Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért akarnak egyesek a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akarnak egyesek a semmibe megszülni 1 gyereket? Vagy ez csak nekem ilyen logikus, h amig tanulok, nincs munkám, addig nem vállalok?

Figyelt kérdés
ha meg véletlenül besikerül, akkor elvetetem? most ettől lennék gyerekgyilkos? 20, l
2010. ápr. 22. 14:28
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
69%

Az orvos-etika szerint 12 hetes koráig a magzat elvetethető, mert nem személy.

Lehet ezen vitatkozni meg lepontozni, csak értelme nincs, mert ez az egész világon így van.

Az életet a 20 század 2. fele óta pedig az agyműködéshez kötik, nem a szívdobogáshoz. Az agyhalottat is lekapcsolják a gépről, attól függetlenül, hogy a szíve dobog, illetve fordítva, a szívbeteget, akinek NEM dobog a szíve is műszívre kötik amíg nem találnak neki donort.

2010. ápr. 23. 11:44
 42/60 anonim ***** válasza:
70%
Nem feltétlen a szívdobogásra gondoltam, bár szerintem az az élet egyik fontos jele az állatoknál. De akkor a növény, meg a medúza sem él? Nekik sincs agyuk, a növényeknek még idegrendszerük sincs. Az orvos-etika egy dolog, de akkor sem kell egy három hónap alatti magzatot húscafatnak hívni, mert nem az.
2010. ápr. 23. 11:53
 43/60 anonim ***** válasza:
32%

Szóval akkor nem az elv a gond hanem a "nyelvtan"?

Ha már annyira szeretnéd hallani: Nem, a növény NEM személy és a medúza vagy bármi más alacsonyrendű élőlény SEM személy.

Vagy te sajnálod a káposztát, mikor a salátához lereszeled? Vagy a csirkét megsiratod miután kirántottad?

Minden állat (az ember is) a saját faját tekinti elsődlegesnek, így teljesen értelmetlen egy ember életét egy káposztáéhoz vagy medúzáshoz hasonlítani...

2010. ápr. 23. 12:37
 44/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem a nyelvtanba, hanem a biológiába kötöttem bele. Biológiai definíció szerint az ÉL, ami életjelenségeket mutat. A megtermékenyül petesejt, ahogy elkezd fejlődni, életjelenségeket mutat, tehát biológiailag él. A levágni a káposztát, meg kirántani a pulykát azért nem illik ide, mert az biológiailag predáció, mert az életben maradásomhoz kellenek, tehát az ilyen szempontból nem mérvadó. De ok nélkül nem szoktam tépkedni mondjuk egy fa leveleit, vagy kihúzni a virágot a földből, esetleg eltaposni egy bogarat. Ami nem az életben maradásomhoz kell, azt hagyom élni. Mért pont a magzat legyen kivétel?
2010. ápr. 23. 12:57
 45/60 anonim ***** válasza:

"az életben nem adnám idegeneknek!! ki tudja, h milyenek!!"

"Bocsánat, tudom, hogy végletekig önző vagyok... Kicsit szégyellem ezt a véleményem, de ez van.

Azért roszabb, mert ott az a 9 hónap, mikor én le vagyok korlátozva, kellemetlenségek vannak, nő a hasam, hízok, és fáj a szülés. Plusz a tudat, hogy van valahol egy gyerekem, nem lehet jó..."

Itt van ez a két válasz. Az első álszent, mert nem igaz, hogy jobb valakinek meghalni, mint "idegenek" között nevelkedni. A második válasz legalább őszinte, egyenes, nem hazudozik és nem talál ki álszent indokokat.

2010. ápr. 23. 18:23
 46/60 anonim ***** válasza:
100%

"A magzat onnantól "él", hogyha kifejlődött az agya és be is indul. Addig csak egy húscafat az anya testében. Ez 3 hónapos korig nem történik meg, azért van ott meghúzva az abortusz végső időpontja.

Még valójában az újszülöttnek sem működnek a felsőbb agyi funkciói, úgy, mint memória, gondolkodás vagy bármi egyéb, csupán a motorikusak."

A csecsemő agya még kb. születése után 1 évig fejlődik a szó szoros értelmében. Úgy, mint magzatkorban. Akkor ilyen erővrl a csecsemőt is agyonütheted, nem?

Szar ügy, de a gyerek fejlődése teljesen egyenletes kb. 6 hetes kortól, amikorra már minden szerve megvan, dobog a szíve, egészen pár éves koráig. Ez a 3 hónap egy mesterséges határvonal, semmi biológiai logika nincs mögötte. Ez így van, hiába tagadjátok.

2010. ápr. 23. 18:28
 47/60 A kérdező kommentje:
ha meghal, akkor legalább nem fogja később molesztálni 1 vadidegen " apa "!! ne higgyétek már, h ezek a terméketlen szülők olyan ártatlan emberek!!!!
2010. ápr. 23. 18:28
 48/60 anonim ***** válasza:
63%

"Az agyhalottat is lekapcsolják a gépről, attól függetlenül, hogy a szíve dobog,"

Na, b*zdmeg, ekkora hülyeséget is rég hallottam!! Az agyhalottat azért kapcsolják le a gépről, mert nincs potenciális esélye arra, hogy "életre keljen" az agya, míg az embrió agya kifejlődik és eléri a normál méretet, működést felnőttkorra. Ez fel sem merül??

2010. ápr. 23. 18:32
 49/60 anonim ***** válasza:
47%

"ha meghal, akkor legalább nem fogja később molesztálni 1 vadidegen " apa ""

Jaj, nee!!! Segítség!! Mert ugye csak az örökbefogadott gyerekeket molesztálja az apjuk, ugye? A sajátot soha. Vagy neki jó, mert a saját apja molesztálja, nem egy idegen, ugye? Amúgy manapság már a gyerekek jó részét idegen szülő neveli fel (elvált szülők új kapcsolata), "mostoha", ezellen miért nem sírsz?

2010. ápr. 23. 18:35
 50/60 anonim ***** válasza:
51%

Hát az ide írt kommentjeim azért rendesen leviszik a százalékaimat :D

Nem egészen értem miért fáj egyeseknek, ha MÁSOK abortálnak egy zigótát... jolvan, örülök hogy vannak ilyen rendes emberek, akik megszülnék csupa önzetlenségből, de más életébe ne szóljanak már bele.

Képzled már el, hogy mondjuk a 14 éves lányodat megerőszakolja egy vadidegen, nem hat az eseményutáni, és terhes lesz. Na, akkor is mindenki ilyen abortusz ellenes maradna?

Az a sejtcsoport nem gyerek, nincs agyműködése, egy dolog, hogy elkezd dobogni a szive, az se a 3. hét környékén van azért...

Mint azok a videok jutubon, csodálkozok hogy senki nem linkelt még, egytől egyik fake-ek, a magzatok nagyrésze valószinüleg vetélés, jóval túl a 12. hónapon...

2010. ápr. 23. 18:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!