Jó módja lehet a személyes sérelmeim feldolgozásának, ha megpróbálom humorosan felfogni őket, kiparodizálni őket?
Sajnos sok üledék halmozódott fel a kis lelkemen az évek alatt és bár próbáltam időről időre letakarítani, sosem jártam igazi sikerrel.
Mit gondoltok, az öniróniának ez a formája lehet terápiás értékű?
Ha például összeírnám a fájó dolgokat, de nem a szokásos tragikus színben, hanem viccet csinálva belőle.
Azt olvastam, a humor az egyik legfontosabb dolog az életben!
Szia, köszönöm a válaszodat!
Azért jutott ez eszembe, mert ezzel még nem próbálkoztam. Gyengeségem a sértődékenység, ami mögött valószínűleg a rossz önértékelésem áll.
Több éve elévült dolgokról van szó, amiken még mindig bosszankodom, mert szerintem igazságtalanul lettem megítélve, de ezt már nem áll módomban tisztázni az érintettekkel, ezért magamat bosszantom. :) Nem túl bölcs dolog részemről.
Az jutott eszembe, kívülről eztbiztos viccesnek találnák az emberek és milyen igazuk lenne!
Ha a humor a szembenézést szolgálja, nem pedig annak ellenkezőjét, akkor megér egy próbát.
Sajnos sokan "túl komolyan veszik magukat", és sokat adnak olyan emberek véleményére, akiktől egyébként soha nem kérnének tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!