Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hacker képzés kérlekolvassátok...

Hacker képzés kérlekolvassátok el többi lent!?

Figyelt kérdés
Sziasztok Egy furcsak kérdéssel/kéréssel fordulok most hozzátok.. Szóval bele kezdenék a Hacker-kedésbe. Még nem nagyon tudok róla sok mindent. Szóval sok helyen már utána olvastam hogy a profik már parancssorral csinálák nem programmal stb. Szóval egy olyan embert keresek aki ért hozzá és volna ideje engem belevezetni/megtanítani Kezdhetitek a leg elején az alapoknák hogy pl mit is jelen amit tudok persze. csak segítsetek tényleg meg szeretném tanulni. Ha valaki szívessen segítene írjon ide alá és akkor meg adom az elérhetőségem facebook/skype/gmail. vagy ti is meg adhatjátok. szóval segítsetek?!

2015. aug. 2. 23:03
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Ne bántsátok, legalább hacker akar lenni és nem híres Youtube videós, vagy e-sportoló...
2015. aug. 3. 09:51
 22/31 A kérdező kommentje:
Hát igen.. Xd "igaz mondó" ha ez tényleg így van ahogy mondod tudnál nekem ien programot küldeni?
2015. aug. 3. 10:04
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát nem muszáj sok programozási nyelven tudnia egy hack-ernek, egy Cracker-nek sem... ...pl. sok olyan embert ismerek, akik weblapokat CTRL+C és CTRL+V billentyűkombinációkkal elintézik, max néhol belenyulnak egy kicsit a kódba... :-) "

Mielőtt hekkélesről okítasz, nem ártana tisztába kerülni az alapokkal. Kezdésnek mondjuk azzal, mi az a weblap és hogyan működik. Amivel ez a mondatot próbál villogni, az azzal egyenértékű, mintha tollal bele tudnál írni egy reklámújságba, amit kihozott neked a postás.

2015. aug. 3. 16:58
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

"Elolvastam a hozzászólásokat. ...és érdekesnek találtam, hogy mindenki tudja, hogy hol kellene elkezdenie... ...ergó mindenki h3ck3r?"

Ha tudom, hogy autóversenyzéshez minél gyorsabban kell autót kell tudni vezetni (amihez sok gyakorlás kell), attól még nem vagyok autóversenyző. ;)

"Azt mondjátok, hogy sok programozási nyelvet kell tudni? Az életben sem azok az emberek viszik sokra, akik elvégeztek sok sulit"

Nem is a számosságon van a lényeg, hanem a tudáson, a tapasztaltságon.

"pl. sok olyan embert ismerek, akik weblapokat CTRL+C és CTRL+V billentyűkombinációkkal elintézik, max néhol belenyulnak egy kicsit a kódba"

Ismered az anekdotát a Fordról és a kalapácsütésről - Kiszállási díj: 5 dollár; egy darab kalapácsütés: 20 cent; tudni, hogy mikor, hova, mekkorát kell ütni: 94,8 dollár.

Na most a klasszikus értelemben vett hacker egy bonyolult rendszernél végez művészi szinten precíziós kalapácsütést - hogy stílszerűek legyünk csákánycsapást/kapavágást (a "hack" szó ugyanis jelenthet kapát vagy csákányt is).

"Manapság egy arra alkalmas programmal már elkezdheti a hacker-edést, meg akár a crack-erkedést is... "

De ezáltal nem válik valaki hackerré - maximum script kiddivé.

Lásd az előző analógiámat: attól nem válik valaki autóversenyzővé, hogy egy versenyautóba ül.

2015. aug. 3. 18:01
 25/31 anonim ***** válasza:
0%

#23-nak: ...érdekes, amikor kiforgatjátok az ember szavait... ...én írtam arról, hogy itt mindenki tudja mi kell ahhoz, hogy valaki hacker-legyen... :-) ...eszem ágában sincs itt oktatni valakit is, hiszen itt mindenki tud mindent! :-)

Ismétlem magam, szóval manapság azt nevezik programozónak, aki ügyesen össze tud ollózni különböző helyekről úgy dolgokat, hogy meggyőzzön másokat arról, hogy mennyire tud... :-)

Namármost elég megfigyelned a mai számítástechnikai újságokat (sajnos már nincs is olyan), ami meg annak nevezi magát, az szinte csak reklámújság, amelyben játékleírások vannak, olyan játékokról, amelyeket még az aranykorban (1980-1990) találtak ki és már az 1300-adik bőrt húzzák le róla... :-) ...meg pár teszt arról melyik csúcs-videokártyát kell megvenni, ahhoz, hogy fusson a legújabb játék... ...röhej! :-)

Régen voltak még programozást segítő cikkek is, nem is akármilyenek. Najó manapság már mindenhol az internet folyik és mindenki megtalálhatja a maga számára fontos információkat, de ez akkor sem ugyanaz!

#24-nek: igen ismerem az autószerelős viccet... ...és pl nem hiszem hogy minden ember tisztában van azzal, hogy egy autó hogyan is működik, mégis képes azt elvezetni... :-) ...Te sem biztos, hogy érted egyáltalán, hogy mi is az az áram, csak annyit tudsz, hogyha felkapcsolod a lámpát, akkor világos lesz a szobádban! :-)

Kérdezőnek: ha tényleg érdekel valami, akkor első körben üsd be a Google-keresőbe, és lehet hogy éppen rátalálsz mindarra, amit keresel, bár nem árt ha egy kicsit angolul is tudsz, de magyar példák is vannak...

1.: [link]

2.: [link]

3.: rákereshetsz a bckdoor programokra, meg a nuke-okra, meg a fene tudja még mire...

4.: Meg mondjuk lekompintasz egy ismert weboldalt (pl. Facebook), és eléred, hogy a keresőlista elejére kerüljön, majd szépen begyűjtöd a jelszavakat... :-) ...és ehhez sem kell sok ész, csak CTRL+C és CTRL+V... :-) (esetleg a jelszavak begyűjtéséhez kell egy kicsit odafigyelned, de ez sem nehéz!

Remélem feltöröd a Facebook-ot és megszűnik a pics@ba az egész! :-)

2015. aug. 3. 19:54
 26/31 anonim ***** válasza:

"szóval manapság azt nevezik programozónak, aki ügyesen össze tud ollózni különböző helyekről úgy dolgokat"

Ennek szimpla oka van: egyre inkább nagyobb tömegekhez jutnak el a számítógépes rendszerek, ez által egyre több szolgáltatást nyújtanak (mert a felhasználónak, aki a bevételt generálja, erre van szüksége), amiért egyre komplexebbek is lesznek. Mivel egyre komplexebbekké válnak egyre több "modult" már megcsinálnak, így azok újboli megírása már feleslegessé/időrablóvá (azaz potenciális bevételtől megszabadítóvá) válik.

Viszont a komplexitásnak meg is van a hátránya: az egyre komplexebb rendszernek egyre több a hibalehetősége.

"Régen voltak még programozást segítő cikkek is, nem is akármilyenek. "

Régen is voltak olyan számítástechnikai magazinok - főleg nyugaton - ahol egy cikket 8-10 reklám kísért - lásd például a Byte Magazint:

[link]

Hát ja kérem, ez a kapitalizmus - az újságnak is meg kell érnie valamiből.

A "hacker programokat", "weboldal koppintást" felesleges idekeverni - az az semmirekellő, igénytelen script kiddie-k asztala - a kedves kérdező meg gyanítom nem akar ilyen igénytelenné válni.

2015. aug. 3. 21:06
 27/31 anonim ***** válasza:
77%
A legtöbb feltörés nem a hacker profizmusából, hanem a felhasználó tudatlanságából származik.
2015. aug. 3. 22:22
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

"szóval manapság azt nevezik programozónak, aki ügyesen

össze tud ollózni különböző helyekről úgy dolgokat"

Ez baromság. Az ilyet script kiddienek nevezik és legfeljebb ő gondolja magáról, hogy programozó.

Hány évesek vagytok? Műszaki egyetemet láttatok belülről?

2015. aug. 3. 22:25
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Tegyünk rendbe egy pár dolgot. Hackernek nevezünk minden olyan embert, aki nagyon behatóan ismeri egy adott szakterület sajátosságait, technológiáit. Ez bármilyen szakterületre igaz, lehet pl. asztalos is akár, de az informatikában a legelterjedtebb a használata. Informatikán belül sem csak a biztonság területén dolgozókra mondjuk. A hackerek - függően attól, hogy tudásukat mire használják - két csoportra oszthatók:

White Hat Hacker: A tudását építő célra használja. Ő segít például jól megtervezni egy szoftvert, felkutatni hibákat benne (pl. biztonsági rés).

Black Hat Hacker: A tudását ártó, romboló célra használja. Ő olyan módon próbálja meg használni a szoftvert, amire nem tervezték. Felkutatja és ki is használja annak hibáit.

Magyarul nincs olyan, hogy "na én most akkor hackernek fogok tanulni, mi kell hozzá?", mivel egy komplett iparág sajátosságait és technológiáit kell ismerni, amit gyakorlatilag egy életen át tanulunk. Ha például jól tudsz programozni, az általad írt programodat próbáld meg nem úgy használni, amilyen célra te akkor készítetted és figyeld a viselkedését.

2015. aug. 3. 23:54
 30/31 anonim ***** válasza:
15%

Most csak azon mosolygok, hogy az én hozzászólásomat 0%-ra értékeltétek, ezt nevezem előítéletnek. Holott ha jobban megnézzük, még én adtam a kérdésre a legjobb választ... :-)

#26-nak: Tulajdonképpen ugyanazt írtad le, amit én egy kicsit ironikusan elbagatelizáltam... ...komplex rendszerek, és az ember kénytelen másolni... :-)

Szegény Lilla_1991 meg szépen leírta amit a Wikipédiáról megtanult, de érdekesmód senkit sem érdekel, még annyira sem, hogy reagáljon rá... :-)

Tehát ezen az oldalon az kap 100%-ékos értékelést, aki "Igaz Mondó" ellen ír valami "jópofát"... :-)

2015. aug. 4. 09:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!