Mit kezdjek a súlyosan pattanásos (aknés) bőrömmel? [KÉPEKKEL]
Képek: [link]
Szóval összefoglalnám "röviden"(amennyire csak tudom):
11 éves korom óta szenvedek aknéval. Az évek során jártam 3 bőrgyógyásznál. De a bőrgyógyászok előtt használtam nővérem által vásárolt Fabulon Tinitonikot, semmit nem javított a helyzeten.
Az első bőrgyógyász szalicil savat írt fel, meg valami iszonyatosan szárító kenőcsöt (már nem emlékszem a nevére), amitől a bőröm erősen vízhiányos lett. Annyira emlékszem, hogy darabokban hámlott a fejemről, később a bőrömmel együtt. Mégtöbb pattanásom lett.
A másodiknál több hónapon át tartott a kezelésem. Először Dalacin Emulziót adott, nem használt. Lemosónak, toniknak, bőrradírnak Bioderma márkájú termékeket ajánlott (ezek olyan semlegesek voltak). Aztán elkezdte szedetni velem a Tetracylin nevű antibiotikumot, nagy dózisban (naponta 2 kapszula, 30 napon át), mellé Rozex Emulziót adott. Következő hónapban, mivel a Tetracylin megszűnt, helyette Demoxicylin nevű antibiotikumot adott 3 dobozzal (naponta 2 kapszula, 30 napon át), mellé szintén Rozex Emulziót használtam. Ez még folyt 3 hónapig. A szüleim végül megunták, hiszen problémák jelentkeztek. Az antibiotikum kiölte a szervezetem hasznos baktériumait is. (Gombás megbetegedésem is lett emiatt..)
Tehát átvittek egy gyermek bőrgyógyászhoz, aki az eddigiekben csak kísérletezgetett velem. Adott először Skinoren krémet (szörnyen kiszárította az érzékeny bőrömet, rosszabbodott később az állapota, hiába hidratáltam mellette). 3 hónappal később kellett visszamennem. Aztán felírta a Davercin nevű gélt. Hát ez meg semmit nem csinált a bőrömmel. Csak még több pattanás köszönt vissza, és idegesítő filmréteg köszönt vissza az arcomról felkenése után (húzódott, fájt). 3 hónap múlva ismét vissza kellett mennem az adott időpontra. Erre felírta nekem Zinerytet. Hát az.. Szörnyű volt! A pattanások először mintha eltűntek volna, de észrevettem, hogy csak a BŐRÖM ALATT GYULLADTAK BE. Nagyon szenvedtem vele. 1 hónapig tűrtem, aztán abbahagytam a használatát. Most kell majd visszamennem, ez a 3. hónap, de még vacilálok, hogy visszamenjek -e, vagy ne.
Eközben eljártam kozmetikushoz, ő ajánlott egy kénes lemosót, és hozzá a Balzsam Labor Teafaolajos Krémgéljét. Ezeket használgattam. A nyomkodások után mindig csupa seb, gyulladt, undorító, gennyes volt az arcom. Tehát 3 hónapi kezelés után nem bírtam tovább. (Ő aztmondta átad a mesterének, most nálam a telefonszám, nemtudom, hogy felhívjam -e.)
Háziorvos ajánlotta a Babé márkájú termékeket, amik nagyon drágák voltak (egy hidratálókrém 8000Ft, fél hónapra elég), de semmit nem kezdett a bőrömmel. Adott Dalacin oldatot is, de az sem volt jó. (Csúnyább lett a bőröm, száradt, fájt..)
De az évek során használtam Garnier, Vichy, stb. drogériás és patikai termékeket. Mindegyiktől csak rosszabb lett.
Jelenleg a kozmetikus által ajánlott lemosót és krémgélt használom.
Én már ezek után végképp nem tudom mit kezdjek. Félek már kipróbálni dolgokat, nem akarok több pénzt kidobálni.. Ez is rengeteg pazarlás volt.
Kérlek ne mondjátok, hogy van már rengeteg ilyen kérdés! A leírt összes kérdést szerintem már végigolvastam, a házi praktikákat is kipróbáltam (élsztő, kamilla, pakolások százai), semmi sem használt!
Nagyon drága kezelésekre nem igazán szeretnénk költeni a családdal, de, ha biztosan használna, akkor esetleg befektetnénk rá.
Ezeken kívül minden tanácsot szívesen elfogadok! Én már teljesen kétségbe vagyok esve, nem tudok mit csinálni egyszerűen. Rengeteget sírok emiatt, magamba fordulok sokszor.
Mindenkinek előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Sok-sok ZÖLD PACSIVAL jutalmazok! :)
Én még soha nem használtam 30%-os töménységűt, nincs tapasztalatom. Annyit tudok, hogy ezt a töménységet orvos-kozmetikusok használják, mégpedig úgy, hogy csak pár percre és utána semlegesítő lotiont meg ápoló lotiont tesznek fel utána. Ezt is csak hetente, kúraszerűen csinálják pár alkalommal, valamint előtte pár hétig alacsonyabb %-ú (3 - 4- 7%) hatóanyaggal szokatják hozzá a bőrt az anyaghoz.
Gondolkoztam, hogy mit lehet csinálni ezzel az adaggal a kidobáson kívül. Ha nem akarsz már több pénzt kidobni , akkor én úgy használnám, hogy tenyeremben ebből a 30%-os ból egy borsónyit, és valamilyem más krémből, hidratálóból, lotionből 4 borsónyit összekevernék, és ezt kenném estére, éjszakára. Gondolom van otthon valami enyhe krémgél,amit szoktál használni, amihez ezt hozzá lehetne esténként keverni. Én ehhez a DM Balea Soft&Clear Anti-Pickel Tagesfluidját ajánlom, (én ma felkentem magamra a vazelines krémmel így összekeverve, hogy megnézzem mit is akarok ajánlani), de lehet hogy van már otthon hidratálód, amit szeretsz. Ez Dm-es lotion 700 Ft (50ml) , valójában ezt is akartam már ajánlani, de írtad, hogy már nem akarsz pénzt kidobni, nem akartam bolti cuccokat javasolni, ezért javasoltam 2-300 Ft-os termékeket, meg kis mennyiségeket. Ez egy könnyű lotion , hidratál, abszolút nem zsírosít, rá van írva, hogy van benne szalicil, cink, egész nap, meg éjjel "hordható". Nekem nem irritáló. Szóval ma a tenyeremben ezzel kevertem össze, össze lehetett keverni. Vigyázz rá, hogy valóban jól össze legyen keverve, ezt mondjuk egy kis kozmetikai ecsettel kellene csinálni. Fontos, hogy jól el legyen keverve, mert a 30%-os töménységet tényleg jól el kellene keverni. Tehát 1 borsónyi vazelines és 4 borsónyi lotion -t tenyérben vagy pálinkáspohárban jól összekeverni, aztán felkenni. Az az igazság, hogy önmagában a DM Balea Lotion is szerintem jó és szerethető, én inkább ezt vennék 700 Ft-ért, mint megint egy adag vazelint 350 Ft-ért.
Lehetne még azt csinálni, hogy sima vazelint veszel 30 g kb. 300 Ft-ért, és ebbe keversz bele a töményből, de ezt a keverési tevékenységet nem javaslom, jobb ha a gyógyszertárban csinálják, mert ott gép keveri össze fizikailag a krémet, hogy megfelelően homogén és egyenletes legyen. Másrészt a 30 gramm vazelinbe 0,9 gramm szalicil kell, hogy 3 %-os legyen, ami ára kb 20 Ft. Szóval, ha gyógyszertárba mész, jobb ott beletetetni a szalicilt, mert csak 20 Ft kb., pontosan ki tudják mérni és géppel egyenletesre keverni. Így lesz 350 Ft. (Ha nem a Balea lotionja mellett döntesz, akkor írd ki papírra ezt a receptet és vidd magaddal a papírt. Szóval a recept: 30 gramm vazelin + 0,9 gramm szalicilsav, és ne hagyd, hogy dupla adagot csináljanak dupla pénzért, mert a kicsi is elég sok időre.)
Közben még sokat olvastam és gondolkodtam gyógynövény és hormon témában:
a pattikat az 5-aplpha-reduktáz enzim is okozza, melyet gátolni cink-szedéssel (napi 40 mg), tökmaggal, tökmagolajjal, progeszteronnal lehet gátolni. Meg kisvirágú füzike teával. Tehát, akiben sok progeszteron van, az kevésbé pattis. Szóval a palástfű is gátolja ezt az enzimet. Gondolkodtam, hogy jó-e a palástfüvet mindennap inni,de sehol sem írják, hogy gondot csinálna (mondjuk fogamzásgátlást vagy vetélést). Úgy látom, hogy a napi 1 csipetnyiből, teáskanálnyiból készített adag minden nap iható. (Majd ha babát szeretnél később jobban utánaolvasol, de most bőrszépítés a lényeg, amihez minden nap kellene inni.)
Progeszteron hatású a barátcserje is, amit szintén lehet a 28 napos ciklusban végig szedni, de ezt nem tudom, hogy 14 éveseknek javasolt-e. Valószínűleg nem lenne vele gond, csak egy kicsit drága.
Vannak még itt érdekes dolgok:
Bőrszépítő gyógytea
15 g palástfű, 10- 10 g fehér árvacsalán virág, vadárvácska, csalánlevél, pitypang (gyermekláncfű) 5- 5 g zsurló, aranyvessző. 10 percig áztassuk őket a forró vízben, majd szűrjük le a gyógyteánkat. Ízlés szerint ízesítsük frissen facsart citromlével és mézzel. Gátolja a pattanások kialakulását, széppé teszi a bőrt és finom az íze. A kívánt eredmény eléréséhez napi 2 csészével fogyasszuk, több héten át. A bőrünk tisztaságának javulása látható lesz már egy-két hét múlva is.
ezen az oldalon vannak még mensis, meg női teák az M és N betűnél
meg a ZS-nél zsíros bőrre való
Ez lenne a női egészséges életmód:
a káposzta, brokkoli, karfiol (cruciferous vegetables) elnyomják az ösztrogéneket , tehát progeszteronhiányosoknak nagyon jó (tehát lilakáposzta, káposzta, kelkáposzta, fejes saláta, sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller, kelbimbó)
Ezentúl a hétvégi húslevesből mindig te edd meg a zellert, petrezselymet.
Cinkből napi 30-40 mg kellene (ha fájdalmas a mensi, akkor azokon a napokon napi 100 mg-ot be lehet venni, úgy , hogy a 15-20 mg-os tablettákat óránként veszi be az ember. Forrás: Szendi Gábor, valamint azt is tudni kell,hogy a cink még gátolja az 5-alfa-reduktáz enzimet, ami szintén pattikat okoz.)
Csalánból ha van csalángyökér a bioboltban, drogériában, akkor azt is érdemes a teába tenni.
Kisvirágú füzike (van filteres) is gátolja az 5-alfa-reduktáz enzimet.
Tudnál képeket felrakni, hogy most mi most a helyzet? Tényleg javult a homlokod helyzete? Ha javult valami, akkor azért, ha nem, akkor meg azért. :)
Javasolt még az oregano, bazsalikom, fűszerek használata (100 Ft körül egy tasak). Az oregano erősen baktériumellenes.
Miért hülyítitek szegény lányt? Ő tipikusan az az eset amikor SÚLYOS aknéval szenved. Erre kenhetsz akármit, NEM FOG használni, ilyen betegségre találták ki az isotretinoin alapú gyógyszert, igen drága, egy éves kezelés kb. 120 ezer Ft. De biztos vesztek olyan felesleges dolgokat amit gyógyszerre lehetne költeni. Nem is kell most elkezdeni ráér, jövőre is, mert igen, sajnos nem fog elmúlni, ha nem kezeled még 20-30 évesen is lehetsz ilyen. :-(
Olvasd el a mellékhatásait, ORVOSOK véleményét, webbeteg.hu stb. és ott tájékozódj ne anonim gyógyszerellenes oldalakon .
Kúra 1 évig tart eredmény 3 hónap után. Nos. Ezentúl én megtettem mindent, lelkiismeretem tiszta, NEKED akarok jót. Szia :-)
Szia!:) nem tudom, hogy aktuális-e még vagy, hogy valaki említette-e már a roaccutan gyógyszert. Durva acnékre írják fel, lehet h használna. Egy kérdést szerintem meg ér;)
mielőbbi gyógyulást!:)
20/L
Nézd meg a Food Matters című filmet, nézd meg az Aknepril tabletta összetevőit (vévévépontaknepril
pont kom), valamint nézd meg a „7daydetox pont kom”-on az összetevőket. Van még egy akne
ellenes tabletta külföldön forgalomban, a Clearzine, ennek az összetevőit is néz meg, írd ki füzetbe.
Ezen összetevőket itthon is meg lehet venni, javaslom a Zöldvér Program Colon Control termékét,
én dm-ben vettem. Szar az íze, lassan fogy, de akkor is kell. Na, ebben aztán minden benne van, nem
kell külön-külön vásárolni, és nincs ráírva, hogy gyerekek, várandósok, szoptatósok meg satöbbik
ne fogyasszák, van OÉTI száma. A barátcserjét is vizsgálta az OÉTI, lehet étrendkiegészítőként
fogyasztani , és nem tettek olyan kitételt, hogy gyerekek, várandósok, szoptatósok ne fogyasszák.
Egyébként a Puritan’s Pride multivitamonomban van barátcserje, meg dong quai, meg vöröshere, meg
wild yam root kivonat.
Naszóval, 5-alfa-reduktáz témában okosodtam a napokban. Hát, angol nyelvű szövegekben írnak róla
tudományosabban.
Az 5-alpha-reduktáz enzimből sok van a prosztatában és a bőrben, szőr/hajtüszőkben.
Valószínűsíthető, hogy közrejátszik a bőr növekedésében, sejtdifferenciálódásban.Ez alakítja át
a tesztoszteront dihidrotesztoszteronná (DHT-vé). A DHT egy androgén hormon, elsősorban a
prosztatában, a herékben, a hajtüszőkben és a mellékvesekéregben szintetizálódik az 5-alfa-reduktáz
enzim munkája révén. Aknés nőknél magas az androgén hormonok szintje, köztük a DHT-é is, mint
nem aknés nők vérében.
5-alfa- reduktáz gátló hatásúak a következők:
-ketokonazol (Nizoral sampon, Dandrene sampon) bizonyítottan gátolja a
dihidrotesztoszteron szintézist, valamint csökkenti a gyulladást, férfias hajhullást. A
sampont pár percig a fejen hagyni.
-kőszénkátrány (ichtiol, fekete szappan) valamely összetevője antiandrogénhatású
-csiperkegomba (jónéhány vizsgált gomba közül a fehér csiperke a leginkább 5alfaR-gátló)
-fűrészpálma (másnéven törpepálma, szabal-pálma)
-GLA (gamma linolenic sav) ligetszépeolaj
-zöld tea (a koffein nem jó benne)
-B2 vitamin
-azelaic sav
-kurkumin
-ganoderma gomba
-Angelika gyökér (angyalgyökér)
Ide illik, mint hajnövesztők: algák, gingko biloba, dong quai, nagy csalán, panax ginseng
Aknék esetén javasolt napi adag vitaminok:
A-vitaminból 25.000 IU
C-vitamin 1000 mg/nap
B-vitaminok: fajtánként napi 50-100 mg/nap
cink: 45-50 mg/nap
MSM 200 mg/nap
szelén
Króm 200 mcg/nap
Egy másik cikk volt:
Két módja van az aknét okozó dihidrotesztoszteron negatív hatásainak mérséklésére. Vagy az 5-alfa-
reduktáz enzim gátlását kell megoldani, vagy a dihidrotesztoszteron májban történő lebontását kell
fokozni.
A következő tápanyagok gátolják az 5-alfa-reduktáz enzim működését: cink, szója, lenmag, tökmag,
ligetszépemag-olaj, törpepálma kivonat(saw palmetto) A telített zsírsavakat tartalmazó étrend (hús,
tej, vaj) növelik az enzim aktivitását.
A máj működésének fokhagymával, káposztával, brokkolival történő támogatása jobb működést, a
dihidrotesztoszteron csökkenését okozza. Sok bogyósgyümölcs (eper, málna, feketeribizli, stb…)
fogyasztása, A, C, E vitaminok fogyasztása, máriatövismag (Silybum marianum )fogyasztás szintén
erősítik a máj működését. Meg a májvédő teakeverékek.
Tanulmányok szerint a B6 vitamin, azelainsav és cink kombinációja már kis koncentrációban 90 %-
ban csökkenti az 5-alfa-reduktáz aktivitást. A cinket olyan más, a dihidrostesztoszteron által okozott
betegségekben is használják, mint a prosztatamegbetegedések és akne. A cink külsődleges használata
csökkenti a faggyútermelést (sebum production) és az aknét. Még azok a személyek is cink-hiányt
mutat a bőrük, akiknél egyébként a vérben normál szintet lehet kimutatni.
Gyógyszertárban lehet készíttetni cink-oxidos kenőcsöt, cinkpasztát (Lassar paszta), cinkrázó nevű
folyadékot. (Multivitamin készítménybe van mikor cink-oxidot tesznek, állítólag gyenge a biológiai
hasznosulása. Bőrre kenve azért van hatása.)
Az acidophilus baktériumok is hasznosak akne kezelésében, kordában tartanak más káros
baktériumokat, candida albicans gombát. Élőflórás joghurt fogyasztásával vagy gél-kapszulák
bevételével tudjuk bevinni, fürdés után natúr joghurtot testápolónak használni.
Akne-ellenes gyógynövények, illetve alkalmazott részeik:
1) bojtorjángyökér (külsőleg is hat, meg teaként is, van is ilyen sampon, hajszesz. A
hajszeszt most 4 nap az orromra is kentem, tényleg gátolja )
2) csalángyökér
3) ragadós galaj (=Cleavers,= Galium aparine)
4) vörös lóhere
5) pitypang (gyökér, levél, szár, egész növény)
6) levendula
7) szamóca-levél
8) kurkuma
9) mezei zsurló (10 percet főzni kell, hogy méreganyaga eltűnjön)
10) Angelika gyökér (másnéven angyalgyökér) (Magyarországon is van, itt is terem,
erősen zeller ízű és illatú a teája)
11) Dong quai (kínai angyalgyökér)(zellerféle, rokona az itt is termő angyalfűnek,
zellernek)
12) máriatövis
13) barátcserje
14) echinacea
15) kisvirágú füzike
16) palástfű
17) poloskavész
18) jamgumó, yams gyökér
19) hagyma, fokhagyma,keresztesvirágú zöldségek: brokkoli, kel, káposzta, kelbimbó (a
máj használja fel ezeket a hormonok lebontásához, méregtelenítéshez)
20) kénben gazdag aminosavak (tojás, MSM – metil-szulfonil-metán))
21) alfa-liposav: máj, élesztő
22) dió
23) csiperkegomba
24) édeskömény (mag, szár, friss növény)
25) fűzfakéreg (szalicin) (250 Ft 40 gramm drogériában)
26) teafaolaj – külsőleg
27) oregano olaj – belsőleg is szedhető kapzsulában
28) édesgyökér (hosszútávon inkább ne)
29) cickafark
30) körömvirág (=mariegold,= kalendula), lehet belőle jó sokat inni
31) borsmenta
32) fodormenta (Gyuri bácsi androgén hormonok ellen, női szőrösödésre kifejezetten
ajánlja korlátlan mennyiségben való fogyasztásra, máshol is láttam, hogy írják, hogy
csökkenti vagy elnyomja a ffi nemi hormonokat, illetve még a tüszőhormonszint
(progeszteron) is növekedett már 5 napnyi fogyasztás után) [link]
betegsegek/betegsegek_reszletesen/skin/hair/szortelenito-fodormenta-tea-
89471.html
33) ánizs
34) zsálya
35) kakukkfű
36) majoranna, bazsalikom
37) aranyvesszűfű
38) aloe vera
39) ananász
40) kamilla
41) orbáncfű
42) lenmag
43) pásztortáska
44) apróbojtorján (ez és a „bojtorján” két külön növény)
45) diófalevél
46) vasfű (verbéna)nagyon keveset
47) vérontófű
48) petrezselyem, zeller
49) Cayenne (pirospaprika)
50) enzimek: pl. bromelain
51) Boswelin: Boswellia Serrata vagy indiai tömjénfa hatóanyaga a boswellin-sav. Ez a
növény már az ókorban is gyulladáscsökkentőként volt ismert.
52) szója
53) almabor-ecet
54) svédkeserű (svéd-cseppek) külsőleg is
55) macskagyökér (valeriana): női hormonok mennyisége megnövekszik tőle, nyugtat,
stresszhormonból, férfi” harcos” hormonokból kevesebb termelődik a nyugodt alvás
után, több heti fogyasztása növeli a libidót
teakeverék I: nagy csalán, bojtorjágyökér, ragadós galaj
teakeverék II: körömvirág, cickafark, csalángyökér, csalánlevél
teakeverék III: fűrészpálma(=szabalpálma, =törpepálma), csalángyökér, borsmentalevél,
aranyvesszőfű (Prosztata tea néven árulják ezt a keveréket) , lehet hozzá tenni kisvirágú
füzikét
teakeverék IV: citromfű,komló : ezek nyugtatnak, esti, lefekvés előtti teák, a komló
ösztrogénszerű, egész hónapban használva 2-3 nappal meghosszabítja a ciklust,eltolhatja a
menstruáció kezdetét
Egy másik forrás:
A progeszteronszintet emelő gyógynövény a fekete üröm, a csalán, a
vérontófű, a réti palástfű, a barátcserje és mindenekelőtt a jamszgyökér.
Érdemes esetleg a Puritan.com on körülnézni, külföldről is rendelni közvetlenül
multivitaminokat, alacsonyak az árak, egész családnak való mennyiségek esetén sokkal
olcsóbban meg lehet venni így a dolgokat egész évre, két évre, mint itthon.(Féláron, amire
rájön még a szállítási ktg, de még így is érdemes.) Én az Ulta Woman Daily Multi-t szedtem
(van benne brokkoli, barátcserje, vörös lóhere, vad yamszgyökér, stb…) voltférjem szokott
30-40 ezer forintos csomagokat rendelni, amiből még a szüleit is ellátja hónapokra.
Érdemes megnézni a vitaminmennyiségeket, meg Lenkei, Szendi vitaminos könyveit is
elolvasni. (Zink for Acne tablettájukba 50 mg- cinket tettek.)
Ajánlom még Patrick Holford könyveit is, van bőrről szóló és emésztésről szóló könyve is, voltak most a kezemben, mikor a fentieket írtam. Üdv.
Én már ajánlottam neki a Roaccutan/Sotretet, de ezt írta:
" A Roaccutan-ról már jó pár kommentben kifejtettem a véleményem. És nem szeretném tönkretenni magam belülről vele. Akkor inkább maradok ragyás. 14 évesen nem ér annyit. "
Érted ő már kifejtette a véleményét :D Mikor nem is szedte. Ez olyan mintha megkérdezik tőlem milyen az ejtőernyőzés és elmagyarázom milyen MIKOR SOHA NEM UGROTTAM KI. sok-sok zárójelbe a következőt írnám. Miért is győzködöm itt a kérdezőt? Azt hiszi neki akarok rosszat? Miért akarnék, azt szeretném, ha szép arca lenne,de ha nem hát nem. Továbbra is tájékozodj anonim oldalakon szia :)
Kedves Válaszadók!
Köszönök szépen mindent, MINDENKINEK! :)
Most mondom, hogy a Roaccutan gyógyszerről NEM A TAPASZTALATOMAT, hanem a VÉLEMÉNYEMET fejtettem ki, ami annyit tesz, hogy EDDIG nem szerettem volna szedni. És nem, nem hittem, hogy bárki is rosszat akarna nekem! Ennyire buta nem vagyok.
Most viszont voltunk a szüleimmel kontrollon a gyermekbőrgyógyásznál, aki most már (ahhoz képest, hogy múltkor leszidott, amiért csak kérdezni mertem erről a gyógyszerről) erősen ajánlotta, hogy muszáj lenne szednem a hegesedés miatt. Tájékoztatott, hogy az általam hallott HAMIS ÁLLÍTÁSOKKAL ellentétben havonta történő vérvétellel ellenőrzik, hogy minden rendben van -e. Terhes meg nem vagyok, nem is leszek (szép is lenne már.. :D), tehát a magzatkárosító hatása is rám tekintve lényegtelen. Szóval nincs semmilyen kockázata a gyógyszernek. Ezért is úgy döntöttünk, hogy elkezdem szedni.
A bőrgyógyász azt mondta, hogy 10 hónapig fog tartani a kúra. Ez lesz az 5. napom. Állítólag az első két hétben rondább lesz a bőröm, de utána javul.. Hát, szerintem nálam már kezdődik, mert kezdek "kirügyezni". :D Kíváncsi leszek, hogy milyen változások fognak végbemenni. Remélem sikerrel járok. :)
Még egy kérdésem lenne. Aki használt Roaccutant, az használt mellé arctisztítót? Vagy csak vízzel mosott arcot? És hidratálókrémet? Ha igen, milyet? Testápolót? Mert a hátam is elég aknés és most nagyon szárad.
Ajakápolót már írt az orvos, meg a fényvédő krémet is mondta. De a hidratálást nézve még nem vagyok elég tájékoztatott.
Előre is köszi, ha még ezekre a kérdésekre válaszoltok!:)
Kellemes karácsonyt, és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves Válaszolónak!^^
ja és a legfontosabb. ezentúl szépen megkérlek, ne az internetes anonim forumokon tájékozodj HANEM 1. betegtájékoztató, utána szakorvos. legalább webbeteg.hu ÉS az a legkevesebb, hogy ahova kifejtetted "szakértelmedet" leírod, a mostani álláspontot, hiszen számos olyan hezitáló SÚLYOSAN aknés betegtől fosztottad meg, az egyetlen megoldást, akik ezeken az oldalakon néztek utána.
Ezentúl, remélem, érettebb gondolkodásmódot követsz. Köszi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!