Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
14 évesen már szex?
60.
Tervezték mikor kirobbant az a pedó botrány, de mivel már az is lecsitúlt, úgy tudom egyenlőre hatályon kívülire helyezték. Szóval belátható időn belül nem lesz emelés ha egyáltalán lesz valamikor.
60-as vagyok. Akit érdekel az adott ügy, annak itt a kérdés linkje. Privát megkeresésekre nem válaszolok.
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudoman..
Biológiai szempontból normális, mert a természeti népeknél is az van, hogy az ivarérés után kezdenek szaporodni. Lelkileg azonban nem tartom jónak. Te okos voltál, hogy vártál vele és már felnőttként szexeltél először.
A fő probléma, a terhességen és a nemi betegségek veszélyén túl, hogy ha valaki azonnal kiéli az első nemi gerjedelmét, szerelem nélkül, egy osztálytárssal vagy hasonlóval, éretlenül inkább csak sérülhet. Mivel az első nemi élmény felszínesen éri, ezért nem lesz számára a nemiségnek nagy értéke soha. Kimarad a kamaszkori ábrándozás fázisa, ami szerintem kell ahhoz, hogy kialakuljon a mély szerelemre való képesség. Aki pl. 14 évesen egy hasonszőrűvel lefekszik, nagy eséllyel annak teszi ki magát, hogy rövid úton csalódik. A mai kamaszoknál az a trendi, hogy mindig kell lenni barátnak-barátnőnek, ezért elindul a promiszkuitás útján a többségük. Kivétel van, de ritkán. Aztán 20 éves korára kiég, kiábrándul a szerelemből, mögötte van akár 5-10 párkapcsolat, sokaknál egy csomó alkalmi is. Ők lesznek azok, akik nem tudnak gyakran megállapodni, vagy ha igen, akkor elmennek máshova, swingerbe, mert a normál szex már unalmas nekik.
A probléma, hogy nemigen lehet megakadályozni, hogy túl fiatalon szexeljenek. Csak a régimódi, szigorú nevelés tudta ezt úgy-ahogy. Ma már nem lehet pofozni, bezárni a gyereket (nem baj, mielőtt valaki félreérti). Azért élnek sokan aktív nemi életet túl fiatalon, mert nincsenek korlátok, fékek. Egy szülő maximum csak annyit tehet, hogy elmagyarázza a gyereknek, miért várjon még néhány évet a nemi élettel. Valamint ha túl fiatal, pl. 15 alatti, nem engedi, hogy hazavigye a barátját-barátnőjét ott aludni.
Arról nem is beszélve, hányan nem foglalkoznak azzal, ha a 13-14 éves gyereküket egy felnőtt avatja be. Pedig nem is ritka, feljebb is olvastam ilyet. Ebben az esetben azonnal lépni kellene a szülőknek, feljelentést tenni. Lehet, hogy ez most változni fog, mert sok ilyen ügy került napvilágra és a szülők, ha másért nem is, a bűnrészességtől való félelmükben a hatósághoz fordulnak. Sok az alkalmatlan szülő.
64.
14 év felettinél nem lehet feljelentést tenni, ha nem pl tanárja vagy erőszak ilyesmi de ez más ügy...
Nem fognak belátható időn belűl beleegyezési korhatárt emelni.
65.: Igen, ez sajnos így van. De pl. egy 13 évesnél még igen. Más kérdés, ha egy 14 éves körül sündörögne egy pl. 30 éves, én elkergetném. Feljelenteni már nem lehetne, de meg lehetne fenyegetni, hogy elmondom sok embernek, hogy kislányra vagy kisfiúra hajt.
Azt nem lehet látni, mit fognak emelni. A szexuális beleegyezési korhatárok az elmúlt évtizedekben sokszor változtak. Pl. 2002 előtt azonos neműeknél 18 év volt, aztán ezt leszállították 14 évre. 2013 körül volt az a változtatás, hogy ha az idősebb fél 18 alatti, akkor a fiatalabb fél akár 12 is lehet. Tehát ez folyton változik. Ma olyan kormány van, amely az amerikai jobboldallal jó kapcsolatokat tart fenn, ezért is várható emelés. USA-ban vannak olyan államok, ahol 18 év a beleegyezési korhatár. Mivel a gyermekvédelmi törvény is szigorúra sikeredett, én adok esélyt annak, hogy a beleegyezésit is Európában szokatlanul magasra emeljék. Az utóbbi évek szexbotrányai után nem is csodálkoznék. Társadalmi igény van az emelésre. Egyre többen akarják, hogy több évvel felemeljék, mert így pl. egy 70 éves b.zi is lefekhet egy épp 14 éves fiúval, aki modjuk 12-nek néz ki és ez nem büntethető, legfeljebb csak akkor, ha pénzért teszi vagy befolyási viszony áll fenn.
67.
Látom, de ezek lassan 2 éves cikkek. És azóta sincs semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!