Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Vannak még itt akik házasságig...

Vannak még itt akik házasságig várni szeretnének a szeretkezéssel? Ki milyen okból, meggyőződésből? (Ha van)

Figyelt kérdés
2011. ápr. 22. 14:49
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
Tegnapi 16:54-essel egyetértek. Nekem tényleg azzal is van gondom, hogy kevés a komoly szándékú, korban hozzám passzoló férfi, és elég korán (pontosabban ez alapján időben, az első menzeszemmel egy időben 12 évesen) támadtak vágyaim. Szűz vagyok még, de ha akad megfelelő férfi, számomra már nem annyira kérdés, hogy fog-e valami történni egy stabil párkapcsolatban...
2011. ápr. 25. 14:28
 42/48 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, nem olvasom végig a többi választ, csak az 1. és az utolsó oldalt olvastam. Én úgy állnék azok mellé, akik várnak a házasságig, hogy én magam nem vártam vele, azonban meggyőződésem, hogy azzal fogom tölteni a nászéjszakámat is, akinek a szüzességemet adtam :)

Én régen vallási okokból álltam úgy hozzá, hogy megvárom a megfelelő embert, és csak a nászéjszakán veszítem el a szüzességem. Aztán a lelkészünk elmagyarázta, hogy a "Ne paráználkodj!" nem azt jelenti, hogy ne szeretkezz senkivel a házasság előtt, hanem azt, hogy azzal szeretkezz, akit tiszta szívedből szeretsz, és Őt ne csald meg soha. Ez 14 éves koromban volt.

Azután összejöttem az 1. barátommal, akivel másfél évig voltam együtt, de nem feküdtem le vele. Testileg már vágytam volna rá, de 16 évesen nem éreztem magam késznek rá. Utána a srác szakított velem, mert már nem volt szerelmes.

Ezek után ismertem meg a mostani barátomat, 16,5 voltam, mikor összejöttünk. Neki már volt előttem egy barátnője, akivel2 évig voltak együtt, és élt is vele nemi életet. Én már a legelején megkérdeztem tőle, hogy szűz e még, mert akkor még úgy gondoltam, egy olyan fiúval szeretném elveszíteni a szüzességem, akinek szintén én vagyok az 1. Csakhogy aztán egymásba szerettünk, és járni kezdtünk. Az elejétől fogva közös jövőt tervezünk mindketten. Kb 9 hónapja voltunk együtt, mikor azt éreztem, hogy kész vagyok rá, hogy neki adjam a szüzességem, mert tudom, hogy szeret, és tudom, hogy Vele fogom leélni az életem- akkor minek várjon még 10 évet rám? Nem azért, mert szexelni akartam, hanem szeretkezni, eggyé lenni Vele, minden téren boldoggá tenni Őt. Az 1. évfordulónkon megtörtént a dolog, és nem bántam meg, hogy megtörtént. Már több, mint 3 éve vagyunk együtt, jövőre költözünk össze. Mindig is beszéltünk a házasságról, de az annál előbb nem jöhet szóba, minthogy befejezzük az egyetemet, az pedig még 4 év nekem.

Lehet, hogy sokan megvetnek emiatt, hogy nem vártam a házasságig, de én biztos vagyok benne, hogy Ő lesz a párom életem végéig. És ebben Ő is biztos velem kapcsolatban.

Azért írtam le ezeket, mert van, hogy a szerelem erősebb. És még egyszer hangsúlyozom, számunkra a szeretkezés a szerelem kifejezésének egy csodás módja, simán megvagyunk nélküle is, és nem múlik rajta a kapcsolatunk. Ezt tudom állítani amiatt is pl., hogy nekem még soha nem volt orgazmusom közben, mégse jutott egy percre se eszembe, hogy emiatt elhagyjam a barátom. Ezen kívül az se érdekel, hogy kipróbáljam mással is.

Ezt azért mondom, mert sokan írták, hogy azért nem jó várni a házasságig, mert ha utána derül ki, hogy valami nem stimmel, arra rámehet a házasság. Szerintem ez hülyeség. Ha két ember szereti egymást, akkor a szeretkezés egy csodás dolog számukra, bárhogy is teljesít a két fél az ágyban. Tehát szerintem ez hülye indok, hogy ezért nem jó, ha két ember vár a házasságig, mert nem derül ki, hogy összeillenek e szexuális téren. Miért jobb az, ha mondjuk előbb kiderül, hogy hűdejól összeillenek az ágyban és ez az egyik alappillér a kapcsolatban, aztán valami betegség miatt mondjuk le kell vágni a férfi péniszét, és soha többé nem szexelhetnek- akkor otthagyják egymást?... Sokkal jobb, ha egy kapcsolat szerelemre épül, és így tökmindegy, hogy mennyire jók az ágyban, ez sosem fogja meghatározni, hogy együtt maradnak-e, vagy sem- attól függetlenül, hogy házas e valaki, vagy sem.

Másrészt viszont az lenne a kérdésem azoktól, akik várnak a házasságig a szexszel, hogy ezt akkor is így tennék, ha mondjuk fiatalon jönnek össze a párjukkal, és 10 éven belül biztos nem lesz esküvő (pl anyagi okokból)? Mert akkor viszont már arról van szó, hogy a szerelem kifejezésének egy módját nélkülözik hosszú időn keresztül.

Mi össze is azért költözünk, mert már így is folyton ott alszom a barátomnál, mert egyszerűen nem bírjuk ki egymás nélkül, együtt akarunk többet lenni, és csodás érzés hozzá bújva elaludni- akkor meg minek fizetem az albérletet máshova, sajnálom rá a szüleim pénzét...

Sokan, akik várnak a házasságig, 1-2 év után össze is házasodnak, és összeköltöznek- ez viszont kevesebb idő, mint például amennyi után mi összeköltözünk majd...

Ismerek olyan lányt is, aki vallási okokból vár a házasságig, azonban mikor barátja volt, megcsalta mással (buliban mással smárolt), és meg is ujjazták már... Nem azért mondom, de nekem még egy csókhoz is szerelem kell, és nem tudom, kit lehet erkölcsösebbnek nevezni- valakit, aki vár a házasságig a szüzessége elvesztésével, azonban összevissza kavar fiúkkal, és bárkinek szinte bármit engem "azon" kívül, vagy valakit, aki életében 2 fiúval csókolózott, akibe szerelmes volt, és ebből a 2.-kal veszítette el a szüzességét, 1 évnyi járás után és több, mint 3 éve boldog párkapcsolatban élnek...

Viszont egy olyan párost is ismerek, akik szintén vártak a házasságig, ami viszont abban merült ki, hogy 20 évesen megismerkedtek és rá 5 hónappal összeházasodtak, tehát lényegében én pl. többet vártam a szüzességem elveszítésével, mint ők...

Úgyhogy azért ez nem olyan fekete-fehér, hogy ha valaki várni akar, akkor húde erkölcsös, viszont az, ha valaki nem vár, de egész életében ugyanazzal a fiúval van, erkölcstelen...

20/L

2011. ápr. 25. 15:11
 43/48 anonim ***** válasza:
Ja igen, azt kihagytam, hogy arról se szabad megfeledkezni, hogy attól még, hogy az egyik fél vár a házasságig, lehet, hogy a másik félnek már több partnere volt előtte, míg lehet, hogy valakik egymásnak veszik el a szüzességét, és később házasodnak csak össze- én lehet, hogy inkább az utóbbit választanám... Csak azért mondom, mert sokan úgy írtak róla, mintha az, hogy valaki várni akar a házasságig egyben azt is jelentené, hogy a párja is ilyen, pedig ez egyáltalán nem biztos...
2011. ápr. 25. 15:14
 44/48 anonim ***** válasza:

04-23 16:06

"09:00

Tudod ez a példád csöppetsem ijesztett meg, hiába volt annak szánva."

Nem elijesztésnek szántam. :)

"Engem nem zavarna ha a párom 2 percig "bírná", mert nem az az egyetlen módja az örömszerzésnek (jó, mondjuk ki, az orgazmus okozásának)."

Csak, hogy tisztázzuk: a példámban a scár nem ment el két perc után. Nem volt semmi, sem magömlése, sem orgazmusa.

"Én meg tudom, hogyha azon a módon nem is lenne képes megadni akár elsőre vagy később, találna másikat, rögtön azon lenne."

Olyan nagyon sok módja azért nem létezik. Kézzel, szájjal. Persze, ettől még a fiúnak a leírt esetben nem lenne orgazmusa ugye.

"Egyébként meg az is elképzelhető, hogy később tovább bírja,..."

Kétségtelenül elképzelhető, de egy házasságot szerintem nem lehet elképzelésekre alapozni.

"...de mint mondtam, a szexben nem az a fontos, hogy kinek meddig áll fel, hanem, hogy ki hogyan tud örömet szerezni a másiknak."

Igen. Egyrészről, sok esetben a második függvénye az elsőnek, másrészről, mint írtam, ettől még a fiúnak nem biztos, hogy lenne orgazmusa.

"Ha erre meg van az elszántság, akkor módot úgyis fognak találni."

Nem is tudom. Ugyen, csak egy oldalról ismerem a történetet, de a lány részéről megvolt az elszántság, és mindkettőjük részéről megvolt a szerelem. Mégsem jött össze.

2011. ápr. 28. 15:22
 45/48 A kérdező kommentje:

15:22

Bocs, de nekem nem úgy tűnt, hogy sokat próbálkoztak a helyzet javításán (2 alkalom?).

Aztán meg ez eléggé úgy hangzot, hogy a teljesítménykényszer ölte meg a dolgot, vagyishogy, ha nem vagyok elég jó, akkor nem kellek neki. Házasságban ilyen nincs, mert tudod, hogyha valakivel összeházasodtál, az nem fog elhagyni csak azért, mert nem megy elsőre a szex.

Amúgy meg ha nem látszik a probléma javulni, el kell menni orvoshoz, lehet, hogy fizikai probléma van, vagy pedig szexológushoz, mert lehet olyan pszichés, ami nem a páron múlik. De amúgy a merevedési probléma (amit te írtál, mert én azt hittem, hogy csak hamar ment el, ami meg ált nem olyan nagy baj) az olyan, hogy orvoshoz kell vele menni, az egy orvosi probléma.

2011. ápr. 28. 16:26
 46/48 anonim ***** válasza:

Binkynek üzenném, hogy az a 16:54-es hozzászóló, akivel Binky egyetért, az azt akarta kifejezni, hogy ő is a házasságig várna a szexszel. Csak meg akarta magyarázni, hogy miért qrvult el a világ.

16:54-es hozzászóló

2011. ápr. 28. 19:49
 47/48 anonim ***** válasza:
Én meg a 16:54-esnek üzenem, hogy értettem a hozzászólását, a reagálásom nem szorosan kapcsolódik hozzá, csak eszembe jutott.
2011. ápr. 28. 20:07
 48/48 anonim válasza:

tegnap 16:26

Idegen emberek segítségét nem mindig könnyű igénybe venni.

Egyébként, megint csak a lány elmondása szerint, miután szakítottak, a fiúnak más lánnyal minden gond nélkül összejött a dolog. Szóval, igen, van olyan, hogy két embernek nem megy együtt a szex. Nem elrettetntő példa, csak egyszerű tény, amit jó azért figyelembe venni.

2011. ápr. 29. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!