Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Vannak még itt akik házasságig...

Vannak még itt akik házasságig várni szeretnének a szeretkezéssel? Ki milyen okból, meggyőződésből? (Ha van)

Figyelt kérdés
2011. ápr. 22. 14:49
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:

16:06

nem kifejezetten, de nem zavar ha valaki az, és jól esik neki

személyesem meg fenntartom a lehetőségét, hogy létezik Isten, és talán meghallgatja az imákat, stb, de nem vagyok meggyőzve róla, szóval kicsit furcsa vagyok, tudom

de ha arra vagy kíváncsi konfirmáltam, és jártam hittanra fiatalabb koromoban (meg egy ideig többé kevésbé rendszeresen templomba, de már nem)

de nekem nem kötődik valláshoz vagy vallásossághoz ez a döntésem (mármint a szeretkezést illetően), nem hinném, hogy ilyenről jó előírás szerint cselekedni, szerintem saját meggyőződésből kell, de akinek az a meggyőződése, hogy vallási előírást követ, annak meg az a jó

2011. ápr. 22. 16:16
 22/48 A kérdező kommentje:

16:15

az előbb írtam miért ;)

és mindenki csinálja ami jólesik neki (amíg másokat nem bánt meg vele)

2011. ápr. 22. 16:18
 23/48 anonim ***** válasza:

ma 16:16

Értem, köszönöm.

2011. ápr. 22. 16:18
 24/48 A kérdező kommentje:

egyébként a párom vallásos (hozzám képest)

hetente jár templomba, és szokott imádkozni, de ő sem dogmatikus meg ilyenek, de ami a legfontosabb, hogy magánügyként kezeli, és nem próbálja rámerőltetni (csak onnan tudtam meg, hogy vallásos, hogy amikor először együttöltöttünk egy hétvégét, szombat este mondta, hogy ő holnap reggel elszeretne menni misére, én meg rámosolyogtam, és megkérdeztem mikorra csináljak ebédet neki... ismertem már pár hónapja, meg pár hete már együtt voltunk, de addig fogalmam se volt, hogy vallásos, nem mintha bármin változtatott volna)

Noh de csak azt akarom kihozni, hogy amikor mondta, hogy ő nem szeretne házasság előtt lefeküdni, akkor megkérdeztem, hogy ő miért nem, érdekelt, hogy vajon vallás miatt, vagy személyes meggyőződés, és hát elég hasonló gondolatokat sorolt fel, mint amiket én az előbb, én meg egyetértve kiegészítgettem a gondolatait, néha befejeztem a mondatot helyette. Úgyhogy ő is, meg én is nagyon örültünk, hogy ennyire egyezik a véleményünk ilyen téren.

Azt már meg ne kérdezd, hogy hogyan sikerült egymásra találnunk ilyen egyedi, de egyező hozzállással, mert erre nem tudnék magyarázatot adni. Egyikünk se gondolta volna korábban a másikról, hogy ő is szeretne várni házasságig, ez csak az összejövés után derült ki. Úgy tűnik vannak néha apró csodák ebben a világban, az ilyesmik amik miatt nem lehet elvetni a lehetőséget, hogy talán mégiscsak van valami felsőbb hatalom ;)

Egyébként még csak 3 hónapja vagyok vele együtt, nem tudom, hogy összeházasodunk-e majd, meg kell látni hogy alakulnak a dolgok, ha jobban megismerjük egymást, több időt eltöltünk egymással, hogyan viszonyulunk majd a másikhoz. De a szex ettől független, ami várhat még :D

(Mondjuk barátnőim véleménye eléggé megnevetettet, csak annyit mondtak: Ha neked ez így jó, mi örülünk neki. Ha mégse sikerülne, kérjük a részletes beszámolót :P)

Bocsi ezért a nagyon hosszú postért, csak hát szerintem ez mutatja, hogy még ha vallásos is valaki, akkor se feltétlen csak azért dönthet így.

2011. ápr. 22. 16:39
 25/48 anonim ***** válasza:

ma 16:39

Persze, megértem. :)

Csak én eddig kivétel nélkül azt tapasztaltam, hogy a vallás elválasztja az embereket, ahelyett, hogy összehozná. Több nővel is ismerkedtem már, és sok példa mutatta ezt:

- a legutóbbi véleménye: "számomra az ateizmus abszolút negatív". Kösz, akkor lépjünk tovább egymáson, mondtam.

- korábban egy másik lány: "én szeretném, ha a fiú, akivel együtt vagyok, ugyanolyan keresztény lenne, mint én". Ok, mondtam, ezt én nem tudom teljesíteni.

- megint egy mási példa: elmondtam, hogy én nem hiszek olyasmiben, hogy "isten". Erre ő: "akkor te csak élsz majd meghalsz." Na, gondotam, egy ilyen ekkora egóval nem kell nekem.

És ha ilyen nővel ismerkedem, mindig csak a falakba ütközés jön. Az, hogy ők valamiféle "eltévedt bárányt" látnak bennem, akit vissza kell téríteni a nyájhoz, és emiatt van valamilyen felsőbbrendűségi érzésük, vagy fenntartásaik.

2011. ápr. 22. 16:46
 26/48 anonim válasza:

Szerintem tiszteletre méltó ha valaki egy ilyen elhatározásra jut :) biztos nincs könnyű dolgod kedves kérdező,nem mindenki ért meg.

szerintem szép dolog,de tény,az én meglátásom szerint sem "biztos". tényleg össze kell szokni az ágyban,és igaz hogy nem fontos a szex,de ha nagyon rossz a másikkal az megöli a kapcsolatot,akkor is ha nem létszükséglet. kihat a hangulatotokra,és ez a kapcsolat kárára megy. az együttélést is támogatom. akkor ismered meg kivel is szeretnéd leélni az életed.

én 4 éve vagyok együtt a barátommal,pár hónap után már szexeltünk,tavaly költöztünk össze, és MOST ezek után jöhet a házasság. szerintem ha ez mind kimaradt volna,bele se vágnék...

sajna nem 100 évvel ezelőtt élünk. ma én nem is találnék magamnak férjet ilyen felfogással,vagy szegénynek nagyon szerencsétlennek kell lennie.. én nem láttam helyes férfit,vagy bármilyen jól kereső férfit aki így áll a dolgokhoz.. és lássuk be,ez számít..

de azért sok kitartást neked,tényleg tiszteletreméltó dolog :)

2011. ápr. 22. 18:16
 27/48 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy neked ilyen élményeid vannak ezzel kapcsolatban. Az én családomban csak így vicces példát tudok hozni arra, hogy a vallás és az abban való megegyezés nem fontos.

Mindkét nagymamám református és vallásos, mindkét nagyapám katolikus volt, de csöppetse érdekelte őket a vallás, ettől függetlenül jól megvoltak házasok. Aztán apám reformátusnak lett keresztelve, anyám meg katolikusnak (nagyapám vallásos katolikus családjának nyomására), de ők egyáltalán nem voltak hívők. Aztán anyukám öccse, aki reformátusnak lett keresztelve katolikus lányt vett el. Egyedül anyukám bátyja vett el katolikusként katolikus nőt, hát ők meg el is váltak nemsokára...

Nah így családi tradíciót nézve meg se lepődök, hogy nekem reformátusként katolikus párom lett XD

Komolyra fordítva a szót egyébként én tartom magam ahhoz, hogy a vallás mindenki magánügye, nem kell a másikat téríteni. Kivéve persze ha pap vagy, vagy ezért fizet a jehova társasága vagy valami ilyesmi badarság.

Ha a párom ateista lenne, én ugyanúgy szeretném addig amíg nem akarna meggyőzni, hogy márpedig nincs Isten, és csak neki lehet erről igaza. Az idegesítene.

De pont úgy idegesítene, ha arról akarna meggyőzni, hogy tuti biztos, hogy van, és elkárhozok ha nem imádkozok vagy ilyesmi. Az pont ugyanolyan rossz lenne. (Engem senki ne akarjon kényszeríteni semmire)

Remélem találtál már vagy találsz majd olyan lányt, aki úgy fogad el ahogy vagy, vallást is beleértve ;)

2011. ápr. 22. 18:23
 28/48 anonim ***** válasza:

Megértem azokat akik úgymond "tisztán" akarnak házaséletbe menni. Mégis azt mondom butaság, mert:

- a szex, bármennyire is szörnyűlködve ejtik ki a hívők a szájukon, szerves és fontos része a házaséletnek, és nem csak addig míg gyermek nem születik belőle.

S mi van akkor ha már a megkötött házasságban derül ki hogy az ágyban nem illenek össze, mert egyiknek elég havi 2 alkalom a másik meg naponta vágyik a szeretkezésre?

Mi van ha egyiknek vannak rejtett vágyai amire a másik nem hajlandó? ...és még sorolhatnánk.

Jobb néhány együtt töltött összebújás után eldönteni tényleg összeillünk-e, mert ez nagyon fontos. Vagy inkább 30-50 évig szenvedjünk a másik mellett???

2011. ápr. 22. 18:56
 29/48 A kérdező kommentje:

18:16

Köszönöm szépen, kedves vagy!

A szex miatt nem aggódok, mert ha két egészséges ember akik odafigyelnek egymásra, és szeretik egymást szeretkeznek, én nem tudom elképzelni, hogy az hogyan lehetne rossz. Mármint ezt úgy értem, hogyha mindkét félnek az örömszerzés a cél, akkor még ha a kezdetekben nem is sikerül, hamar beletanulnak majd úgyis. Egyébként párommal nagy projekt egymás testének megismerése, meg annak kiderítése, hogy melyikünk mit szeret. Én nem is szeretnék e nélkül lefekedüni senkivel, meg így a testi örömszerzés és fizikai közelség és kötelék mégiscsak lehetséges. Csak nem megyünk el a szexig (ez amúgy a legjobb fogamzásgátló is XD nem kell azon agyalni, hogy kilyukadt-e a gumi, vagy beszedted-e a tablettát rendesen XD bocs, ez most csak így viccként volt szánva főként)

De tényleg, én nem tudom elképzelni, hogy rossz lehetne a szex vele, amikor folyton odafigyel, és vigyáz rám, és arra törekszik, hogy nekem jó legyen, ne okozzon semmi kellemetlenséget.

"sajna nem 100 évvel ezelőtt élünk. ma én nem is találnék magamnak férjet ilyen felfogással,vagy szegénynek nagyon szerencsétlennek kell lennie.. én nem láttam helyes férfit,vagy bármilyen jól kereső férfit aki így áll a dolgokhoz.. és lássuk be,ez számít.."

Ezt a részt nem egészen értem. Arra gondolsz, hogy ha neked lenne ilyen felfogásod, mint nekem? Amúgy nem tudom, az én párom igencsak jóképű. 183-5 cm magas, szőkésbarna, kék szemű, izmos (úszik rendszeresen), vállas, szép vágású, szabályos arccal. Tudom, ha azt mondom, hogy szerintem ő a legjóképűbb és legjobban kinéző férfi a világon, az elég elfogult és személyes vélemény, de több barátnőm közölte, hogy gratula, nagyon helyes, jóképű pasi. Ami meg a jólkeresést illeti, engem sose érdekelt a pénz, amíg annyi van, hogy tisztességesen lehessen belőle élni, én tudok spórolni. De amúgy jelenleg doktoriját csinálja még a párom, meg én is egyetemen vagyok, szóval erről nehéz mit mondani, de azt mondhatom, hogy határozott, ambíciózus és jó fellépésű, komolyan veszi a munkát / tanulást, nem hinném, hogy nagy problémái lesznek. Szóval párom közelről se szerencsétlen vagy szegény (nem gazdag, de értelmiségi, középosztályi családból való, úgyhogy nem is szegény). Nem értem, hogy miért csak szegény vagy nem jól kinéző férfiaknak lenne ilyen hozzállása.

Ha másra gondoltál, akkor bocsánat.

18:56

"- a szex, bármennyire is szörnyűlködve ejtik ki a hívők a szájukon, szerves és fontos része a házaséletnek, és nem csak addig míg gyermek nem születik belőle. "

ezzel teljesen egyetértek, de a poszt többi részével nem

vagyis legalábbis én szándékszok rendesen kiismerni a párom és a vágyait meg preferenciáit.

De szerintem maga a szex az egy más dolog, a szerelem beteljesülése, két ember testi lelki egyesülése. És én ezzel szeretnék egy emberrel, életem párjával osztozni.

A fentiekben leírtakat meg tartom arról, hogy ha odafigyelnek egymásra, és szeretik egymást, és ténylegesen egymást akarják kielégíteni akkor a szex rossz nem lehet.

Akinek meg extrém dolgai vannak, az meg jobban teszi ha közli előre, és akkor nincs zsákbamacska XD

2011. ápr. 22. 19:21
 30/48 anonim ***** válasza:
65%

Én is várnék a házasságig. Főleg vallási okból. Református vagyok. De ha belegondolsz ebbe az egészbe, akkor annyira érezhető, hogy ez a szex dolog csak 2 emberre lett kitalálva, szal sztem még a nem vallásosaknak is vmennyire nyilvánvaló kéne legyen, lehet ők is ezt érzik, csak mivel nehézkes betartani meg kellemetlen is, mert vissza kellene fogniuk magukat, inkább csinálják.

Am lehet, hogy soha nem lesz bnőm és szüzen fogok meghalni, de akkor sem fogok ilyen alkalmi dolgokba belekeveredni vagy ilyesmi.

20f

2011. ápr. 22. 23:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!