Hogyan kezdjek el programozni tanulni és meg lehet-e tanulni programozni kb.1-1,5 év alatt?
Először is leszögezném, hogy én vagyok az a tipikus ember, aki köszönő viszonyban sincs a számítástechnikával. De szeretnék megtanulni programozni. Igazából olyan dolgok érdekelnének engem, mint a honlapszerkesztés, programkészítés. Az iskolában nagyon gyengén tanították nekünk az infot. Konkrétan megtanultunk ppt-t csinálni, és így kb. ennyi.
Azt pl. tudom, hogy ismerni kell a html és css kódot, hogy ha el akarom kezdeni. De igazából azt szeretném kérdezni, hogy ti, hogy kezdtetek el programozni tanulni?
Nekem például nincs időm és pénzem komolyabban foglalkozni vele. És, az is lehet, hogy ha elkezdem, lehet megunom, vagy nem fog annyira tetszeni.
Szóval, ti mit tanácsoltok, hogyan lássak neki pl. a honlapszerkesztéshez?
"Nekem például nincs időm"
Egyik tényező, hogy valamit megtanulni és fejleszteni (tudást) időt emészt fel. Tehát az minden kép szükséges.
Programozás nem abból áll, hogy leül az ember és csak pötyögi a kódot, mivel a "mit" és "hogyan" kérdések megválaszolásával lehet alkotni.
Ha jól értem TELJESEN 0-ról indulsz, akkor egy induló rendszer szintű nyelvet ajánlok, mivel az nagyobb alapot ad a későbbiekben.
Az elsővel nem teljesen értek egyet.
Rengeteg idő kell a programozás megtanulásához, ez tény, DE ne rendszer szintű nyelvvel kezdj. Ez olyan, hogy óriási fába egy életlen fejsze.
A weblapkészítéshez HTML, CSS, JavaScript nyelvekkel érdemes kezdeni (ebben a sorrendben). HTML és CSS egyébként nem programnyelv, hanem leíró nyelvek. Ez utóbbi annyit jelent, hogy ha ezeket megtanulod akkor még nem fogsz tudni programozni, de később mikor JS-ezni kezdesz már kisebb scripteket is tudni fogsz írni.
Mivel teljesen előröl kezded, de gondolom csak hobbi szinten akarsz programozni, akkor én ajánlom a 24 órás könyveket (HTML-, CSS-, JavaScript- 24 óra alatt). Bárki megtanul belőlük 1-1 programnyelvet, de programozni még nem fogsz tudni. Ha tetszik és tovább akarod csinálni, később komolyabb könyveket is a kezedbe vehetsz.
Ha nem csak weblapokat akarsz készíteni a Javat vagy a C#-ot ajánlom. Javahoz pl az Agyhullám Java könyv egy nagyon jó alapot ad.
Sorolhatnám még, de rengeteg dolgot le lehetne írni. Ha tényleg komolyan gondolod:
1) szánj rá időt
2) használd a googlet (ANGOLUL előny)
3) gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj
4) tanulj, tanulj, tanulj
5) while (true) { 1, 2, 3, 4 újra } :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!