Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mièrt nem toleràljàk az lmbtq mozgalom mozgatòi az ellenvèlemènt, pl azt, hogy a homoszexualitas bün?
Èn nem vagyok homofòb, se nem gyulolom oket, egyszeruen keresztenykent tudom mi a bun, es ebbol nem engedhetek, hiszen Isten sem enged. Persze, nem ez a vilag fo bune, nem ettol vesz el egy ember. Ez egy tunet inkabb.
Szolzsenyicint mikor fogsagba vittek a gulàgba, tobben azt kialtoztak, hogy Oroszorszag azert jutott ide, mert megfeledkezett Istenrol. Akkor nem hitte, kesobb azonban megvizonyosodott errol.
Az idekommentàlok tobbsege nyilvànvalòan nem olvasta a Bibliàt, de sok bíràlòja sem, kulonben nem irnanak ilyen irrelevans dolgokat.
104# jogos felvetes, de az alapkerdes nem erre iranyult. Aki keresztenynek es melegnek vallja magat, azoknal erdemes elgpndolkoznia mindenkepp, bar biztos vagyok benne, hogy el is gondolkoztak, es sokat torteka fejuket, nem lehetnek konnyu helyzetben, de a biblia eleg vilagosan tanit arrol, mi kulombseg van akozott, hogy bizonyos bunok hajlamat, kiserteset erezzuk, vagy eppen azonosulunk a bununkkel. Nem mindegy, mert aki ùj szívet, ùj èletet kapott az Ùrtòl, az èrti, tudja, hogy az ùj identitàsàban nem fèr meg a homoszexualitas. Nem arrol van szo, hogy kuzdelem nelkuli lesz a szabadulas, de az biztos, hogu eretnekseg, ha valaki keresztenynek allitja magat, s kozben a homoszexualitasra azt allitja , nem bun, söt, Isten teremtette ilyennek. Aki ezt allitja, valoszinuleg nem ertette meg a megvaltast.
Termeszetesen mindenkinek szamot kell adnia majd Isten elott tetteivel, szavaival. Nekem is itt ezzel, amiket leirok. De tiszta lelkiismerettel irom.
"Az idekommentàlok tobbsege nyilvànvalòan nem olvasta a Bibliàt, de sok bíràlòja sem, kulonben nem irnanak ilyen irrelevans dolgokat."
Vagy olvasták, csak úgy döntöttek, hogy nem akarnak lelki nyomorultakká válni miatta. Nem volt más választásuk.
"aki ùj szívet, ùj èletet kapott az Ùrtòl, az èrti, tudja, hogy az ùj identitàsàban nem fèr meg a homoszexualitas. Nem arrol van szo, hogy kuzdelem nelkuli lesz a szabadulas, de az biztos, hogu eretnekseg, ha valaki keresztenynek allitja magat, s kozben a homoszexualitasra azt allitja , nem bun, söt, Isten teremtette ilyennek. Aki ezt allitja, valoszinuleg nem ertette meg a megvaltast."
Mindig a partvonalról a legkönnyebb bekiabálni, mindenféle tényszerű tárgyi tudás és empátia, együttérzés, megértés nélkül. Csak két-három hónapra lennél meleg, biztos nem mondanál ilyeneket. Ép ésszel fel sem tudjátok fogni, min megy keresztül lelkileg egy meleg fiatal, mire megérti, hogy mi zajlik benne. És ezt még tetézi az a hatalmas rombolás és pusztítás, amit az 'így vélekedő' emberektől kap évtizedeken keresztül. Nem csoda, hogy tele vannak lelki sérelemmel és fájdalommal, mire eljutnak az önelfogadásig, mert akkora pusztítást végeztek az emberben, mint egy atombomba. És mindezt a legnagyobb lelkiismerettel teszitek, teljes megnyugvással, fel sem fogjátok, hogy mekkora kárt okoztok sok melegnek épp akkor, amikor a leginkább segítségre, vigaszra, támogatásra szorulnának.
"Termeszetesen mindenkinek szamot kell adnia majd Isten elott tetteivel, szavaival. Nekem is itt ezzel, amiket leirok. De tiszta lelkiismerettel irom."
Épp ez a baj. Még csak észre sem veszitek magatokat... Nem nekünk nem sikerült megértenünk a Bibliát, hanem azoknak, akik még mindig így értelmezik a 2000 éves Krisztusi tanítást. Kívánom, hogy ha gyereked lesz, meleg legyen és megtanítson az elfogadásra. Keress rá Kiss Réka történetére, sokat tanulhatnál belőle. (Ő egy korábban nagyon homofób szülő volt, akinek két gyerekéről is kiderült, hogy meleg. A lánya öngyilkos is lett emiatt. Hallgasd végig, mint ment keresztül az anyuka. Utána írj ki még ilyen kommenteket.)
"04# jogos felvetes, de az alapkerdes nem erre iranyult."
Az a kérdésben sehol nem szerepel, hogy csak olyanoktól kérdezed, akik kereszténynek vallják magukat. Szóval tényleg jogos felvetés, és ne várd tőlünk, hogy keresztény nézőpontból tudjuk/akarjuk nézni a kérdéskört.
Harom gyerekem is van, egyik sem lesz meleg, ezt biztosan tudom, mert foglalkozok velük s szeretjuk egymast.
Miert azonositasz azokkal, akik a partvonalrol kiabalnak?
Ès azon tizenèvesek, akik elbizonytalanodtak magukban s rossz irànyba befolyàsolta az lmtq+ mozgalom, s abba a hazugsàgba keverednek bele, hogy ök melegek, s ezert valnak nyomorulttà, vagy azok az atmutott tinedzserek, akik megbantak tettuket, s orokre megnyomritottak, azokkal mi lesz?
Nem ellened, meleg ember ellen vagyok, vannak meleg ismeroseim, hanem a hazug mozgalom ellen.
S egyèbkènt, az fontos, hogy gyermekeket, tinèdzsereket èrzèkenyîtsunk, de a kereszteny szulok nem vedhetik meg gyermekeiket az altaluk bunnek gondolt ideologiatol?
Nem vagyok fideszes, elitelem rengeteg cselekedtuket, kerlek, ne azonositsd az evangeliumi keresztenyeket veluk, de a hirhedt torvenyukkel egyet kell ertsek.
Tudom, hogy rengeteg tamadas eri a melegeket, mashol viszont nem eri oket annyi, mint ahogy azt tulreagaljak.
Engem keresztenykent is ert mar kinevetes, megalazas, hatam mogott kibeszeles.
De a kovereket is csufoljak veg nelkul, vagy a fogyatekkal eloket is(nemreg egy ismerosumket megkertek egy tehetosebb negyedben, ne tolja arra a fogyis gyereket,
mert vendeget var!! ).
Èrtük mièrt nincs kiàllàs, kampàny?!
Szerintem tudod mièrt. Mert
nem üzlet.
Ès amint nem szàrmazik belöletek sem èrdekük, ki fognak àllni mögületek.
„Harom gyerekem is van, egyik sem lesz meleg, ezt biztosan tudom, mert foglalkozok velük s szeretjuk egymast.”
Én is keresztény neveltetésben nőtten fel, semmit sem tudtam arról, hogy mi az a homoszexualitás, mégis meleg lettem.
„de a kereszteny szulok nem vedhetik meg gyermekeiket az altaluk bunnek gondolt ideologiatol?”
Nem, mert ezzel ártanak a gyerekeiknek és mindazoknak, akiknek a gyerekük fog bántani a rossz nevelés miatt. Ez olyan, mintha kitalálnám, hogy az iskola árt a gyereknek, így nem íratom be. Ilyet nem lehet megtenni, ahogy a homofób nevelés is tiltott kéne legyen. Persze ez nem csak a homofóbiára igaz, az antiszemitizmusra, a rasszizmusra, de arra is alkalmaznám, ha valaki azért ítél el mást, mert vallásos (erre nem tudok szavat), de a vallásnak nem szabadna továbbörökíteni az elnyomó, gyűlöletet szító részeit.
„de a hirhedt torvenyukkel egyet kell ertsek.”
Akkor vagy nem olvastad, vagy te magad is egyenlő vagy a gyűlölettel, mert az a törvény bőven tartalmaz gyűlöletet. A pedofilellenes részével, amúgy én is teljesen egyetértek, de a homoszexualitást hatalmas tévedés idekeverni.
„Tudom, hogy rengeteg tamadas eri a melegeket, mashol viszont nem eri oket annyi, mint ahogy azt tulreagaljak.”
Fogalmad sincs arról, hogy mennyi. Még nem mondtam el senkinek, de borzasztó érzés az ismerősöktől, barátoktól, rokonoktól hallani azt, hogy bár megdögölnék, elfajzott, aberrált b*uzi vagyok, ki kell minket űzni az országból, legalább itt nincs belőlünk annyi, mint a nyugaton. Persze ezt nem nekem mondják, hisz nem is tudják rólam, hanem összességében a nelegekre. Elképzelni sem tudod, hogy milyen fertelmesen rossz az, ha az, akiben a legjobban bízol, akit a legjobban szeretsz a halálodat kívánja. És erre még nehezebb úgy reagálni, hogy az ne tűnjön fel a számára. Itt, gyakorin is kaptam már sok gyűlölködő üzenetet, érdekes módon nagyjuk kereszténynek vallotta magát, mellette meg olyan szavakat használt, hogy én leírni sem merném.
Lehet, hogy ezt már egyszer leírtam a kérdés alá, ha így van, akkor sem baj, ha megismétlem, mert amiket írsz, olyanok, mintha egy csöpp együttérzés sem lenne benned.
„Èrtük mièrt nincs kiàllàs, kampàny?!”
Van, de őket nem ölik meg bizonyos országban, nem lesz gyerekként öngyilkos több, mint egy ötödük (egyszer azt olvastam, hogy nagyjából ekkora volt az öngyilkossági arány a meleg fiatalok körében Amerikában, a '90-es években, pedig akkor már ott is legális volt), őket nem tagadják ki emiatt és még sorolhatnám. Én is elvagyok hízva egy kicsit, de tudom, hogy ez az én saram és tudok rajta változtatni, a melegségemen sehogy sem tudnék (éveken át próbáltam, csak teljesen tönkretettem vele magam és majdnem véget vetettem az életemnek).
Ha annyira érdekelnek téged a fogyatékos és mozgáskorlátozott emberek, miért nem indítasz mozgalmat? Én kimentem a Pride-ra magam miatt, mert úgy láttam helyesnek.
Abból, hogy kritizálod ki-mit támogat, hogy lesz belőle mások iránti támogatás a részedről?
"egyik sem lesz meleg"
Nem akarok vitatkozni azon, hogy lesz egy emberből meleg, de az biztosan álságos és szinte meseszerű, ha azt gondolod majd a nevelésed jósága egyértelműen elég lesz, hogy a szent biblia nevében ellenkező neműre masztizzanak a gyerekeid.
" bűnnek gondolt ideológiától"
Ideológiának gondolt, erősen megváltoztathatatlan emberi tulajdonság. Azt, hogy vallási alapon ezt bűnnek tartod annak meg semmi köze a toleranciához. A hetero gyerekedet is nevelheted, úgy, hogy bűnnek tartsa. De mi lesz ha homoszexuális lesz? Azzal, hogy szajkózod neki, hogy bűn, semmit pozitívat nem érsz el. Ja, egyébként meg nem lesz, hisz Te jó apa vagy állítólag....
"mashol viszont nem eri oket annyi, mint ahogy azt tulreagaljak."
Igazi keresztényi hozzáállás. Mivel akkora támadás nem éri és vagy nem szimpatizálok a megtámadott egyén támadás miatti felháborodásának mértékével, így jobban el lehet bagatelizáni a dolgot.
"Èrtük mièrt nincs kiàllàs, kampàny?!"
Van. Csak mások állnak ki. Amikor adakoztam egy fogyatékkal élőknek segítő szervezetnek nem mentem oda ugatni, hogy LMBTQ mozgalom támogatására miért nem gyűjtenek???!! Állítólag annyira keresztény ez az ország. Miért nem kéred Lölő barátodat fel, hogy a milliárdos céghálózatával miért nem kampányol a szociális ellátás minőségi elősegítéséért, például?
Képmuató.
"Harom gyerekem is van, egyik sem lesz meleg, ezt biztosan tudom, mert foglalkozok velük s szeretjuk egymast."
Drága jó édes Istenem. Hhhhhhhhhhh... De nehéz ezek után bármire is reagálni.
Hihetetlen mély szekunder szégyenérzet van most bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!