Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit kezdjek a súlyosan pattaná...

Mit kezdjek a súlyosan pattanásos (aknés) bőrömmel? [KÉPEKKEL]

Figyelt kérdés

Képek: [link]

Szóval összefoglalnám "röviden"(amennyire csak tudom):

11 éves korom óta szenvedek aknéval. Az évek során jártam 3 bőrgyógyásznál. De a bőrgyógyászok előtt használtam nővérem által vásárolt Fabulon Tinitonikot, semmit nem javított a helyzeten.

Az első bőrgyógyász szalicil savat írt fel, meg valami iszonyatosan szárító kenőcsöt (már nem emlékszem a nevére), amitől a bőröm erősen vízhiányos lett. Annyira emlékszem, hogy darabokban hámlott a fejemről, később a bőrömmel együtt. Mégtöbb pattanásom lett.

A másodiknál több hónapon át tartott a kezelésem. Először Dalacin Emulziót adott, nem használt. Lemosónak, toniknak, bőrradírnak Bioderma márkájú termékeket ajánlott (ezek olyan semlegesek voltak). Aztán elkezdte szedetni velem a Tetracylin nevű antibiotikumot, nagy dózisban (naponta 2 kapszula, 30 napon át), mellé Rozex Emulziót adott. Következő hónapban, mivel a Tetracylin megszűnt, helyette Demoxicylin nevű antibiotikumot adott 3 dobozzal (naponta 2 kapszula, 30 napon át), mellé szintén Rozex Emulziót használtam. Ez még folyt 3 hónapig. A szüleim végül megunták, hiszen problémák jelentkeztek. Az antibiotikum kiölte a szervezetem hasznos baktériumait is. (Gombás megbetegedésem is lett emiatt..)

Tehát átvittek egy gyermek bőrgyógyászhoz, aki az eddigiekben csak kísérletezgetett velem. Adott először Skinoren krémet (szörnyen kiszárította az érzékeny bőrömet, rosszabbodott később az állapota, hiába hidratáltam mellette). 3 hónappal később kellett visszamennem. Aztán felírta a Davercin nevű gélt. Hát ez meg semmit nem csinált a bőrömmel. Csak még több pattanás köszönt vissza, és idegesítő filmréteg köszönt vissza az arcomról felkenése után (húzódott, fájt). 3 hónap múlva ismét vissza kellett mennem az adott időpontra. Erre felírta nekem Zinerytet. Hát az.. Szörnyű volt! A pattanások először mintha eltűntek volna, de észrevettem, hogy csak a BŐRÖM ALATT GYULLADTAK BE. Nagyon szenvedtem vele. 1 hónapig tűrtem, aztán abbahagytam a használatát. Most kell majd visszamennem, ez a 3. hónap, de még vacilálok, hogy visszamenjek -e, vagy ne.

Eközben eljártam kozmetikushoz, ő ajánlott egy kénes lemosót, és hozzá a Balzsam Labor Teafaolajos Krémgéljét. Ezeket használgattam. A nyomkodások után mindig csupa seb, gyulladt, undorító, gennyes volt az arcom. Tehát 3 hónapi kezelés után nem bírtam tovább. (Ő aztmondta átad a mesterének, most nálam a telefonszám, nemtudom, hogy felhívjam -e.)

Háziorvos ajánlotta a Babé márkájú termékeket, amik nagyon drágák voltak (egy hidratálókrém 8000Ft, fél hónapra elég), de semmit nem kezdett a bőrömmel. Adott Dalacin oldatot is, de az sem volt jó. (Csúnyább lett a bőröm, száradt, fájt..)

De az évek során használtam Garnier, Vichy, stb. drogériás és patikai termékeket. Mindegyiktől csak rosszabb lett.

Jelenleg a kozmetikus által ajánlott lemosót és krémgélt használom.

Én már ezek után végképp nem tudom mit kezdjek. Félek már kipróbálni dolgokat, nem akarok több pénzt kidobálni.. Ez is rengeteg pazarlás volt.

Kérlek ne mondjátok, hogy van már rengeteg ilyen kérdés! A leírt összes kérdést szerintem már végigolvastam, a házi praktikákat is kipróbáltam (élsztő, kamilla, pakolások százai), semmi sem használt!

Nagyon drága kezelésekre nem igazán szeretnénk költeni a családdal, de, ha biztosan használna, akkor esetleg befektetnénk rá.

Ezeken kívül minden tanácsot szívesen elfogadok! Én már teljesen kétségbe vagyok esve, nem tudok mit csinálni egyszerűen. Rengeteget sírok emiatt, magamba fordulok sokszor.

Mindenkinek előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Sok-sok ZÖLD PACSIVAL jutalmazok! :)

2013. nov. 3. 22:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:

[link]

(Most kedvet kaptam én is,hogy többet igyak megint belőle.

Ittam is az utóbbi napokban.)

2013. nov. 10. 11:44
 32/67 anonim ***** válasza:
gyűjtsetek össze a szüleiddel 180-200 ezer forintot (akár 1-2 év alatt is) és kezdjétek el a roaccutan kúrát.
2013. nov. 10. 14:22
 33/67 anonim ***** válasza:

Szia! Hogy vagy? Hogy van most az arcod?

Egyébként érdemes megismerni a szalicilsavat jobban, és 3%-os krémet otthon is lehet használni.A szalicil zsírban és alkoholban oldódik. A patikában 5%-osat is megcsinálnak, de 10 %-osat már nem igazán,mert az már nagyon erős, kérdezgetik, hogy hova kell. Az 5-10 %-osat nagyon zsíros hátra lehet kenni,kezdetben óvatosan, arcra elég a 3%-os. Hátkezelésnél is kell 2-3 hét, míg letisztul a hát.(Voltférjemnek zsíros a háta, neki kentem gyakran szaliciles krémmel. Ő nem nagyon pampucolja magát, csak gyorsan zuhanyzik és annyi, így a háta félévente kezelésre került szaliciles, vagy valami más szutyokkal. De neki is rendszeres kenés kellett ahhoz, hogy feltisztuljon a bőre.)

[link]

Ha zsíros a bőr, oda lehet kenni, a megmaradt foltokra lehet kenni, az éppen aktuálisan gyógyuló pattikat kíméletesebben kenni,hogy azért hámosodhasson, és inkább amikor már csak a folt maradt meg, akkor kenni a gyógyult helyet folteltüntetéshez.

Én bízom benne, hogy segíteni fog. :)

2013. nov. 11. 18:54
 34/67 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm a tanácsokat. A Roaccutan-ról már jó pár kommentben kifejtettem a véleményem. És nem szeretném tönkretenni magam belülről vele. Akkor inkább maradok ragyás. 14 évesen nem ér annyit.

A szalicilsavas kencét majd lehet elkezdem, csak még a dokikon akarok végigjárni. Holnap megyek nődokihoz.

A tengeri sós fürdő nagyon tuti amúgy. :) Szépen lehúz a gyulladásból, elállítja a vérzést is. A holt tengeri pakolással is ugyanígy vagyok. Jó kis dolgok. Csillapításra megfelelnek. :) És persze nincs allergiás reakció. :D Remek!^^

Viszont az arcom még mindig viszket, húzódik, gyulladt, fáj.. Majd kezdek még vele valamit.

2013. nov. 14. 19:14
 35/67 anonim ***** válasza:
0%

FAIL

Hogyan fejthetsz ki véleményt a Roaccutanról/sotetről, ha nem szedted? hm? Az interneten sok mindent írtak anonim noname oldalon mindenki igy tesz. Én most szedem 1 hónapja eddig a száj és ajak szárazságon semmi tünetem hála a profin beálitott kúrának és a jó Istennek :D Ja és tesóm 1 évig szedte és képzeld még él. Sőt 3 havonként kell menni vérvételre de semmi elváltozás nem volt, pedig ott mindent kimutatnak. Erről ennyit, de akkor élek a te szavaiddal: Maradok ragyás. Én erre csak azt tudom mondani, ez a te döntésed, de sok dologban fogod megbánni, hogy önbizalmad 0 csúnyának érzed magad a fiúknak sem fogsz tetszeni, és még sorolhatnám. Egy szó mint száz ez a gyógyszer nem méreg, nem veseölő meg mittomén miket irnak. Nagyon-nagyon szigoru ellenőrzéseken ment át, mig bevezették.

2013. nov. 14. 19:25
 36/67 anonim ***** válasza:

Öcsém óvodáskorból ismert barátja kiugrott az aszfaltra a 4. emeletről, előtte vitték pszichológushoz depi miatt, de senki pszichológus meg nem kérdezte,hogy szed-e valamit, és a család sem gondolt arra, hogy a pattikra szedett tabletta (Roa) egyáltalán okozhat valamit. Az édesanyja még a televízióban is szerepelt, hogy elmondja, hogy miért vesztette el a fiát. Én meg láttam a tévében a beszélgetést. Akkoriban Mo-n még nem nagyon beszéltek öngyilkosságfokozó hatásáról.

Örülök, hogy tetszik a Holt-tengeri fürdősó. :) De pont nem ez a megoldás :) ettől féltem. A 3%-os szalicilsavas krém a lényeg, hetente 3-4-szer éjszakára felkenve. Szinte tudtam előre, hogy nem sikerül majd meggyőznöm téged, mert hát ugye egy kis szar olcsó vacak a gyógyszertárból, haha... pedig pont ez a krém lenne a lényeg és önmagában gógyír. Ettől egyébként a bőröd sem húzódik. Légyszi a kedvemért csináltass egy ilyen 350 Ft-os krémet, mert a holt tengeri pakolást meg a többit csak kiegészítésnek írtam. :) Jó az a krém, de valamiért nem túl meggyőző másoknak, már tapasztaltam. Aztán meg számonkérnek, hogy miért nem ajánlottam már hamarabb.

Légyszi, légyszi, szépen kérlek. :)(A férjem hátára is ezt kentem és jobb, mint más kénes, ichtiolos szappanok, peroxidos krémek). Lehet kérni vazelin alapba, de ha valami más tejfölszerű fehér alapba (nem ionos hidrofil krémalap) teszi a gógyszertáros, az is jó.

Húzódó pattis arcra jó még, nekem is mutatott ilyet a gyógyszerész, a bórsavas vazelin: Receptje:

sol.acidi borici 3% + vaselin 30 gramm. Ez is olyan 350 Ft körül van. ( Ez a boric acid is megjelenik pattanáselleni szerekben.)

2013. nov. 17. 12:23
 37/67 anonim ***** válasza:

[link]

tehát tejtermékek elhagyása + savas (citromsav, ecetsav, szalicilsavas, aszprines lemosás, maszk, pakolás, krém) a megoldás.

Kurkuma fűszert lehet kapni 100 Ft-ért, sültcsirke fűszer.

2013. nov. 17. 12:54
 38/67 anonim ***** válasza:
Akiben van hajlam az öngyilkosságra, annak tök mindegy mit szed... :)
2013. nov. 17. 13:31
 39/67 anonim ***** válasza:

Én ilyet még nem láttam. Nagyon remélem hogy mihamarabb segíteni tudnak rajtad, mert szörnyű lehet. Én feleennyire se voltam aknés, mégis minden nap gúnyt űztek belőle a suliban:-(

Esetleg nézd meg ezt:

[link]

2013. nov. 18. 10:39
 40/67 anonim ***** válasza:
Mindenképpen vizsgáltasd ki magad. Én is aknés vagyok, pedig nem vagyok már tini. Eddig mindig kenőcsöket meg mindenféle szart írtak fel, amik persze csak tünetkezelésre voltak jók. Elsősorban az okot kell megszüntetni, aztán az okozatot...
2013. nov. 19. 22:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!