Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért akarnak egyesek a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akarnak egyesek a semmibe megszülni 1 gyereket? Vagy ez csak nekem ilyen logikus, h amig tanulok, nincs munkám, addig nem vállalok?

Figyelt kérdés
ha meg véletlenül besikerül, akkor elvetetem? most ettől lennék gyerekgyilkos? 20, l
2010. ápr. 22. 14:28
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
65%
Én csak a gondolkodásod egyik felével értek egyet. Felelősen kell megválasztani mikor szülsz, és nem szabad a semmibe, ez így reális. De mivel én egy ilyen abortusz ellenes fanatikus vagyok (:D), én azt tartom addig nem szabadna elvetetni, ameddig nincs valami már ekkor kiderülő baja, vagy nincs az anyuka életveszélyben. Én inkább azt gondolom, hogy szülje meg, ha már ilyen felelőtlen volt, de ne tartsa meg, hanem adja oda terméketlen családoknak. Mert sajnos sok van, és így legalább a semmiről nem tehető gyermeknek sem kell meghalnia, szerető családba kerülhet. A felelőtlen anyuka meg a szülés után kétszer is meggondolja, hogy megéri-e nem védekezni.
2010. ápr. 22. 15:03
 12/60 anonim ***** válasza:
61%
ha idő előtt akarna baba lenni,sajnos én is elvetetném....szeretnék úgy vállalni majd évek múltán kisbabát,ha már mindent megtudod neki adni,és rendeződik minden körülöttem.
2010. ápr. 22. 15:10
 13/60 anonim ***** válasza:
38%
Mert te felelősségteljesen gondolkodsz és belátod, hogy jobb a gyereknek is ÉS a szülőknek is (mindkettőnek), hogyha akkor jön a gyerek, mikor várják, nem az egyetem alatt, aztán majd éheztek a következő 20 évbe.
2010. ápr. 22. 15:13
 14/60 anonim ***** válasza:
78%

Üdv!

Előre bocsátom: katolikus vagyok, abortusz ellenes, de nem fanatikus :)

Az előttem szóloknak szerintem mindenkinek igaza van valamilyen téren. Én ugy gondolom, hogy nem lehet radikális határt húzni abban, hogy mi is az az abortusz ellenesség.

Mondani lehet bármit, a katolikus vallás szerint az abortusz bűn. Érthető, hiszen gyilkosság. Ugyanolyan ember lenne a megfogant kis magzatból, mint amilyen mindegyikünk, saját értelemmel, értékekkel, személyiséggel.

Ha még radikálisabban akarunk gondolkodni, akkor mondhatjuk, sőt a vallásunk szerint ha jól tudom úgy is van, hogy a fogamzásgátlás is bűn, és hasonló az abortuszhoz, magyarul szexuális életet sem lenne szabad élnünk :) Vallásunk szerint egyébbként így is van. Régebben ez okok miatt is ugymond "frigidebbek" voltak a lányok, és valamelyest tisztelettudóbbak a fiúk :).

Viszont a mai felgyorsult társadalomban kissé elmosódtak ezek a hagyományok és vallási szokások. Ezzel igazándiból az ember nem tud mit tenni, ha nem tartja a tempót vélemányem szerint gátlásos, szorongó lesz, nem fogja megtalálni a helyét a társadalomban. Persze egyénfüggő dolog, de simerek pár ilyen embert.

Visszatérve a lényegre, ennek következtében előfordulhat baleset, sőt még a 72 órás után is lehetséges, hogy benn marad a baba :P :) Ilyenkor viszont meg kell fontolni, hogy mi fontosabb? Ha az illető pár, vagy a magára maradt nő, ahhoz elég érett volt, hogy lefeküdjenek, akkor bizony viselni kell annak a következményeit is. Igen, lehetséges, hogy a nőt magára hagyják, stb...

Szal felnőtt emberként/emberekként el kell dönteni, hogy fel tudja-e nevelni a kicsit, vagy mit tegyen. Ha ugy dönt/döntenek, hogy most nem fér bele az életébe/életükbe, akkor bünt követ/nek el. Aki ezt képes megtenni annak jelen helyzetében tényleg nem való gyerek, magyarul csunyán fogalmazva jól teszi hogy nem gyötör egy ártatlan emberkét utána éveken keresztül.

Összefoglalva a mondókámat a lényeg tényleg az, hogy felelősségteljesen szabad csak szexuális életet élni, és komolyan venni a védekezést. Akkor nem lesz probléma. Ha esetleg mégis beüt a krakk, akkor viszont meg fogják tudni oldani a dolgokat, mert bíznak a másikban, és szeretik egymást annyira, hogy a közösen elkövetett hibát közös erővel orvosolják.

P

2010. ápr. 22. 15:30
 15/60 anonim ***** válasza:
24%

Én veled értek egyet, és sosem értettem hogy az "abortuszellenes fanatikusok" miért törnek pálcát más élete felett? Könnyen mondják másra, hogy "gyilkosság", meg hogy tartsa meg, stb...

Én 17 vagyok, nem rég óta élek szexuális életet a barátommal, védekezünk is rendesen, de mint tudjuk semmi nem 100%... és ha valami gond lenne, eszembe sem jutna megtartani, így mégis hogyan? Inkább tegyem tönkre 3 ember életét egyszerre? Önző vagyok, de nekem saját magam és a barátom boldogsága fontosabb, mint egy kis "baleset" a méhemben, és ha majd lesz gyerekem, az ő boldogsága is lesz annyira fontos, hogy úgy vállaljam, hogy megadhassak neki mindent, amire szüksége lehet.

2010. ápr. 22. 15:41
 16/60 anonim ***** válasza:
55%

Én a saját gyerekemet, ha becsúszott volna, nem vetettem volna el. Nem bírnám megtenni. Mindenki másnak a saját döntése, hogy mit tesz és hogy számol el a lelkiismeretével, ez engem nem nagyon izgat.

Attól, hogy "okod" van rá, hogy miért ölöd meg a gyereket, még gyerekgyilkos vagy, ez nem változtat semmin.

2010. ápr. 22. 16:12
 17/60 A kérdező kommentje:
nos igen, ha már belemegyünk a bűn kérdésébe, akkor az is bűn, h vádaskodunk mások felett, sőt, mi több, gyilkosnak nevezzük őket.
2010. ápr. 22. 16:43
 18/60 anonim ***** válasza:
66%
15.30. tehát a becsúszott baba, azegy hiba. télleg sokkaljobb megszülni a hibát, mint elvetetni....:S
2010. ápr. 22. 17:27
 19/60 anonim ***** válasza:
57%

"gyilkosnak nevezzük őket"

Basszus, ha megölsz valakit, akkor gyilkos vagy! Ha nem neveznek annak, akkor is! Ez nem attól függ, ki minek nevez, hanem hogy mit tettél. A sárga attól még sárga marad, h zöldnek nevezed. sry

Pontozzatok megint le! Élvezkdejetek!

2010. ápr. 22. 17:33
 20/60 A kérdező kommentje:
de ha aztán nem tudom felnevelni, és az utcán végzi, akkor mi jót tettem???
2010. ápr. 22. 17:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!