Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Tisztelet a szex ellen megy?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tisztelet a szex ellen megy? Milyen szakember vagy terápia segíthetne rajtam?

Figyelt kérdés

Felnőttkorú férfi vagyok és amióta van kapcsolódásom nővel, azóta érzem azt, hogy a szex, a szerelmeskedés húspiaci, szexobjektum jellegű. Tehát megismerkedem egy nővel, ha megvan a kémia, az egészen addig működik, mihelyst ki nem alakul egy lelki kötődés, megbecsülés és szeretet, tisztelet. Onnantól afféle családtag-jellegű lesz a kötődés, tehát elmúlik a testi vonzódás, marad a tisztelet, a szeretet, a kötelék. Annek ellenére, hogyha szexuálisan már nem kívánom, érzelmileg mélyen tudok kötődni, csak akkor már nem hoz lázba az illetővel a szex.

A szex nekem olyan, hogy használom a másik ember testét, ledominálom, azzal is, hogy pl. eljuttatok egy nőt a csúcsra, az is ad egyfajta "narcisztikus" örömet, hogy miattam élvezett el. Aztán egy idő után kialakul egy maximális tisztelet és szeretet, és hiányzik is a másik, ha nem vagyok a társaságában éppen, meg mindenben támogatom lelkileg és anyagilag, tényleg úgy mint egy "mintaférj" vagy "mintaapa" a családjával, csak éppen, tán pont emiatt a szexnek a leigázó kihasználó aspektusa nem tud megvalósulni, hiszen tisztelem a páromat.

Ilyenkor szoktam nézegetni más nőket, de kényszeres gátlás pl az, hogy nem lépek félre, nem csalom meg a páromat, hanem az aszexualitás és a sok masztizás között vergődöm. Illetve nagyon erős ingerlés kell ahhoz, a párom által, hogy szeretkezzem vele. Hülyeség, de a tisztelet valaki iránt és a szex nálam nem fér egy "lapra". (írhattok belém rúgó, megalázó válaszokat, de a segítő szándékkal többre megyek, hiszen ezek nélkül is felismertem, hogy hiba van a rendszeremben, csak azt nem tudom, hogy ezen lehet-e javítani, segíteni)

ápr. 22. 15:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%

Akkor olyan oldalt nézzen kedves kérdező ami orvosi oldal és olvass a pszihológusok leírasiról infókat. Tessék sok pénzt áldozni rá és talán segít kinyitni a szemed, az az agyad.

Úgy vélem ha mélyen magadba nézel és magadban rávilágítasz arra, hogy mi is a bibi akkor kilehet onnan szedni az a kis hibát is. Persze nem kell hallgatni rám! Korházak oldalàn találod a pszihológusokról írt vélemenyeket is. Szivesen!

ápr. 22. 19:47
 12/21 A kérdező kommentje:
Valahogy ez a kissé leereszkedő, kioktató, szívessenező komment nem illik az amúgy eddig barátságos és szívélyes légkörbe, ami eddig itt volt, de hát mindenki csak az tudja adni, ami őbenne van.
ápr. 22. 20:24
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus tud segíteni. Tanácsok a megfelelő terap kiválasztásához:

- "rendes" pszcchológusi végzettség (komolyabb, akut problémához nem elég a pár éves ilyen-olyan terapeuta´);

- javasolt hogy legyen legalább 3 év klinikai szakpszichológusi gyakorlata;

- a leírása, ismertetője alapján foglalkozzon olyan, vagy nagyon hasonló problémákkal amivel megkeresed;

- ha lehet azonos nemű terapot válassz;

- a leírása alapján szimpatikus, bizalmat ébresztő legyen számodra (hamarabb meg tudsz nyílni);

- a rendelési hely, idő alapján hetente 1x fel tudd személyesen keresni.

ápr. 22. 20:29
 14/21 anonim ***** válasza:
59%
Tehát a 11-es kommemtemben mégis csak jól írtam, hogy infókat olvasni a a dokikról a korházi oldalakon. Persze, hogy nagy örömmel írtam azbinfót. Még egyszer szívesen kérdező!
ápr. 22. 21:31
 15/21 anonim ***** válasza:
40%

10: Engem ez emlékeztet arra, amiket a nárcizmusról szóló videókban hallottam Youtube-on.

Több ezer ilyen csatorna van, ahol 100+ videó van a témában. Linkeljek, ha találok erről?

ápr. 22. 21:45
 16/21 A kérdező kommentje:
14-es! Mi a célod ezzel a megrögzött szívesenezéssel?
ápr. 22. 21:46
 17/21 A kérdező kommentje:
15-ös! Igen, ez nekem is eszembe jutott, sokat tanulmányoztam a nárcizmust, a nárcisztikus személyiségzavart. Ami még fura, hogy ebben az egy dologban jön elő ez a nárci jellegű aspektus az életemben, amúgy minden más területen viszont nem. Tehát az empátiámmal nincs gond, nem élek konstans szégyenérzetben, amit elfednék egy magabiztos, megjátszott imidzzsel, sőt, én a sérülékenységet sosem leplez(t)em, stb. De ennek ellenére komolyan fontolgatom, hogy valami szexuálpszichológussal vagy a nárcisztikus személyiségzavarral foglalkozóval felvegyem a kapcsolatot.
ápr. 22. 21:58
 18/21 anonim ***** válasza:
Én azért írtam a szívesent mert a kérsésedre válszóltam. Nem bunkóságból írtam.
ápr. 22. 23:09
 19/21 anonim ***** válasza:

Amúgy elsorban valószínű, hogy nem az anyád kellene látni a nődben. Mert lehet épp azt teszed. Gondoskodtatsz magaról, hálás vagy ezért persze, de kialakítottál magadban egy képet, hogy olyan mint az anyád. Ezért nem nyúlsz hozzá. Meg mert a gyerek korodból kitudja miket hallottál a szüleidtől amikor kicsi voltál és nem akarod ugyan ezt bevinni otthonra. Máris megölte a szex utáni vagyat ez a dolog. Úgy gondolom valami hülyeség álltal szívatod szerencsétlen nőt.

Lehet nem szakember kell neked amúgy, hanem, hogy kilépj ebből a rosszhelyzetből és hagyni a másikat is szabadon. Neked nem kell Ő, hisz már léptél volna szakihoz. Szexre meg kivel más nőkre recsizel csak nem rá akkor szükséged van, lenne nőre. Old neg úgy, hogy kilépsz és nem anyát keresel magad mellé hanem nőt akit dugni tudsz. Meg van oldva. Vagy mèg sem.

ápr. 22. 23:23
 20/21 anonim ***** válasza:

17: Akkor is valami az intimitás elkerülésével van.

Olvastad Osho Intimitás c. könyvét?

Szerintem mestermű.

Ha nem lenne, én írtam volna meg.:)

Találtam egy videót, hátha van benne valami ismerős:

https://www.youtube.com/watch?v=OtiL2RkCTZY

Arra kerestem amúgy, hogy nárcisztikus szexualitása.

ápr. 23. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!