Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit kezdjek a súlyosan pattaná...

Mit kezdjek a súlyosan pattanásos (aknés) bőrömmel? [KÉPEKKEL]

Figyelt kérdés

Képek: [link]

Szóval összefoglalnám "röviden"(amennyire csak tudom):

11 éves korom óta szenvedek aknéval. Az évek során jártam 3 bőrgyógyásznál. De a bőrgyógyászok előtt használtam nővérem által vásárolt Fabulon Tinitonikot, semmit nem javított a helyzeten.

Az első bőrgyógyász szalicil savat írt fel, meg valami iszonyatosan szárító kenőcsöt (már nem emlékszem a nevére), amitől a bőröm erősen vízhiányos lett. Annyira emlékszem, hogy darabokban hámlott a fejemről, később a bőrömmel együtt. Mégtöbb pattanásom lett.

A másodiknál több hónapon át tartott a kezelésem. Először Dalacin Emulziót adott, nem használt. Lemosónak, toniknak, bőrradírnak Bioderma márkájú termékeket ajánlott (ezek olyan semlegesek voltak). Aztán elkezdte szedetni velem a Tetracylin nevű antibiotikumot, nagy dózisban (naponta 2 kapszula, 30 napon át), mellé Rozex Emulziót adott. Következő hónapban, mivel a Tetracylin megszűnt, helyette Demoxicylin nevű antibiotikumot adott 3 dobozzal (naponta 2 kapszula, 30 napon át), mellé szintén Rozex Emulziót használtam. Ez még folyt 3 hónapig. A szüleim végül megunták, hiszen problémák jelentkeztek. Az antibiotikum kiölte a szervezetem hasznos baktériumait is. (Gombás megbetegedésem is lett emiatt..)

Tehát átvittek egy gyermek bőrgyógyászhoz, aki az eddigiekben csak kísérletezgetett velem. Adott először Skinoren krémet (szörnyen kiszárította az érzékeny bőrömet, rosszabbodott később az állapota, hiába hidratáltam mellette). 3 hónappal később kellett visszamennem. Aztán felírta a Davercin nevű gélt. Hát ez meg semmit nem csinált a bőrömmel. Csak még több pattanás köszönt vissza, és idegesítő filmréteg köszönt vissza az arcomról felkenése után (húzódott, fájt). 3 hónap múlva ismét vissza kellett mennem az adott időpontra. Erre felírta nekem Zinerytet. Hát az.. Szörnyű volt! A pattanások először mintha eltűntek volna, de észrevettem, hogy csak a BŐRÖM ALATT GYULLADTAK BE. Nagyon szenvedtem vele. 1 hónapig tűrtem, aztán abbahagytam a használatát. Most kell majd visszamennem, ez a 3. hónap, de még vacilálok, hogy visszamenjek -e, vagy ne.

Eközben eljártam kozmetikushoz, ő ajánlott egy kénes lemosót, és hozzá a Balzsam Labor Teafaolajos Krémgéljét. Ezeket használgattam. A nyomkodások után mindig csupa seb, gyulladt, undorító, gennyes volt az arcom. Tehát 3 hónapi kezelés után nem bírtam tovább. (Ő aztmondta átad a mesterének, most nálam a telefonszám, nemtudom, hogy felhívjam -e.)

Háziorvos ajánlotta a Babé márkájú termékeket, amik nagyon drágák voltak (egy hidratálókrém 8000Ft, fél hónapra elég), de semmit nem kezdett a bőrömmel. Adott Dalacin oldatot is, de az sem volt jó. (Csúnyább lett a bőröm, száradt, fájt..)

De az évek során használtam Garnier, Vichy, stb. drogériás és patikai termékeket. Mindegyiktől csak rosszabb lett.

Jelenleg a kozmetikus által ajánlott lemosót és krémgélt használom.

Én már ezek után végképp nem tudom mit kezdjek. Félek már kipróbálni dolgokat, nem akarok több pénzt kidobálni.. Ez is rengeteg pazarlás volt.

Kérlek ne mondjátok, hogy van már rengeteg ilyen kérdés! A leírt összes kérdést szerintem már végigolvastam, a házi praktikákat is kipróbáltam (élsztő, kamilla, pakolások százai), semmi sem használt!

Nagyon drága kezelésekre nem igazán szeretnénk költeni a családdal, de, ha biztosan használna, akkor esetleg befektetnénk rá.

Ezeken kívül minden tanácsot szívesen elfogadok! Én már teljesen kétségbe vagyok esve, nem tudok mit csinálni egyszerűen. Rengeteget sírok emiatt, magamba fordulok sokszor.

Mindenkinek előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Sok-sok ZÖLD PACSIVAL jutalmazok! :)

2013. nov. 3. 22:02
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:

#9: Tényleg nem szeretnék ilyesmit szedni. Ha kivizsgáltattam magam, és végképp nem használt semmi, akkor talán utolsó lehetőségként. De azért köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatodat.

#10: Köszönöm szépen válaszod, mindenképp ráveszem a szüleimet, hogy vigyenek el endokrinológushoz, és belgyógyászhoz!

#11: Köszönöm válaszod. De sajnos csak 14 éves vagyok, és nem nagyon szeretnék még fogamzásgátlót használni. Nemsokára megyek vissza a nőgyógyászomhoz (más okból), majd tőle is érdeklődöm ilyen téren.

#12: Köszönöm a tanácsot. Hát ezt még meggondolom. Bár egyik barátnőmnek is egy természetgyógyász segített (de neki nem volt ilyen durva a bőre). Megpróbálok majd odafigyelni magamra. :)

Thameliox (#13): Hűű.. Köszönöm a részletes leírást! Akkor elhagyok minden tejterméket és kipróbálom ezt a szalicilsavas krémet. Ez a tengeri maszkos, fürdősós dolog is jónak tűnik. Megpróbálom. És lehet akkor majd bekapok heti 1-2 aszpirint is! :)

#14: Köszönöm. Először kivizsgáltatom magam és majd meglátom, hogy menjek -e magándokihoz.

#15: Köszi, majd lehet kipróbálom a sörélesztőt. Egyébként rendszeresen ápolom a bőrömet. Kénes lemosót használok (gyógynövényesben veszem).

patyex (#17): Köszönöm! Olyan szappanra céloztál, aminek nem Baba a márkája, hanem amivel a kicsiket fürdetik? Vagy pontosan mire érted?

Thameliox (#18): Most vettem csalánteát, de akkor beszerzek egy cickafarkfűt is, köszi!

#19: Rendben, köszönöm!

#20: Sajnos Borsod megyei vagyok. És ahogy elnézem elég csípősek az árak.. :\ A szüleim nem hiszem, hogy megengednék. De azért köszönöm!

2013. nov. 5. 22:47
 22/67 anonim ***** válasza:
Remélem azért majd egy kis idő múlva visszatérsz ehhez a témához és leírod, hogy javultál-e vagy sem és ha igen, akkor mivel.
2013. nov. 6. 14:01
 23/67 A kérdező kommentje:

Igen, ha történik valami, akkor természetesen leírom, ahogyan mindenki válaszára visszajelzést adtam. Bár akitől még pluszban kérdeztem, attól még várom a válaszokat, köszi. :D

Ma vettem apukámmal DM-ben tengeri iszapos arcmaszkot (most kipróbálom), és tengeri fürdősót. No, meg egy új alapozót.. És nemsokára nődoki, és utána küldenek majd hormonvizsgálatra, ha kell. Egyébként ma voltam fogdokinál, aki ajánlotta, hogy menjek el majd góckutatásra. Majd meglátjuk mi sül ki a dologból.

2013. nov. 6. 18:49
 24/67 anonim ***** válasza:
:) A Dm-ben kapható Holt tengeri maszk kicsit csípett nekem pár másodpercig, de elmúlik. Más is írta ezt a hatást a Krémmánián.De semmi gáz nem volt utána.
2013. nov. 6. 20:23
 25/67 A kérdező kommentje:
Oké! Hát tudod nekem minden nap szörnyen szúr, csíp, fáj az arcom.. Már megszoktam. :) Úgyhogy nem igazán zavar az ilyen, de köszi, hogy szóltál. :D Most még este teszt alá kerül. ;) Próba cseresznye. :D
2013. nov. 6. 20:57
 26/67 anonim ***** válasza:

Szia! A 164.oldalon kezdődik a IX.fejezet, amit javaslok elolvasásra. Meg az egész könyvet is ajánlom. Ha kell több paleós könyv pdf-ben, küldj priviben e-mailcímet.

Üdv, T.

[link]

Én azt vettem még észre, hogy a legszebb bőrű személyekről előbb-utóbb kiderül, hogy étrendjük a "nyers vega étrend"-hez hasonló, vagy ahhoz közelít. Informatikán dolgoztam, csupa fiú csapat volt. Legtöbbjük piros vagy szürke, zsíros arcszínnel. Volt egy srác, aki nem ebédelt a menzán, hanem az otthonról hozott ebédje a következő volt pl: 2 nagy fürt szőlő+2 alma+2 sárgarépa feldarabolva+ mozzarella sajt. Minden délben ilyeneket evett ebédre. Nyers vega kaját. És az arca, bőre világos és tiszta fehér volt (nem vörös,gyulladt, mint aki beteg).

Ezt csak azért írom, mert ha természetgyógyászhoz elmegy az ember, akkor ilyen étrend felé fogja terelni ez embert. A paleo étrend azt mondja, hogy kell a fehérje, szóval valami köztes étrend lehet az igazság.

Pl:reggelire sok tojás, minimális kenyér, gyógytea

ebéd: hát menzán nem lehet válogatni,lehet, hogy jobb inkább otthon enni, a javasolt a következő: (bármilyen)zöldségleves, hús, rizs (és nem tészta, krumpli) Vacsora szintén sült hús,vagy pörkölt rizs, zöldség (cékla pl.) Boltban csak nyers húst kellene venni, a feldolgozott húsok pultját kerülni. reggel meg tojást enni, felvágottat, virslit elfelejteni

(Ilcsi néni szerint az emberek akkor lettek pattanásosak, amikor a virslik megjelentek a boltokban. Amíg a boltok szegényesebbek voltak, addig nem volt olyan sok probléma.)

Természetgyógyász nekem javasolt olyat, hogy minden nap egyek valami sötétzöldet (a klorofill gyulladáscsökkentő) (paprika, saláta, uborka, brokkoli, kelkáposzta)

Most karfiol, brokkoli, kelkáposzta időszak van, lehet sok-sok levest csinálni belőle.Nyersen azért csak nem olyan jó, de levesnek elkészítve jó. Ilyenkor lehet sok káposzta levest is enni, akár minden nap vacsorára.Most van itt az ideje. Nem túl laktató a (kel)káposztaleves, ezért lehet belőle enni 3-szor is egy este. Na, ezt ezért hívják káposzta-leves kúrának. :)

Egyszer egy hétig minden nap ettem brokkolilevest, a hétvégén tényleg fehérebb (kevésbé gyulladt) volt az arcom.

A Holt tengeri maszknál enyhébb,nem annyira szárító, nyugtató hatású a "Reinigende maske" (tisztító maszk cinkkel), ha nagyon szárítana az iszapos.

Multivitaminnak én a Vitaminkirály Multi-liquid multivitaminját javaslom. Herbáriában, bioboltokban lehet kapni.Egy dobozban 30 szem van (az "alap" verzió helyett a "plusz" verziót érdemes venni, az 1800 Ft), én van mikor ezt a mennyiséget egy hét alatt beveszem. Elég sok vitaking-es vitamint beszedtem már, szerintem jók. A Vitaking Multi Alap vitamincsomag 4800 -5000 Ft.Katalógusukban tinédzsereknek is ajánlják.

Olvasd el Demecs István 5 szokás, ami javítja az egészséged c. könyvét. neten fent van.

Víztisztításra elegendők a Brita vagy Hauser Aqua Optima típusú víztisztító kancsók. Ebből a tisztított vízből jó teákat csinálni.

Van még egy könyv: Demecs István: Betegre ettük magunkat c. Ez is megtalálható a neten. [link]

2013. nov. 7. 12:47
 27/67 anonim ***** válasza:
nem akarlak elkeseríteni kedves kérdező, de neked semmiféle pakolás,krém, kence fice nem fog használni. a te pattanásaidra csak és kizárólag a tablettás kúra hoz sikert. Roaccutan vagy Sotret menj el bőrgyógyászhoz, bár ezek elég drága gyógyszerek. :(
2013. nov. 7. 15:47
 28/67 anonim ***** válasza:

Még eszembe jutott valami, amit talán használni fogsz (lassan már könyvben fogom kiadni az irományomat)

Cickafark + palástfű tea

E két növényt együtt,összekeverve bármikor, vagy felváltva szokták, szoktam inni, női teák.

Ha külön iszod őket, és nagyon profi akarsz lenni, akkor a cickafark teát a mensi hetében és az azt követő héten, tehát a 28 napos ciklus első felében (0-14 nap), a palástfüvet pedig a mensi előtti 2 hétben (15-28.nap) tanácsolják gyógynövényszakik inni. Így igazodik jobban a természetes hormonháztartáshoz.

Női tea még az édeskömény-mag tea. Lehet a fentiekhez, csalánhoz hozzákeverni. Már csak azért írom ide, mert ugye a pattikat elméletileg a ffi hormonok is okozzák, és azokat kellene ellensúlyozni valahogy, csak éppen nem fogi tabival. (A palástfű progeszteron, a cickafark, ánizs, édeskömény-mag ösztrogén hatású. )A Lady Ciklus tea összetétele is ilyen, ha szeretnél utánaolvasni ilyen teáknak.(Meg pl. Mensesyl cseppekben is szerepelnek ezek.) A fogi tabikban progeszteronszerű dolgok vannak, erről a palástfű-tea jut eszembe, ez egyébként jobban is tisztítja a bőrt. Nekem mindig van itthon. Sosem filterest szoktam venni. (Egyébként amelyik nőben egy kicsit több a női-hormon, azt a fiúk is szebbnek látják, mégha nem is tudják, hogy miért. :)) (Ezek azért nem veszélyes teák, az édeskömény gyerekteákban is szokott szerepelni hasfájás ellen, meg mellnövelő kapszulákban is.)

2013. nov. 7. 17:53
 29/67 anonim ***** válasza:
2013. nov. 7. 17:57
 30/67 anonim válasza:
Töröld át az arcod minden este ecetes vattával!
2013. nov. 8. 21:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!