Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Harminchoz közelítő fiatal...

Harminchoz közelítő fiatal vagyok, és nagyon lemaradtam az életben. Milyen szakember segíthetne, hogy minél hamarabb egyenesbe kerüljek? Valakinek személyes javaslat?

Figyelt kérdés
Olyan pszichológust szeretnék találni, akár jártas a kognitív terápiában, a transzgenerációs megközelítésben és a pályaorientációban.

2020. dec. 28. 15:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szakember de talán segíthetek
2020. dec. 30. 23:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy szakember, hogyan is képzeled a segítést?
2021. márc. 25. 09:29
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha annyira le vagy maradva, miből fizeted a pszichológust?
2021. márc. 25. 10:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Már nem fizetem. Eddig fizettem a keresetemből, el is ment rá egy komoly része.
2021. márc. 25. 11:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Miben vagy lemaradva? Lehet, hogy nincs is súlyos lemaradásod, csak kisebbségi érzésed van a gazdagok meg a szépek mellett, és nem bírod elfogadni, hogy átlagos lennél.
2021. márc. 25. 11:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Azt gondolom, hogy "magamhoz képest" is le vagyok maradva. Kamaszkorom óta gyakorlatilag egy helyben toporgok, és most is leginkább abból élek, amit akkor szedtem fel... gondjaim vannak az elköteleződéssel és a dolgokba vetett hittel/bizalommal. A legtöbb dolgot, amit elkezdek, félbehagyom, és sok olyan dolgot kezdek el, amit nem is akarok igazán, de valamiért úgy érzem, hogy "reális" vagy "kell", és amikor csinálom, akkor rájövök, hogy ez nem elég ahhoz, hogy kitartsak mellette. Képzéseket hagytam félbe, nem volt még valódi, hosszú, mély párkapcsolatom. A képességeimhez képest nagyon alulképzett vagyok - ezt úgy kell érteni, hogy a legnehezebb helyekre is be tudom juttatni magam, megvan az intelligenciám hozzá, hogy megtanuljak szinte bármit, de nincs meg a kitartásom és az akaraterőm. Ha az elmúlt 6-8 évet egy irányba, koncentráltan, tevékenyen töltöttem volna el, már PhD-m lenne/komoly munkatapasztalattal bírnék/sokkal több pénzem lenne, stb. Éveket töltöttem el otthon, szinte semmittevéssel, egyedül. Nem tudom, hogy mit célozzak meg, nem tudom, hogy milyen tervet tűzzek ki magam elé, nem tudom, hogy mik legyenek a prioritásaim és közben szenvedek attól, hogy a legalapvetőbb tulajdonságaimban is bizonytalan vagyok. Olyan a személyiségem, mint egy kamaszé, ami még egy gyúrható massza. Nagyon kevés élményem volt és az eddigi életem jó részében egyedül voltam.
2021. márc. 25. 11:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Keress rá a borderline kifejezésre, hátha érdekesnek találod.
2021. márc. 25. 12:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Diagnózisom van róla, szóval tudom, hogy az vagyok :D De ügyesen eltaláltad az alapján, amit leírtam :) A probléma csak az, hogy eddig nem jártam nagyon olyannál, aki eredményesen tudta volna kezelni. A másik, hogy nyilvánvalóan túl sokat agyalok, igazából arra lenne szükségem, hogy életfilozófiát tanulhassak egy okosabb, bölcsebb embertől, akivel napi szinten beszélgethetek, és választ adna azokra a dolgokra, amik engem rendszeresen nyugtalanítanak.
2021. márc. 25. 13:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezt csak analízis keretén belül tehetnéd meg, amire nem futja, vagy egy bölcs partnerrel, viszont magad mondtad, hogy nem tudsz kitartó párkapcsolatban maradni. Mástól napi kapcsolatot nem várhatsz.
2021. márc. 25. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!