Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mièrt nem toleràljàk az lmbtq mozgalom mozgatòi az ellenvèlemènt, pl azt, hogy a homoszexualitas bün?
Èn nem vagyok homofòb, se nem gyulolom oket, egyszeruen keresztenykent tudom mi a bun, es ebbol nem engedhetek, hiszen Isten sem enged. Persze, nem ez a vilag fo bune, nem ettol vesz el egy ember. Ez egy tunet inkabb.
Szolzsenyicint mikor fogsagba vittek a gulàgba, tobben azt kialtoztak, hogy Oroszorszag azert jutott ide, mert megfeledkezett Istenrol. Akkor nem hitte, kesobb azonban megvizonyosodott errol.
71-es, szerintem egy kicsit félreértessz. Tudom, hogy a kommunisták voltak ott a hibásak (ez egyértelmű), viszont, ha nem lett volna kereszténység, akkor azok az illetőek nem haltak volna meg (legalábbis nem abban, amiben).
A kereszténységnek voltak pozitív hatásai is a kuktúrára, de hatalmas hazugság lenne azt állítani, hogy a kereszténységnek nem voltak negatív hatásai. Ezért is írtam a 70-es válaszom.
Ez abszolút áldozathibáztatás, ami szerintem eléggé elfogadhatatlan. Kb. mintha azt mondanád, ha nem lettek volna zsidók, nem lett volna holokauszt.
Voltak negatív hatásai, ezért is kellett fölbomlania. Szerintem nekünk az lenne a feladatunk, hogy a pozitív hozadékait vigyük tovább. (Ezért nem értek egyet a kérdezővel sem, aki épp ellenkezőleg: a negatívumait terjesztené.)
"A homofóbiánál már csak a kereszténygyűlölet zavaróbb."
A melegek többségének semmi baja a kereszténységgel és a keresztényekkel. Az ÁLSZENT keresztényekkel van bajunk.
A 79-esnek válaszoltam, aki a kommunista tömeggyilkosságokat is a keresztények nyakába varrta.
Persze, ahogy írtam nem ők a hibások. Viszont szerintem fölöslegesen haltak meg az egyházért. Ez az ő döntésük volt, nem dolgom azon rágódni, hogy ezt helyesen tették-e, de az biztos, hogyha az egyház nem létezett volna, akkor őket nem ölték volna meg az egyház miatt. Ez csak amolyan mellékes negatívum, ami elkerülhetetlen volt, ám azért mégis valamilyen szinten az egyház kényszerítette ki azt, hogy ez valóban elkerülhetetlenné váljon.
De ne ragadjunk le ennél az egy dolognál. Az nagyon helyes, ha az egyház pozitív hozadékait valaki tovább akarja örökíteni, ezt teljes mértékben támogatom. Viszont ezt szerintem máshogy kellene kivitelezni, mint ahogy az a mai világban történik. Például (ezért valószínű többrn is megköveznének itt), szerintem nem joga a szülőnek dönteni a gyereke megkereszteléséről, hisz így a megkérdezése nélkül teszi az egyház tagjává. Ahogy azt sem tartom jó dolognak, hogy elhitetik a gyerekekkel, hogy ez a mese igaz, holott erre semmi bizonyíték. Lehet, hogy ez ellentmondásosnak vélhető mással, amit vallok, pedig szerintem nem az. A homoszexualitást tisztázni kell a gyerek fejében, hisz ez nem bűn és (egy optimális társadalomban) nincs negatív hatása, ahogy a felvilágosításnak sincs. Ellenben az (szerintem) tud károkat okozni egy gyerekben, ha egy igazoltalan mesét hitetnek el vele. Még ezzel sem volna gond, hisz a gyerekkor lényege, hogy hagyjuk szárnyalni a fantáziánk, de sajnos ebbe a mesébe (a sok jó dolgon kívűl) rengeteg gyűlöletet is beleírtak.
Ha a gyűlöletet elhagyják és a szülők ezentúl nem fogják kényszeríteni akarstukon kívül a gyerekeket a vallásos életre, akkor én az elsők között leszek, akik kiállnak majd mellette, de addig, amíg nem változik meg, csak ellenezni tudom.
Ezeket a változtatásokat nagyjából úgy képzelem el, hogy a kereszteléshez megszabnak egy minimális korhatárt (mondjuk 10 év) és akkor megkérdezik a gyereket, hogy akarja-e. Ha nem akarja, akkor a szülő akaratától függetlenül a gyerek nem lesz megkeresztelve, ha akarja, akkor nyilván meglesz. Azt pedig büntetnék, ha a szülő kényszerítené a gyerekét a templomba járásra, vagy az imákra. Ezt csak akkor csinálhatná a gyerek, ha ő maga is akarja. Kiszednék azokat a részeket a Bibliából, ami gyűlöletet szít (az egész Ószövetség, a melegellenes részek, a szexualitást tárgyaló részek, a gyilkosságot megengedően fogalmazó részek, a pusztítást leíró részek stb.).
Ezek persze az én saját elképzeléseim, amivel tudom, hogy a legtöbben nem értenek egyet, de mostmár a fanatikusan vallásos életmóddal sem ért egyet a többség, úgyhogy mind kisebbségbe kerültünk. :D A lényeg szerintem az lenne, hogy mindenki hallgassa meg más véleményét is és gondolkozzon el rajta. Ha neki nem tetszik, akkor pedig ne törődjön vele (amíg az másoknak, vagy neki nem árt).
A legtöbb keresztény egyházban már felnőtteket keresztelnek. Tudtommal csak a katolikusokbál és pár nagyobb protestáns gyülekezetben van gyerekkeresztelés. Mondjuk én ennek nem tulajdonítok túlzott jelentőséget; a legtöbbek számára ennek szinte semmi fontossága nincs, csak egy adat.
Még mielőtt valaki a nyakamba varrná, hogy utálom a keresztényeket, nem, ez nem igaz. Ahogy az egyházat sem utálom, ám utóbbival már vannak problémáim, de ez nem tartozik a keresztényekhez.
Az én álláspontom az, hogy keresztényekből is vannak jó emberek és rosszak is, ahogy melegekből, heterókból, ateistákból, vagy bármilyen más csoportból. Mindenhonnan kerülnek ki rossz és jó emberek is, hisz ez nem a vallástól, a szexuális orientációtól, a nemi orientációtól, vagy a rassztól függ. A jó és a rossz mindenkiben ott van, függetlenül ezektől és mi döntjük el, hogy ezt kontrolláljuk-e, vagy sem.
Az egész Ószövetség gyűlöletet szít? Ez ostobaság. Tele van nagyon tanulságos, szeretetet ébresztő történetekkel. Tényleg ajánlani tudom, nagyon jó könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!