Mit kezdjek a súlyosan pattanásos (aknés) bőrömmel? [KÉPEKKEL]
Képek: [link]
Szóval összefoglalnám "röviden"(amennyire csak tudom):
11 éves korom óta szenvedek aknéval. Az évek során jártam 3 bőrgyógyásznál. De a bőrgyógyászok előtt használtam nővérem által vásárolt Fabulon Tinitonikot, semmit nem javított a helyzeten.
Az első bőrgyógyász szalicil savat írt fel, meg valami iszonyatosan szárító kenőcsöt (már nem emlékszem a nevére), amitől a bőröm erősen vízhiányos lett. Annyira emlékszem, hogy darabokban hámlott a fejemről, később a bőrömmel együtt. Mégtöbb pattanásom lett.
A másodiknál több hónapon át tartott a kezelésem. Először Dalacin Emulziót adott, nem használt. Lemosónak, toniknak, bőrradírnak Bioderma márkájú termékeket ajánlott (ezek olyan semlegesek voltak). Aztán elkezdte szedetni velem a Tetracylin nevű antibiotikumot, nagy dózisban (naponta 2 kapszula, 30 napon át), mellé Rozex Emulziót adott. Következő hónapban, mivel a Tetracylin megszűnt, helyette Demoxicylin nevű antibiotikumot adott 3 dobozzal (naponta 2 kapszula, 30 napon át), mellé szintén Rozex Emulziót használtam. Ez még folyt 3 hónapig. A szüleim végül megunták, hiszen problémák jelentkeztek. Az antibiotikum kiölte a szervezetem hasznos baktériumait is. (Gombás megbetegedésem is lett emiatt..)
Tehát átvittek egy gyermek bőrgyógyászhoz, aki az eddigiekben csak kísérletezgetett velem. Adott először Skinoren krémet (szörnyen kiszárította az érzékeny bőrömet, rosszabbodott később az állapota, hiába hidratáltam mellette). 3 hónappal később kellett visszamennem. Aztán felírta a Davercin nevű gélt. Hát ez meg semmit nem csinált a bőrömmel. Csak még több pattanás köszönt vissza, és idegesítő filmréteg köszönt vissza az arcomról felkenése után (húzódott, fájt). 3 hónap múlva ismét vissza kellett mennem az adott időpontra. Erre felírta nekem Zinerytet. Hát az.. Szörnyű volt! A pattanások először mintha eltűntek volna, de észrevettem, hogy csak a BŐRÖM ALATT GYULLADTAK BE. Nagyon szenvedtem vele. 1 hónapig tűrtem, aztán abbahagytam a használatát. Most kell majd visszamennem, ez a 3. hónap, de még vacilálok, hogy visszamenjek -e, vagy ne.
Eközben eljártam kozmetikushoz, ő ajánlott egy kénes lemosót, és hozzá a Balzsam Labor Teafaolajos Krémgéljét. Ezeket használgattam. A nyomkodások után mindig csupa seb, gyulladt, undorító, gennyes volt az arcom. Tehát 3 hónapi kezelés után nem bírtam tovább. (Ő aztmondta átad a mesterének, most nálam a telefonszám, nemtudom, hogy felhívjam -e.)
Háziorvos ajánlotta a Babé márkájú termékeket, amik nagyon drágák voltak (egy hidratálókrém 8000Ft, fél hónapra elég), de semmit nem kezdett a bőrömmel. Adott Dalacin oldatot is, de az sem volt jó. (Csúnyább lett a bőröm, száradt, fájt..)
De az évek során használtam Garnier, Vichy, stb. drogériás és patikai termékeket. Mindegyiktől csak rosszabb lett.
Jelenleg a kozmetikus által ajánlott lemosót és krémgélt használom.
Én már ezek után végképp nem tudom mit kezdjek. Félek már kipróbálni dolgokat, nem akarok több pénzt kidobálni.. Ez is rengeteg pazarlás volt.
Kérlek ne mondjátok, hogy van már rengeteg ilyen kérdés! A leírt összes kérdést szerintem már végigolvastam, a házi praktikákat is kipróbáltam (élsztő, kamilla, pakolások százai), semmi sem használt!
Nagyon drága kezelésekre nem igazán szeretnénk költeni a családdal, de, ha biztosan használna, akkor esetleg befektetnénk rá.
Ezeken kívül minden tanácsot szívesen elfogadok! Én már teljesen kétségbe vagyok esve, nem tudok mit csinálni egyszerűen. Rengeteget sírok emiatt, magamba fordulok sokszor.
Mindenkinek előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Sok-sok ZÖLD PACSIVAL jutalmazok! :)
Volt nekem is sajnos ilyen arcom , igaz nem olvastam el végig a történeted, volt hogy 2 hónapig ki sem mentem az utcára, rengeteg mindent kipróbáltam, voltam háziorvosnál kozmetikusnál, bőrgyógyásznál ott írtak föl elég erős gyulladáscsökkentőt differin gélt, nem mertem csak dove- szappannal arcot mosni de az engem egy idő után kiszárított. Használtam aloe verát, paradicsomot, mézet élesztőt szóval mindent....volt időszak mikor javult volt amikor nem ...Mostanába szedek más gyógyszereket Apranax-ot szoktam havi egyszer kétszer az gyulladáscsökkentő és a mellé igaz mikor eszembe jut használom a differint gélt, igaz az 6 hét után látni eredményt, de megérte, szóval azóta kenem mai napig. Nyáron a kis napozás is jót tesz, Nekem ezekkel együtt elmúltak, nem mondom hogy néha napján nincsenek.. de azt tonikkal lekezelem majd bekenem a krémmel... az a krém vényköteles , de egy próbát megér. 1200 forint körül van.. Hátha neked is használ majd :)
Ui: sohasem bírtam megállni hogy ne álljak neki kinyonkodni...meg a csokit és a gyors éttermi kajákat sem vonat meg magamtól.. de most ehetem őket... És még valamit egy időbe ittam kúra szerűen csalán teát próbáld ki :) tiszít, gyulladáscsökkentő az is..
Sziasztok! :)
Sajnálom, hogy eddig nem írtam, de örömmel jelenthetem ki, hogy búcsút mondtam az aknéknak (remélem örökre)! :D A testsúlyomnak megfelelően másfél évig szedtem Isotretinoin nevű gyógyszert, 6000mg-ot összesen, havonta jártam vérvételre. Hosszú küzdelem volt, de VÉGE! Egy szál pattanásom sincs, gyönyörű tiszta a bőröm. A hegek pedig alig látszanak, jelentősen halványultak! :) Hosszú harc volt, de teljesen megérte!Annyi történt, hogy iszonyat száraz lett a bőröm és érzékeny, de inkább ez, mint az akne! :)
Én mindenkinek ajánlom, hogy ne szenvedjen, írassa fel ezt a gyógyszert,szedje rendesen, járjon a vérvételekre, és vessen véget az egésznek. Sokkal könnyebb lesz az élete! :)
Köszönök szépen minden választ, és kitartást, sok sikert kívánok a még aknéban szenvedőknek! <3 :)
Szia! Nem mai kerdes de azert....
Gratulalok! Neztem a kepet nagyon csunya volt az arcod pedig gyonyoru vagy!
Megmondanad mennyi kerul ez a krem bovebb infot adnal hol tudom feliratni es csak ilyen sulyos esetekre irjak e fel?
Nekem is csunya a borom(nem ennyire veszes elturheto alapozoval) de az egesz testemen vannak patik. (Mell hat kar lab popsi arc)
Es ha szabad kernek egy kepet a javulasrol!
Privatban persze ha neked problema lenne itt.
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!