Otthon meg lehet tanulni programozni? Hogy kezdjem el?
Alapok elsajátítása, sok-sok rengeteg gyakorlással igen.
De évekig tarthat, mire elfogadhatóan tudni fogod, és esetleg megtudod alkotni amit elképzelsz.
Én gépészmérnöknek tanultam azonban nagyon érdekelt a programozás...pontosabban a c nyelv mivel rájöttem, hogy mikrokontrollereket is lehet vele programozni (a web és telefon applikációk sosem vonzottak). Otthon elkezdtem tutoriálokat nézni és kisebb programokat írni. Amikor elvégeztem az egyetemet a gépészmérnöki állás mellett jelentkeztem szoftverfejlesztői állásokra is, mivel szerettem, és a kezdőfizetések is nagyobbak voltak. Jelenleg egy multinál dolgozok programozóként és a mesterséges intelligencia területén folytatom a tanulmányaim.
Kezdheted pythonnal is, keress a neten videó tutoriálokat ahol mindent elmagyaráznak. Én még mindig kitartok amellett, hogy ha érdekel a programozás, akkor kezdhetet c/c++-al, de sokan állítják, hogy ez nem járható út...ami szerintem téves kijelentés.
Tulajdonképpen rajtad múlik, hogy mennyire vagy motivált és szorgalmas.
Kezdésnek kattints erre a linkre:
#3: Ha nem érettségizem informatikából, akkor még van lehetőségem egyetemre menni? Sajnos teljesen más szakra mentem általános után.
Köszönöm a válaszokat. Utolsó, rágoogliztam természetesen, de így van lehetőségem kérdezni.:)
Többnyire emelt szintűt kérnek infó és matek -ból.
Illetve elég sok pont kell, 360~380 körül van többnyire a bejutás esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!