Hogyan segíthetnék rajta?
Van egy ismerősöm aki depressziós és vagdossa magát.
Én is depressziós voltam de már jól voltam. De már nem vagyok jól. Visszahúz engem a sötétségbe. Szakemberre lenne szüksége de nem megy mert attól fél hogy bezárják a zárt osztályra és agyongyógyszerezik.
Mit tudok tenni? Barátaim szerint hagynom kéne de nem tudom megtenni.
Tényleg megtörténhet az a dolog ha szakemberhez fordul?
Nem történhet meg, bezárni nem tudják. Javasolhatja a pszichiáter, hogy feküdjön be az osztályra, de hogy ezt megteszi-e, az az ő döntése lesz. Kényszergyógykezelés elrendelése bíróság hatásköre, és csak akkor teszik meg, ha valaki egyértelműen közveszélyes vagy nem beszámítható.
De pszichológus is van a világon, az gyógyszert se írhat fel, csak beszélget. Mondjuk ha magánúton megy az ember pszichológushoz az pénzbe kerül, ingyen csak a kórházi van, de ahhoz a pszichiáteren keresztül vezet az út.
Ne add fel, nekem is van egy barátom akit évek óta győzködök, hogy menjen orvoshoz a szorongásával, de nem akar, szóval tudom miről beszélsz. Próbáld meggyőzni, mert egyértelműen segítségre van szüksége, elsősorban pszichoterápiára (a vagdosás abbahagyására az fogja tudni csak rávenni, a gyógyszer nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!