Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hüvelygyűrű + trombózisra való hajlam? Szerintetek bevállaljam?
Az a gáz, hogy a gumira allergiás vagyok, hagy ne részletezzem, megtettem már párszor. A lényeg, hogy egyik sem jött be.
Pharmatex, pesszárium még együtt sem elég biztonságos, külön-külön meg főleg kizárva.
Naptármódszer + pőarmatex kizárva, nem rendszeres, néha 28, néha 31. napon jön meg.
Nem szültem, spirál kizárva.
Anyának volt trombózisa, ezért elküldött vizsgálatra a nődoki, kiderült, hogy nekem is hajlamom van rá. Az előbb leírtak ismeretében felírta a Nuvarnget, ami a legalacsonyabb hormontartalmú.
Még féltem kiváltani, nem tudom, hogy döntsek.. Mert így meg nem szexelünk, mivel nem tudunk hogyan védekezni. Szerintetek bevállaljam?
"Orvosira járok úgyhogy sztem kicSit több közöm van hozzá, mint neked.
Szted méGis miben tévedtem?"
Én meg ott végeztem. Tanulj is, ne csak járj oda.
Erről csak az jut eszembe, amikor a háziorvosom nem volt hajlandó felírni a fogamzásgátlót, mert szerinte "a védekezés a férfi dolga".
Na el is hagyta a férje...
Mégis mi a butaság?
Ja, hogy példát nem mondasz, csak azt ismételgeted, hogy hülyeség?
Mégis mi?
81%-os: A tabletta ál. addig teszi helyre a vérzést, amíg az ember szedi. Utána ugyanolyan lesz, mint előtte.
Ritka esetben (főleg akkor, ha vkinek csak kicsit rendszertelen a ciklusa), akkor rövid szedés helyreteheti.
De ha vkinek tényleg rendszertelen, azon nem segít, sőt, sok esetben szedés után még rosszabb lesz, mint előtte.
77%-os:
A te írásodban voltak akkora egetverő baromságok, hogy fejemet fogom.
Nem tartalmaz hormont a hormonális fogamzásgátló?
Talán kihagytad a farmakológia órákat?
Nagyon sok nőgyógyászati problémát orvosol a tablettaszedés, és nem ideiglenesen. Nekem pl. minden ciklusban cisztáim alakultak ki a meg nem repedt tüszőkből, közti vérzéssel, barnázással, fájdalmakkal, rendszertelen ciklussal.
Szedtem tablettát, kb. egy-másfél évig, utána már többet nem jött vissza a cisztásodás, beállt a ciklusom (véglegesen) és háromszor estem teherbe.
Akkor nagyon nagy szerencséd van.
Ugyanis amiről te beszélsz, az a PCOS, és bizony a tablettaszedés csak átmeneti megoldás szokott lenni ennél a betegségnél addig, míg az ember nem akar babát.
De egyébként baromira nem erről ment a téma.
A kérdezőnek nem az a baja, hogy rendszertelen a vérzése, hanem az, hogy megállapított trombózis hajlama van.
De én többet nem vitatkozok, a véleményemet leírtam.
Vállalhatjátok a felelősséget, ha trombózist kap tőle. De kívánom, hogy ússza meg, és ne járjon úgy, mint az ismerősöm.
Nem, nem PCOS, az POLIcisztás ovárium szindróma, nekem meg mindig csak 1 volt.
És igen, szerencsém volt, mert van egy igen lelkiismeretes nőgyógyászom, aki eddig kétszer mentette meg az életemet - mert a terhesség ugye "veszélyes üzem", mindig gondosan mérlegelve a lehetséges kockázatokat és előnyöket, a meglévő, sokéves tapasztalatára hagyatkozva. Feltételezem, hogy a kérdező nőgyógyásza is így tett, és ennek tudatában írta fel a Nuvaringet.
Igen, a kérdező nőgyógyásza a tanulmányaira hagyatkozva azt írta fel, amelyiktől a legkisebb az esélye, hogy trombózist kap.
Csak attól sajnos még van esély rá.
A kérdezőnek azt kellene mérlegelni, hogy mitől fél jobban: egy trombózistól, amibe esetleg belehalhat, vagy egy terhességtől, ami ellen más módszerrel is tudna védekezni, még ha kicsit macerásan is.
Nehogy már én legyek a köcsög, mert az a véleményem, hogy inkább három másik módszert válasszon.
A tanulmányaira ÉS a tapasztalataira hagyatkozva....
És igen, ilyenkor mérlegelni kell.
A három, általad javasolt módszerrel sok egyéb gond is van, amellett, hogy a Pearl-indexe egyiknek sem túl megbízható (még együtt sem), azon kívül pedig tönkreteszi a pár szexuális életét (ne mondd, hogy a megszakításos közösülés annyira élvezetes... a nőnek még csak-csak, de én a férfi helyében bizony egyáltalán nem örülnék neki...)
Arról nem beszélve, hogy a terhesség is hatalmas kockázatokkal jár, sokkal többféle "mellékhatása", szövődménye van, mint a fogamzásgátlónak. Akkor ilyen alapon senki ne essen teherbe? Sokkal többen halnak bele a terhességbe, mint a fogamzásgátló szedésébe... (Nekem eddig kétszer sikerült majdnem...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!