Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Vannak még itt akik házasságig...

Vannak még itt akik házasságig várni szeretnének a szeretkezéssel? Ki milyen okból, meggyőződésből? (Ha van)

Figyelt kérdés
2011. ápr. 22. 14:49
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

tegnap 19:21

"A szex miatt nem aggódok, mert ha két egészséges ember akik odafigyelnek egymásra, és szeretik egymást szeretkeznek, én nem tudom elképzelni, hogy az hogyan lehetne rossz. Mármint ezt úgy értem, hogyha mindkét félnek az örömszerzés a cél, akkor még ha a kezdetekben nem is sikerül, hamar beletanulnak majd úgyis.

Ez bizony nem törvényszerű. Ismertem olyan párt, akiknél az első alkalomnál a fiúnak 2 perc után lekonyult a dákója. Ettől frusztráltak lettek mind a ketten, ésa következő alkalmakat már a lány erőltette. Ettől az erőltetéstől még jobban beparázott a fiút, és egy idő után már csak a szerelem maradt. Pedig a lány saját bevallása szerint soha senkit nem szeretett jobban, mint azt a fiút. Fél év után szakított is vele. Na most, ha ez házasságkötés után jön elő, akkor mi van? Szóval igenis, hogy van ilyen.

2011. ápr. 23. 09:00
 32/48 anonim ***** válasza:
57%

Most akkor összetöröm mindenkinek a világnézetét.

Az az igazság (csak olvastam), hogy azoknál a kapcsolatoknál, ahol a házasságig vártak a szexszel, sokkal jobban alakultak a dolgok. Most mindenki arra gondol, hogy na de hát ki kell próbálni egymást, mi van ha mégse illenek össze. Félnek annyit kockáztatni. Pedig kevesebb az esélye annak, hogy házasságkötés után az első szexnél valami gond legyen, mint annak, hogy azért legyen vége, mert szexeltek előtte.

Sztem ha csak házasságkor izélnek az emberek, akkor az vhogy fontosabb és értékesebbnek érzik tőle az egészet. De most mindenki jön az olyan történetekkel, hogy ő ismer egy olyan párt, akik házasság után szexeltek csak és szétmentek, mert nem volt jó a szex. Érdekes, hogy attól nem fél senki, hogy azért mennek majd szét, mert a házasság előtti szex beárnyékolja a házasságukat.

És egyáltalán senkit sem zavar, hogy ha élete értelme előtte valaki mással szexelt? Mert engem zavarna.

De persze ezt kényelmetlen betartani, meg szerintetek a "házasság intézménye már elavult". Ja és a legjobb duma, hogy "most más világ van".

2011. ápr. 23. 10:49
 33/48 A kérdező kommentje:

23:27

Köszönöm, végre valaki rendesen válaszolt!

Egyébként tudom, hogy nehéz azzal a felfogással élni, mint amit az utolsó sorban írtál, de én is pontosan így voltam vele, és szerintem megéri várni. Ha meg rátalálsz, az tényleg olyan, mint egy csoda, és van igazi értéke.

Amúgy, remélem nem veszed rossz néven, de ha hiszel Istenben, akkor egy pillanatig se hidd, hogy egész életedre egyedül fog hagyni. Majd elintézi, hogy találkozz valakivel aki téged megérdemel :3

09:00

Tudod ez a példád csöppetsem ijesztett meg, hiába volt annak szánva. Engem nem zavarna ha a párom 2 percig "bírná", mert nem az az egyetlen módja az örömszerzésnek (jó, mondjuk ki, az orgazmus okozásának). Én meg tudom, hogyha azon a módon nem is lenne képes megadni akár elsőre vagy később, találna másikat, rögtön azon lenne. Egyébként meg az is elképzelhető, hogy később tovább bírja, ha már több a gyakorlata, de mint mondtam, a szexben nem az a fontos, hogy kinek meddig áll fel, hanem, hogy ki hogyan tud örömet szerezni a másiknak. Ha erre meg van az elszántság, akkor módot úgyis fognak találni.

10:49

felkeltette az érdeklődésemet a tanulmány, és utánanéztem, ezt találtam:

A RELATE elnevezésű népszerű online vizsgálatban 2035 házaspár vett részt. A széles körű kutatást szolgáló kérdőív egyik kérdése a következő volt: Mikor kezdték a szexuális életet ebben a kapcsolatban?

A statisztikai elemzés azt mutatta, hogy a házasság előtti nemi élettől tartózkodó házaspárok, a szexuális kapcsolatot korábban elkezdőkhöz viszonyítva a következő előnyöket élvezték: kapcsolatuk stabilitása 22 százalékkal erősebb. Elégedettségük a viszonnyal 20 százalékkal magasabb.Kapcsolatuk szexuális minőségét 15 százalékkal jobbnak tartják.A felek közötti kommunikációval 12 százalékkal elégedettebbek, mint a más jellegű viszonyt folytató párok.

A félúton lévő házaspárok, vagyis azok, akik kapcsolatuk későbbi szakaszában, de még a házasság előtt kezdték el a nemi életet, körülbelül fele ennyi előnyt élveztek.

Mivel én elég tudományos beállítottságú vagyok, eszembe jutott, hogy utánanézek a hormonoknak, ami az egész mögött áll, és tényleg meglepő, hogy mik vannak. Ez a blog (bár kicsit vallásosan) de összefoglalja a hormonok szerepét és műkődését szerelem és szex során: [link]

Engem is például elgondolkodtatott, hogy mennyit érdemes csinálnom párommal. Legalábbis amíg nem döntünk a házasság mellett.

Ugyanis nekem mindig nagyon fontos volt, hogy tiszta fejjel döntsek dolgokról, és meglegyen a racionális gondolkodásom.

Majd lehet ezt megmutatom páromnak és elbeszélgetünk erről.

2011. ápr. 23. 16:06
 34/48 anonim ***** válasza:

Szia

Én vok a 10:49-es hozzászóló. Én voltam a 20 éves srác is az elején. Köszi ezt az oldalt, hogy belinkelted. Mindig is érdekelt a biosz. És éreztem is vhol, hogy valszeg így működik, szal mély nyomot hagy a szex az emberek idegrendszerében és sérül is a lelki világuk.

Sztem te meg egy pillanatig se aggódj, hogy mi lesz a szexszel. Gondolod, hogy Isten büntetné azokat a keveseket, akik még betartják az alapvető törvényeiket? Sztem nagyon jó nászéjszakátok lesz. És még van egy dolog, ami a házasság utáni szexszel jár. Vagyis ez csak az én feltételezésem, de sztem más a hozzáállás egy házasság előtti és egy utáni szexhez. Az előttiben lehet hogy megvan vmi huncutságérzet vagy ilyesmi, de ugyanakkor meg a félelem is, hogy mi van ha felsülsz a másik előtt vagy emiatt elhagy. A házasság utániban már nincs miért stresszelni, mivel tudod hogy úgyis örökre együtt lesztek, van bőven időtök kitapasztalni egymást és nincs miért már szégyenkezni egymás előtt. De ez csak az én véleményem.

Hát hogy velem mi lesz azt nemtom. Igazából nem vágyom már társra, jól megvagyok egyedül. Csak érzem én is ezt a biológiai késztetést. De nem teszek semmit. Max csak nézek néha egy nagyot, amikor tetszik vmi:D.

20f

2011. ápr. 23. 16:50
 35/48 anonim ***** válasza:

Még valami.

Sztem az a baj, hogy az emberi szervezet nem arra lett kitalálva hogy ilyen 30 évesen házasodjanak. A hormontermelés már kamaszkorban beindul. Párezer éve sőt még párszáz éve is az volt a szokás, hogy 18-20 évesen házasodtak az emberek legkésőbb. De aszem még a keresztény kultúrában is 16. Szal ekkorra állt össze a szervezet meg minden, hogy készek voltak az izélésre és ez volt a megfelelő időpont a házasságra. Most attól, hogy megváltozott az emberek általános életvitele és csak 25-30 évesen házasodnak a biológiájuk még ugyanúgy működik. Ezért vesztik el gondolom sokan a szüzességüket ilyen 16 éves koruk tájékán. Megpróbálnak sokan mentegetőzni, hogy hát más világ van meg az a normális, ha orrba szájba kefélnek mindenkivel, de Isten törvényei nem változnak

2011. ápr. 23. 16:54
 36/48 anonim ***** válasza:
De vannak akik nem illenek össze:( Ha rossz lesz, mit csinálsz? Ha korán élvez el, ha túl kicsi, ha túl nagy, ha más igényei vannak..
2011. ápr. 25. 14:01
 37/48 anonim ***** válasza:
Egyébként persze szíved joga. Engem a hitem nem akadályoz meg benne, reménykedek, hogy megtalálom az igazit, de lehet, sőt valószínű, hogy az első élményem nem vele lesz... vannak igényeim.
2011. ápr. 25. 14:02
 38/48 A kérdező kommentje:

Binky:

Akkor szerinted ha valaki korán élvez el, az már senkihez se illik? Annak ne legyen kapcsolata, mert szexuálisan nem értékes?

Vagy akinek túl "kicsi" vagy túl "nagy"...

Nem fogom elhagyni a páromat olyasmi miatt amiről nem tehet. Ha pedig probléma adódik, valamilyen megoldást találni fogunk. Ha egészségügyi problémája van, akkor elmegy urulógushoz, ha pszchiés, akkor szexológushoz, ha nekem van valami én is szintúgy, csak nem urulógushoz, hanem nőgyógyászhoz.

És még ha egészséges is, és maga az aktus során nem tudna kielégíteni, hát van annak más módja is.

Olyan meg nincs, hogy túl nagy, ahol gyerek kifér, ott be is fér az, hiába nagy. Csak abban az esetben jobban kell vigyáznia, hogy ne sértsen meg, ennyi.

2011. ápr. 25. 14:11
 39/48 A kérdező kommentje:
Jah a más igények meg: Ha valakihez hozzá akarsz menni, szerintem mindenről tudnod kell vele beszélned, és meg kell merned kérdezni. Nem csak tapasztalással lehet ilyet megtudni.
2011. ápr. 25. 14:14
 40/48 anonim ***** válasza:

Nem erről van szó. Hanem hogy nem veszítesz-e többet azzal, ha nem teszed meg, mintha megteszed? Főleg, ha mondjuk már tudod ki lesz a férjed, akkor a házasság előtt belefér az együttlét.

Jó, hogy a szerelem és a csapatmunka mindent legyőz, de vannak olyan dolgok, amik szépek, de lehetnek bonyodalmak, úgymond utolsó csepp a pohárban. Gondolom elég sok rossz vagy nehezebben emészthető tulajdonsága is ki fog még derülni, ha ilyen téren is gondokkal találkoztok, az nem könnyíti meg az együttéléseteket. Azért ez fontos része az életnek, főleg ha szokásban, 'étvágyban' különböztök.

Sok szerencsét és boldogságot azoknak, akik emellett döntenek, tényleg az ő dolguk, nem akarok beleszólni. De én nem követném a példájukat, a már említett okok miatt sem .

2011. ápr. 25. 14:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!