogy miket is tanít és mire nevel.
Hát az akkori törvényekben megmutatkozik egy pásztorkodó nép ősi szemlélete. Nyilván megvolt ezeknek a törvényeknek az oka. Indirekt arra következtethetünk belőlük, hogy nagyon elterjedt lehetett annak idején a promiszkuitás, az, hogy mindenki mindenkivel kefélt. Ennek akartak a törvények határt szabni.
De a történetek (pl. József, Dávid, Noé stb.) máig temérdek tanulságot és aktualitást hordoznak.
Nekem is bajom van az àlszent attituddel, erkezzen az kereszteny vagy politikai vagy csak egszeruen maganeleti celbol.
Megertem es nincsenek is illuzioim affelol, hogy miert nem szimaptikus az az allaspont, amit eddig taglaltam. Miert is hinnetel egy ismeretlennek, aki latszolag “itelkezik” a
melegek folott, latszolag reg tulhaladott eszmeket vall.
Pedig ahogy mar korabban is vallottam, most is mondom; nekem nem a melegekkel van bajom, nem gondolom, hogy kevesebbet ernenek, mint egy hetero vagy barki. Kozhely, de vannak koztuk nagyon kedvesek, es gonoszak is, eppen ugy, mint heterol kozott.
Az eredeti kerdesem koltoi volt termeszetesen, tudom, hogy miert nem fogadjal el a kereszteny allaspontot az lmbtq lobbi.
Inkabb talan arra valo ez, hogy hangjat hallassa valaki olyan is, aki nem homofòb, de nem is èrt egyet a meleglobbival.
Kedves kommentelo. Valòban, ezen elfondolkoztam, talàn tobbszor kene odamenni meleg fiatalokgoz, ha ugy adodik, ha ez a szolgalatom, vagy ha van a kornyekemen olyan, aki megbizik bennem. Szivesen meghallgatom oket. De nem is a melegrol szol elsosrbam a kerdes, hanem a karos ideologiarol, ami mogotte van. Nekem se esne jòl, ha meleg letemre bunosnek mondanak, fokent ugy, hogy mellette megy az orszagos kepmutatas jobb es baloldalrol
egyarant. Kerdes sokszor felmerul, hogy politikai kerdesekben mennyire vallalhat szerepet egy kereszteny. Sztem ebben kell, ez nem itelkezes, hanem allasfoglalas valami mellett.
En azt allitom, hogy Isten szereti az emberiseget, melegekkel egyutt. De ha elolvasod a bibliat akkor az is kiderul, hogy mind bunosok vagyunk, alszent aki azt gondolja, hogy nincs bune, de ha valaki szeretne meglatni Isten kiralysagat, akkor ahhoz a megteresen keresztul bezet az ut. Megterni bunokbol lehet az Istenhez. Isten szerint a homoszexualitas is bunos magatartas, tehat abbol is.
Ennyit allitok, nem tobbet.
86-os attól még háború volt, amiben emberek tömegei haltak meg.
Szerinted az elsőszülöttek élete többet ér, mint testvéreié?
Mi határozza meg azt, hogy mi az „alapvető értékrend”?
Remélem, hogy nem lesz igazad. Nem értem, hogy miért gond az, hogy azt csinálnak az emberek, ami nekik jól esik (addig, amíg ezzel nem ártanak másoknak, vagy maguknak). Hisz ebbe beletartozik za is, hogy te azt csinálsz, amit akarsz. Gondolom heteró vagy, így élhetsz nyugodtan heteróként (ahogy azt az emberek 95%-a teszi, még a liberálisoké is), eldöntheted, hogy milyen elveket követsz stb. Viszont nincs jogod ezeket másokra erőszakolni. És nem, a liberálisok nem erőszakolnak semmit, amíg az ellentéte másnak, vagy az illetőnek nem árt.
88-as te bolond..Azért nem az elsőszülött ment mert abba az időben ő örökölt mindrnt..Ő volt a legértékesebb..A többieknek rangot és címet harcba lehetett szerezni..Azért ne 21.szd-i emberként ítelj meg egy 1000 évvel előtti korszakot..Amúgy téved ..Meleg vagyok de ebből a kifordult világból már elegem van..
S a történelemben mindig megvan a körkörös visszatérés..Ha egy társadalom nagyon elfajzik akkor a tradiciónális értékrendek mindig felerősödnek..Sima evoluciós oka van hogy a faj fennmaradjon..Ha elfogadnánk minden aberraciót es mindem törvényt,erkölcsöt kukába dobnánk visszajönne az őskor..Az emberi civilizáció elpusztulna..Már lehet látni hogy Nyugaton is egyre erősődnek a jobboldali tradicionális pártok..A népvandorlások miatt 10 év s Európát egy kerítés fogja egybefüggően védeni a keleti hordáktól,militarizálodnak majd a társadalmak az önvédelem miatt..S mivel globális felmelegedés miatt a túlélés lesz a cél az ilyen 40 fajta nem propagálása meg egyéb szemetek nagyon háttérbe fognak szorulni..
"Valahol mindannyian bünősők vagyunk..De Isten előtt egyenlőek..A falu papja meleg..Mindenkk tudja..Mégis a legnagyobb közösségépítő ember.."
És a hívei nem kerülnek ettől skizofrén állapotba? Hiszen olyan szavahihetetlen, hiteltelen ember erkölcsi tanításait követik, aki maga is súlyos bűnt követ el a Biblia szerint. Bort iszik és vizet prédikál. Vagy neki szabad, csak másnak nem?
Ezt ugyan nem nekem írtad, de reagálnék rá:
"Azért ne 21.szd-i emberként ítelj meg egy 1000 évvel előtti korszakot.."
Valahol ebben is súlyos kettős mércét vélek felfedezni. Mintha a melegség megítélésében nem lenne annyira zavaró, hogy a keresztények 1000 éves (vagyis 2000 éves) szemüvegen át nézik a dolgokat. Tudom, nem erre írtad, de erre a példára is jól illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!