Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hüvelygyűrű + trombózisra való hajlam? Szerintetek bevállaljam?
Az a gáz, hogy a gumira allergiás vagyok, hagy ne részletezzem, megtettem már párszor. A lényeg, hogy egyik sem jött be.
Pharmatex, pesszárium még együtt sem elég biztonságos, külön-külön meg főleg kizárva.
Naptármódszer + pőarmatex kizárva, nem rendszeres, néha 28, néha 31. napon jön meg.
Nem szültem, spirál kizárva.
Anyának volt trombózisa, ezért elküldött vizsgálatra a nődoki, kiderült, hogy nekem is hajlamom van rá. Az előbb leírtak ismeretében felírta a Nuvarnget, ami a legalacsonyabb hormontartalmú.
Még féltem kiváltani, nem tudom, hogy döntsek.. Mert így meg nem szexelünk, mivel nem tudunk hogyan védekezni. Szerintetek bevállaljam?
Jó, inkább leírom az óvszeres dolgot, mert úgyis ezzel fognak b@szogatni páran.
Próbáltunk rengeteg márkát, szexshopból vehetőt, gyógyszertárban vettünk, latexmenteset, allergéntől menteset, egyik sem jött be. Mindegyiktől ekcéma jött ki a hüvelyemben, ami elég fájdalmas. Repedések a hüvelyem falán, vérzett, égett, gennyezett néha.
Fogamzásgátlót javaslok a sok kütyü helyett. A mai fogamzásgátlók már nem is tartalmaznak direkt hormonokat, így a hormonháztartást nem bolygatják meg, sőt, rendbe teszik. Amellett, hogy véd a nemkívánt terhességtől, a ciklusod is rendbe rakja, menstruációd normális, görcsmentes lesz. Nagyon sok tinédzsernek is felírja a nőgyógyász manapság pont azért, hogy a ciklust és a menstruációs körülményeket rendbe tegye.
Amúgy a hüvelygyűrű nem hiszem, hogy összefüggésben lenne a trombózishajlamoddal, a trombózis kialakulásához sok más körülmény is kell.
Ha viszont minden szarra allergiás vagy, akkor nem nagyon marad sok lehetőséged a nem kívánt terhesség megelőzésére.
Utolsó: Te teljesen hülye vagy, már ne is haragudj?!
1. Hogy ne tartalmazna már hormont? Szted akkor mégis hogy akadályozza meg a terhességet?
2. Nem tesz rendbe semmit, hanem kikapcsolja az egész ciklust!
3. Az, hogy a fogamzásgátlóktól trombózist lehet kapni, az nem városi legenda, hanem TÉNY. A benne lévő ösztrogén miatt igen is k.vára trombózist lehet kapni, főleg hajlammal.
A gyűrűben kevesebb ösztrogén van, mint a tablettában, de nem sokkal. Attól is ugyanúgy trombózist kapsz, ha hajlamod van rá.
Döntsd el szépen, hogy az életed a fontosabb, vagy az, hogy marad egy minimális esély a terhességre.
Ugyanis a pharmatex megszakítással együtt megbízható.
Nyilván van esély a terhességre úgy is, de nem sok.
Ha hajlamod van a trombózisra, akkor jóval nagyobb eséllyel lesz bajod a hüvelygyűrűtől, mint hogy a két módszer együttes használatával terhes leszel.
Legyen már eszed! A trombózis életveszélyes! Ismerősöm 22!!!! évesen majdnem belehalt!
Nem érted amit írok?
Pharmatex és megszakítás mellett jó eséllyel nem esel teherbe.
Akkor használj még mellé pesszáriumot is.
Vagy ha tényleg nem akarsz 1%-ot sem bevállalni, akkor nem kell szexelni.
vagy hát felőlem szedd a tablettát, a te életed, csak aztán ne csodálkozz, ha trombózist kapsz.
Valóban hajlamosít a nuvaring, de lényegében minden gyógyszernek vannak lehetséges (súlyos) mellékhatásai, amivel számolni kell. Az élet maga egy rizikófaktor.
A korod mindenképpen csökkenti ezt a rizikót, ha nem dohányzol, egészséges életet élsz, az is.
Én is nuvaringezek, pedig nálam még súlyosbító tényezők is vannak (35 feletti, dohányzom is - bár azt nagyon le kéne tenni, az orvosom is azt mondta, hogy együtt a kettő nem igazán szerencsés, de ha leszokom, akkor szerinte elég kicsi a kockázat). Ja, és az én édesapámnak is volt trombózisa, tehát tudom, hogy mit "kockáztatok".
De ennyi erővel gyereket se vállaljon senki, mert ott is van rengeteg kockázat.
(Én a helyedben nem aggódnék, de ha bármilyen figyelmeztető jel van (zsibbadás, végtagduzzadás), akkor azonnal kivenném és irány az ügyelet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!