Mit kezdjek a súlyosan pattanásos (aknés) bőrömmel? [KÉPEKKEL]
Képek: [link]
Szóval összefoglalnám "röviden"(amennyire csak tudom):
11 éves korom óta szenvedek aknéval. Az évek során jártam 3 bőrgyógyásznál. De a bőrgyógyászok előtt használtam nővérem által vásárolt Fabulon Tinitonikot, semmit nem javított a helyzeten.
Az első bőrgyógyász szalicil savat írt fel, meg valami iszonyatosan szárító kenőcsöt (már nem emlékszem a nevére), amitől a bőröm erősen vízhiányos lett. Annyira emlékszem, hogy darabokban hámlott a fejemről, később a bőrömmel együtt. Mégtöbb pattanásom lett.
A másodiknál több hónapon át tartott a kezelésem. Először Dalacin Emulziót adott, nem használt. Lemosónak, toniknak, bőrradírnak Bioderma márkájú termékeket ajánlott (ezek olyan semlegesek voltak). Aztán elkezdte szedetni velem a Tetracylin nevű antibiotikumot, nagy dózisban (naponta 2 kapszula, 30 napon át), mellé Rozex Emulziót adott. Következő hónapban, mivel a Tetracylin megszűnt, helyette Demoxicylin nevű antibiotikumot adott 3 dobozzal (naponta 2 kapszula, 30 napon át), mellé szintén Rozex Emulziót használtam. Ez még folyt 3 hónapig. A szüleim végül megunták, hiszen problémák jelentkeztek. Az antibiotikum kiölte a szervezetem hasznos baktériumait is. (Gombás megbetegedésem is lett emiatt..)
Tehát átvittek egy gyermek bőrgyógyászhoz, aki az eddigiekben csak kísérletezgetett velem. Adott először Skinoren krémet (szörnyen kiszárította az érzékeny bőrömet, rosszabbodott később az állapota, hiába hidratáltam mellette). 3 hónappal később kellett visszamennem. Aztán felírta a Davercin nevű gélt. Hát ez meg semmit nem csinált a bőrömmel. Csak még több pattanás köszönt vissza, és idegesítő filmréteg köszönt vissza az arcomról felkenése után (húzódott, fájt). 3 hónap múlva ismét vissza kellett mennem az adott időpontra. Erre felírta nekem Zinerytet. Hát az.. Szörnyű volt! A pattanások először mintha eltűntek volna, de észrevettem, hogy csak a BŐRÖM ALATT GYULLADTAK BE. Nagyon szenvedtem vele. 1 hónapig tűrtem, aztán abbahagytam a használatát. Most kell majd visszamennem, ez a 3. hónap, de még vacilálok, hogy visszamenjek -e, vagy ne.
Eközben eljártam kozmetikushoz, ő ajánlott egy kénes lemosót, és hozzá a Balzsam Labor Teafaolajos Krémgéljét. Ezeket használgattam. A nyomkodások után mindig csupa seb, gyulladt, undorító, gennyes volt az arcom. Tehát 3 hónapi kezelés után nem bírtam tovább. (Ő aztmondta átad a mesterének, most nálam a telefonszám, nemtudom, hogy felhívjam -e.)
Háziorvos ajánlotta a Babé márkájú termékeket, amik nagyon drágák voltak (egy hidratálókrém 8000Ft, fél hónapra elég), de semmit nem kezdett a bőrömmel. Adott Dalacin oldatot is, de az sem volt jó. (Csúnyább lett a bőröm, száradt, fájt..)
De az évek során használtam Garnier, Vichy, stb. drogériás és patikai termékeket. Mindegyiktől csak rosszabb lett.
Jelenleg a kozmetikus által ajánlott lemosót és krémgélt használom.
Én már ezek után végképp nem tudom mit kezdjek. Félek már kipróbálni dolgokat, nem akarok több pénzt kidobálni.. Ez is rengeteg pazarlás volt.
Kérlek ne mondjátok, hogy van már rengeteg ilyen kérdés! A leírt összes kérdést szerintem már végigolvastam, a házi praktikákat is kipróbáltam (élsztő, kamilla, pakolások százai), semmi sem használt!
Nagyon drága kezelésekre nem igazán szeretnénk költeni a családdal, de, ha biztosan használna, akkor esetleg befektetnénk rá.
Ezeken kívül minden tanácsot szívesen elfogadok! Én már teljesen kétségbe vagyok esve, nem tudok mit csinálni egyszerűen. Rengeteget sírok emiatt, magamba fordulok sokszor.
Mindenkinek előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Sok-sok ZÖLD PACSIVAL jutalmazok! :)
Szia!
Én a helyedben egy megbízható természetgyógyásznál kezdenék, aki el tud látni természetesebb, és kevésbé orvosi tanácsokkal, készítményekkel.
Alap helyzetben is sokszor gondolom azt, hogy az orvosokat a gyógyszeripar vezérli, és nekik nem érdekük, hogy téged esetleg ha olyasmiről van szó a háttérben, lelkileg rendbe tegyenek.
Ülj le magaddal, gondold át, mi az, ami miatt a szervezeted ezzel védekezhet...stresszhelyzet, vagy szorongás...önbizalomhiány... a vitaminkúrát egyébként én is jó ötletnek tartom.
Fordíts egy kis időt lélekben magadra, és még ha gyógyszert is fogsz használni, lényegesebben kevesebb kell majd:)
1) Mikor anyám (most 66 éves) meglátott, azt mondta, hogy ő is ilyen volt. Bőr alatti mély nagy kemény gyulladások. Falun laktak, már az utcára sem járt ki, annyira ronda volt és be volt fordulva, majd egy cigányasszony mondta neki hogy használjon gyógyszertári szalicilsavas krémet. kb. egy fél év múlva a faluban csodálkoztak nagyon, és kérdezték, hogy mit használ. Sokan csodálkoztak. Kb. én is így néztem ki középiskolás koromban egy fél évig. Majd anyám elkezdte erőltetni minden tiltakozásom ellenáre ezt a szalicilsavas krémet, ő rendelte a patikában és ő maga kezdte el kenegetni nekem esténként minden tiltakozásom ellenére, merthogy egyébként ha vazelinbe teszi a patikus, akkor fényes kinézető a krém. Hát nekem is volt olyan élményem, hogy fél év múlva osztálytársak csodálkoztak, és kértek, hogy áruljam el, hogy mit használok. A lényeg, hogy csatlakozom az előttem szóló bőrgyógyászhoz, aki a szalicilsavat,mint egyedüli szert ajánlja. Az a recept, hogy 30 gramm vazelin + 1 - 1,5 gramm szalicilsav (ez így 350 Ft) azért jó, mert csak ez a két összetevő van benne, semmi más irritáló anyag nincs. (Szokták más alapba is tenni a szalicilsavat, de a vazelin teljesen jó, nem kell tőle félni, hogy tömít meg ilyenek)) Minden éjszakára kell kenni, de legalábbi hetente 3-szor 4-szer. Elég jól nyugtat, és nem szárít ki, hidratált kinézetű tőle a bőr.Reggelre a zsíros kinézet ha marad , meleg vízzel leöblíthető. A szalicil gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő.
De tényleg folyamatosan kell kenni, fél évig rendszeresen használni és fél múlva lehet csodálkozni. Hasonló ilyen jó szalicilsavas krém a Kék Lukács Akne-stop krém is. Én azt javaslom,hogy csak a gyógyszertári szalicilsvas krémet, vagy csak ezt a Kék-lukácsot használd.
2) Tengeri cuccok: DM-ben lehet kapni Holt-tengeri (fürdő) sót. Ebben lehet fürdeni. 1,5 kg-ot adnak valahol 1000 FT alatt. De ez csak általános "jó hogy van otthon" cucc.Ha akarod vehettek otthonra.
De a Holt tengeri iszappakolás már komolyabb cucc: DM Balea Totes Meer maszk (Holt tengeri iszapos maszk.) Hát ez nagyon hat, inkább ebből vegyél, mint a fürdősóból.250 Ft és legalább 4-5 vagy még több használatra elég.
3) TEJET, TEJTERMÉKEKET KERÜLNI MINT A BŰNT. Ez ma már tudományosan alátámasztott. (lásd Paleolit étrend, Szendi Gábor : Akne és paleo témakör) Fél év kell, mire kipucolódik a szervezetből. Amíg a tej nem pucolódik ki a szervezetből fél évig, semmi kence nem használ. Utána már mindegyik :)
4) Fogamzásgátló (nem ismétlem), de már önmagában a tej és mindenféle tejtermék elhagyása ér annyit mint a fogi tabi szedése.
5) Az Aspirin is szalicilsav, azaz egy szalicilsav-származék.Hetente 1-szer 2-szer be lehet venni belőle egy-fél szemet. Sokkal veszélytelenebb, mint fogamzásgátlót szedni. Nagyon jó gyulladáscsökkentő. Kívül-belül.
Szia!
Egyetértek az előző válaszadóval, a tejtermékek elhagyása valóban jót tesz az aknés bőrnek, csak türelem kell hozzá, hónapokba is beletelik mire látszik a javulás.
Amit még szerintem fontos megemlíteni, hogy kerüld az alkoholos tonikokat, arclemosókat.
Nem tudom hova jártál eddig bőrgyógyászokhoz, de ha eddig még nem próbáltad (és van rá keret), akkor érdemes lenne magán bőrgyógyászhoz ellátogatni.
(Nem olvastam el a válaszokat,tehát bocsánat ha már valaki írta ezt)
Szedj sörélesztőt,nagyon jót tesz a bőrnek,én is nagyon pattanásos voltam régen,és rengeteget segített.A vitaminok sem ártanak.
Az arcodra ne használj mesterséges dolgokat,inkább vegyél egy bioboltban iszapos szappant,vagy ichitolos szappant.Az ichitolos szappan nekem nagyon bevált,óriási gyulladt pattanásomat is mindig szinte eltüntette 3 nap alatt.Vagy még esetleg vannak ilyen fekete iszapos szappanok is,az is nagyon jó.
Nekem még ami nagyon használt az egy 100Ft ért kapható sparos (nem tudom a márkáját) antibakteriális szappan volt.
De bioboltban már ilyen arclemosót is kapni,ami teafaolajat tartalmaz,ami pattanások kezelésére,vagy ellen is nagyon jó.
A lényeg hogy az arctisztításba rendszerességet vigyél.
Igyál rengeteg vizet,és méregtelenítő teákat.
Szia ezt már egészen jól gyógyítható semmit nem kell tenned csak ne használj olyan sampont vagy szappant ami tartalmaz
bizonyos anyagokat. A legjobb megoldás a babaszappan de nem csak a neve az hanem valóban az is. Babák használják.
3-4 hét múlva meglesz az eredménye.
Az elején ezt írtad: Az első bőrgyógyász szalicil savat írt fel, meg valami iszonyatosan szárító kenőcsöt (már nem emlékszem a nevére), amitől a bőröm erősen vízhiányos lett. Annyira emlékszem, hogy darabokban hámlott a fejemről, később a bőrömmel együtt. Mégtöbb pattanásom lett.
Itt egy tervezett hámlasztás történt,ami nem biztos hogy olyan rossz volt. Így látatlanban nehéz megítélni, hogy milyen lehetett az eredménye, meg már régen is volt, gondolom. Meg a lehámlott bőr állapotát is nehéz így megmondani, de tény, hogy a hámlasztott bőrrel kényesen kell bánni. Enyhébb hatású, 2-3%-os szaliciltartalmú szereket kellene keresni, használni. Pl. Kék Lukács Akne Stop. Enyhe, de folyamatos használat mellet nem száradna rá egy felső réteg a bőrödre, ami alatt továbbra is gyulladt lenne. Belsőleg a cickafark teát javaslom, inni rendszeresen, nem drága, gyulladáscsökkentő, nőknek való tea.
Te a súlyos akne csoportba vagy sorolható. [link] Őt kell meglátogatni és meglásd 3 hónap múlva már csak nevetni fogsz először.
Kapsz Roaccutan nevű gyógyszert és valszeg fog.gátlót is de az nem biztos! Először kisebb dózis majd napi 3 és 3 havonta vérvétel. De a bőröd nagyon-nagyon szép lesz majd. :) Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!