Elítélendő ha egy nő azért nem (sem) szeretne gyereket szülni,mert szereti amilyen alakja van, és nem akarja, hogy tönkremenjen?
Nem elítélendő, sőt. Nem kötelező gyereket szülni, ez egy hatalmas felelősség. Nagyon sok minden kell hozzá és a legtöbb ember akkor is szül, ha az alapvető szükséglet sem adottak. Például egy apa, aki nem csak addig van a képben, amíg a gyerek megfogan, anyagi háttér, szellemi felkészültség, anyasághoz való érettség (tehát ha a te életed is szar, azzal sem tudsz mit kezdeni, egyről nem a kettőre, hanem a nullára lépsz vissza, az nem azt jelenti, hogy itt az ideje gyereket vállalni), hogy ne cseszd el egy teljesen ártatlan, semmiről sem tehető gyerek életét.
A kérdés nem úgy merül fel, hogy baj-e ha nem akarsz gyereket, az sosem baj. Ahhoz nem kell semmi, azzal nem teszel semmi rosszat, ha nem élsz ezzel a lehetőséggel. Sokkal inkább azt a kérdést kellene feltenni a legtöbb embernek, hogy: Baj-e, ha akarok gyereket? És akkor utána lehet hozni a nagy igyekezeteket, hogy de ebben is jó körülményeket teremtettem, itt is gondoskodtam a jövőjéről, ezen a téren is bebiztosítottam a sorsát és ha ez meg van, akkor ugye már lehet? Nem azért kellene magyarázkodni egy ideális világban, ha nem akarsz gyereket, hanem pont azért, ha akarsz.
Sokszor elfelejtik, hogy ez egy kiszámíthatatlan, kegyetlen világ önmagában is, ha te mindent megteremtesz, akkor is képes elcseszni a dolgokat. Na még ha eleve nem is teremtettél meg semmit és akkor jönnek a szerencsétlenségek...
Inkább hülye oknak tartom, hiszen nem törvényszerű, hogy "tönkremegy az alakod" gyerekvállalástól (sőt, a feleségem jobban néz ki szülés óta), viszont egyébként is a korral változni fog, ezért abszurd ehhez ragaszkodni.
De őszintén, el tudod képzelni, hogy valaki ilyen kognitív disszonanciával éljen, hogy egy részről vágyik gyerekre, másrészről vágyik arra hogy a teste ne változzék? Végül utóbbi mellett dönt, de továbbra is ott van benne, hogy nem lehet gyereke, pedig igazából szeretne?
Számomra nehezen hihető. Szóval ez inkább arról szól, hogy az illető nem akar gyereket, és utólag talál rá egy kézzel fogható indokot. Ezzel nincs gond, csak legyünk korrektek.
6# addig kiélvezem 40-50 évig a testem... ilyen hülye kérdést minek feltenni?
Nyilván az elkerülhetetlen,ez meg elkerülhető
Imádom ezt a gyk-t, hogy itt miért sokan csak a végletben gondolkodnak. Kérdező, szerinted csak ez a két opció van, hogy szülni és elhízottnak maradni, vagy nem szülni és így maradni? Hiába szavaztátok le a 3. válaszomat, attól még igaz. Anyukám 20 kg-t hízott, mikor állapotos volt velem, aztán szépen leadta és visszafogyott szülés előtti alakjára.
Tenni kell azért,csak tudom,a magyarok többsége lusta és szereti a könnyebbik utat választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!