Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Vannak még itt akik házasságig...

Vannak még itt akik házasságig várni szeretnének a szeretkezéssel? Ki milyen okból, meggyőződésből? (Ha van)

Figyelt kérdés
2011. ápr. 22. 14:49
1 2 3 4 5
 1/48 anonim válasza:
76%
Van, akinek ez elv, és erkölcs, van, akinek hit.
2011. ápr. 22. 14:50
 2/48 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező: te miért szeretnél várni a házasságig a szeretkezéssel?
2011. ápr. 22. 14:52
 3/48 anonim ***** válasza:
34%
14:52 - miért ne várna vele? úgy szép! én 26 F vagyok, nem "nerd" (ahogy az angol mondja), és én is várok vele. Nem is értem néha, hogy ez miért kérdés?
2011. ápr. 22. 14:57
 4/48 Darcy01 ***** válasza:
100%

Biztosan van olyan, aki vár a szeretkezéssel a házasságig, de én ezt nem tartom jó ötletnek. Egy jó házassághoz a szex is hozzátartozik, és a párnak ilyen téren is össze kell csiszolódnia. Ha nem jó a szex, egyik fél sem leli benne örömét, akkor akár a házasság is rámehet. Véleményem szerint a szex ugyanúgy hozzátartozik egy ember életéhez, mint az evés vagy az alvás.

Nekem van egy kedves ismerősöm, aki még az összeköltözéssel is vár a házasságig, vallási meggyőződésből. Ezt aztán végképp butaságnak tartom. Mi van ha a házasság után derül ki, hogy nem is tudnak együtt élni??

2011. ápr. 22. 14:59
 5/48 anonim ***** válasza:
31%
14:59 - nek :) hahaha de jót nevettem ezen. Ezzel azt mondod, hogy egy fiú és egy lány éljen együtt mondjuk 10 évig, és utána házasodjanak össze? (kb. ennyi idő alatt már kiderül, hogy érdemes-e tovább csinálni vagy sem...), nem? :) Én sem azt mondom, hogy nem fontos a szex. persze, hogy fontos, mint az evés vagy az alvás. De pusztán azért elhagynál valakit, mert nem tud aludni, szexelni vagy enni? Sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben, minthogy ezen múljon 2 ember kapcsolata!
2011. ápr. 22. 15:06
 6/48 anonim ***** válasza:

ma 14:57

Az embernek vannak vágyai. Jelen esetben a vágyak kielégítésével - nevezetesen, hogy két ember, akik nemsokára összeházasodnak, szeretkezik egymással -, senkinek sem ártanak, senkinek sem lesz rosszabb. Sőt, beteljesedik a vágyuk.

Akkor most miért nekem kellene indikolnom ezt a dolgot?

2011. ápr. 22. 15:09
 7/48 Darcy01 ***** válasza:
88%

Nem azt mondtam, hogy 10 évig éljenek együtt, de 1 évig azért igen. És szerintem igenis fontos a szex egy kapcsolatban.

Egyébként a kérdésre válaszolj, amit feltettek és ne más véleményét húzd le, hanem oszd meg a kérdezővel a tiédet!!!

2011. ápr. 22. 15:10
 8/48 A kérdező kommentje:

Én azért szeretnék mert én egy embernek szeretném odaadni magam, az igazinak, akivel leélem az életem. Ha meg valakivel le akarom élni az életem, akkor én szeretnék hozzámenni, akár holnap is megtenném, ha biztosra tudnám, hogy vele akarom, ha meg még nem tudom, akkor szeretkezni se akarok.

Ezt egyébként 2 okból tartom fontosnak:

Egyfelől szeretkezéssel egy nagyon mély, szoros kapcsolat tud kialakulni két ember között (ez biológiailag is bizonyítva van, megfigyelték milyen hormonokat vált ki a szex). Ilyen kötődést pedig elszakítani nem jó, nem egészséges, meg talán sose tudod igazán. Tudom házasság után is megesik, hogy az emberek "kiszeretnek" egymásból vagy megromlik a kapcsolat, de én ha rászánom magam, hogy valakihez hozzámenjek (szeretem annyira), akkor szeretném azt a kapcsolatot megtartani, jól működtetni. És amúgy ez lehetséges, csak tudni kell engedni, megértőnek kell lenni meg alkalmazkodni. De mindkét félnek amúgy.

Másfelől én nem szeretném azt, hogy ha megtalálom az igazit, nekem arra kelljen emlékeznem, bármilyen boldog is vagyok vele, hogy én voltam más férfival is, és az milyen volt. Én ezt egyszerűen nem szeretném, a szeretkezés örömét és bensőségességét csak életem párjával szeretném megosztani.

2011. ápr. 22. 15:21
 9/48 anonim ***** válasza:
68%

Én!

Vallási okoból.

2011. ápr. 22. 15:23
 10/48 anonim ***** válasza:

ma 15:21

"És amúgy ez lehetséges, csak tudni kell engedni, megértőnek kell lenni meg alkalmazkodni. De mindkét félnek amúgy.

Szép gondolatok. A bökkenő ott van, hogy az idő mindenkit megváltoztathat, és ez nem akarta kérdése. Van, hogy együtt vagytok 10 évet, és mind a ketten változtok, csak éppen nem ugyanabba az irányba. Hiába akarsz változtatni, egy idő után azon kapod, hogy már saját magadat kell feladnod a másikért, és esetleg ő meg már bizonyos dolgokat nem hajlandó feladni. Mert szerintem ez igenis megtörténhet, meg is történik nagyon sok emberrel.

"Másfelől én nem szeretném azt, hogy ha megtalálom az igazit, nekem arra kelljen emlékeznem, bármilyen boldog is vagyok vele, hogy én voltam más férfival is, és az milyen volt. Én ezt egyszerűen nem szeretném, a szeretkezés örömét és bensőségességét csak életem párjával szeretném megosztani."

Fenntartod az elvet, hogy az embernek életében csak egy olyan párja lehet, akiről a kapcsolat kezdetén úgy gondolja, hogy ő a fogalmazzunk úgy "élete párja". Sok ember meg tapasztalta már azt - még ha nem is saját magán -, amit ez alőző pontban leírtam. Az érzések jöhetnek, mehetnek, változhatnak, az "életem párja" érzés is elmúlhat. És ezt nem lehet akarattal befolyásolni.

2011. ápr. 22. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!