Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Ha a sokkal fejlettebb intelli...

Ha a sokkal fejlettebb intelligenciám és a sokkal magasabb intellektuális szintem miatt effektíve minden embert lenézek, viszont ha a barátnőmet tisztelem és értékelem, akkor lehetne egy működő párkapcsolatom?

Figyelt kérdés
Az emberek 98%-a tényleg nagyon buta hozzám képest és nagyon nehéz így, egyszerűen nem tudom őket értékelni...
2014. márc. 2. 23:06
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

#15 vagyok

Akkor te egy érzéketlen ember vagy? Aki csak magával törődik? Értem. Akkor tényleg igazán boldog lehetsz.

Szóval ha én vitatkozás helyett kiszínezném a fejed, akkor te "anyucihoz" futnál egyből? Hidd el ezzel sok embert magadra haragítanál, és nem igen lenne lehetőséget tovább ilyen "tökéletes" életet élni. Szájhős senki vagy, aki azt hiszi magáról, hogy ő a világ közepe, közben meg egy SENKI vagy! Egy szánalmas, beképzelt, bunkó paraszt. Ha meg olyan nagy eszes lennél, akkor pont hogy "példát" mutatnál, és nem oltani próbálnád a szerinted "hülyéket". Hidd el egy kevésbé művelt embernek nagyobb értéke van, mint neked.

2014. márc. 3. 23:14
 22/41 A kérdező kommentje:

#11, egyben #20. Nem ez a kérdés jelenleg.

#15. Lehet, hogy falun ez a "jogrendszeretek", hogy kidekoráljátok egymást, ha nem tetszik valami. De az én társadalmi rétegemben nem ez a módja nem tetszésünk kifejezésének. Kulturált módon megvitatjuk nézeteltéréseinket. Ha ismernél, tudnád, hogy példát mutatok a környezetemnek. Már megint alaptanul fogalmazol degradáló hangnemben.

A továbbiakhoz nem kívánok hozzászólni, értelmetlen és alaptalan vádaskodásokat nem vagyok hajlandó hallgatni.

2014. márc. 3. 23:23
 23/41 anonim ***** válasza:
Kapcsolódik a kérdéshez, nagyon is.
2014. márc. 3. 23:24
 24/41 A kérdező kommentje:
#1120, miben kapcsolódik a kérdéshez? A kérdés az az volt, hogy ilyen magatartással, érzelmekkel lehetne-e működő párkapcsolatom.
2014. márc. 3. 23:27
 25/41 anonim ***** válasza:
Úgy gondoltam, hogy a fejlett intelligenciáddal ezt Neked nem kell magyarázni. Azért kapcsolódik a kérdéshez, mert korántsem mindegy, hogy egyszerűen nagyképű vagy, vagy valóban van mit felmutatnod (az önbizalmadhoz mérten). Előbbi esetben ugyanis már a kezdetek kezdetén bárki lepattint, mert a semmihez képest a mérhetetlen ego könnyen kicsapódik, mint hatalmas túlzás, míg utóbbi esetben már árnyaltabb a kép. Itt ugye az irigység jön számításba, ami egyfelől jelentkezhet a barátnőd részéről, jelentkezhet a környezete, hozzá közel álló emberek részéről is, amit az ember nehezen visel el. Ha a barátnői gyűlölnek (a családot nem hozom ide, állítólag szeretnéd őket), akkor neked ott nem sok babér fog teremni. Legszerencsésebb esetben találsz egy olyat, aki isteni csodálattal fog szemlélni, teljes elköteleződéssel, kizárva minden ellenvéleményt, de aki ennyire önálló gondolatoktól és perszonalitástól mentes, azt te nem fogod értékelni. Summa summarum, ha az irigységet váltod ki, akkor van valamiféle remény.
2014. márc. 3. 23:35
 26/41 A kérdező kommentje:

#1120. Én úgy érzékeltem, hogy személyeskedés céljából kérdezed tőlem, ezért nem kívántam/kívánok erre válaszolni. Természetesen eltudnám neked mondani, hogy miben nyilvánul meg intellektuális fölényem. Szóval nem, nem nagyképű vagyok, van mit felmutatnom.

Nagyjából egyetértek a tovább írtakkal. Viszont épp egy olyan lányt tisztelnék és szeretnék nagyon, akinek önálló gondolkodása van, akinek saját perszonalitása van, aki nem befolyásolható, aki bölcs és mély érző lény! Tisztelném értékelném a gondolatait, véleményét! Nem vagyok akkor szörny, mint aminek mutatom magam.

2014. márc. 3. 23:48
 27/41 anonim ***** válasza:

"Viszont épp egy olyan lányt tisztelnék és szeretnék nagyon, akinek önálló gondolkodása van, akinek saját perszonalitása van, aki nem befolyásolható, aki bölcs és mély érző lény!"

Olvastad Szokratész védőbeszédét?

2014. márc. 4. 00:12
 28/41 A kérdező kommentje:
Nem, még nem olvastam. Miért?
2014. márc. 4. 00:18
 29/41 anonim ***** válasza:
A bölcsesség meghatározásához jó kiindulópont.
2014. márc. 4. 00:29
 30/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm az információt, el fogom olvasni.
2014. márc. 4. 00:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!