Sokból kimaradok, ha kihagyom az egyetemi képzést, és otthon tanulom meg a C++-t?
"tehát a munkahelyükre hivatkozol, ahova egyébként diploma nélkül kerültek be."
Diploma várományosaként kerültek be, mint főiskolai, egyetemi hallgatók, nem pedig diploma ÉS bármiféle TUDÁS nélkül. A kettő nem ugyanaz.
Neked, aki annyira ragaszkodik az egyetemhez, mi a véleményed arról a továbbképzésről, amit az 5-ös válaszoló linkelt?
Mindössze 1 éves képzés és csak levelező, viszont kizárólag programozásról szól az összes tantárgy, tehát kb annyi ezzel foglalkozó tantárgy van benne, mint egy Bsc képzésben, amiben a tanterv nagy részét matematikai, fizikai, jogi, gazdasági alapokkal foglalkozó tantárgyak teszik ki, amik nekem már megvannak.
Szerinted az az egyéves szakirányú továbbképzés kiegészíthet engem annyira, mint ha egy Bsc-t végeztem volna, ha közben önállóan is foglalkozok a programozással ezen kívül?
"Csak Kecskeméten van ilyen, Budapesten nincs?"
Az egész országban egyedül itt van programozóinformatikus szakirányú továbbképzés.
Van diplomád, szóval nem olyan fontos, hogy még egyet szerezz. Rengeteg időt és pénzt spórolhatsz ha magad tanulod meg a dologkat, csak vigyázz rá, hogy minden fontos dolgot megtanulj, még akkor is ha nehéznek tűnik...
Ha nem mész egyetemre sokszor nem is tudod, hogy milyen hiányosságaid vannak. Nézz körbe a neten, az MIT oldalát ajánlom és nézd meg, hogy pontosan mit tanítanak a CS diákoknak, mert minden tananyag, jegyzetek, előadások, vizsgák és megfejtések fent vannak.
Nem kell mindent megcsinálni, de ha a fontosabb dolgokat végig csinállod és mellette programozni tanulsz, nagy baj nem lehet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!