Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Elte IK (vagy talán BME) vagy...

Elte IK (vagy talán BME) vagy OKJ képzés és utána egyetem?

Figyelt kérdés

Üdv!

Most vagyok végzős egy programozó iskolában. Nem iskolai szinten érdekel a programozás, minden szabadidőmben programozok, most egy játékfejlesztés közepén vagyok.

Nagy pazarlás lenne, ha OKJ képzésen maradnék? Sokan mondják hogy igen. Lehet dönteni, hogy maradok a suliban a képzésre, vagy nem.

Köszi a válaszokat

2014. szept. 14. 21:39
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Hatalmas pazarlás. A papír nem ér semmit, valószínűleg a tananyag is főlősleges. Egyrészt egyetemen nulláról oktatják, másrészt meg az informatikus OKJ-k nem a jóságukról híresek.
2014. szept. 14. 21:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Az informatikai OKJ-k (és ezzel most lehet megsértek pár embert), de SEMMIT nem érnek.

Elavult (még az egyeteminél is jobban) tananyag, sokszor inkompetens tanárok, nevetséges követelmények.

A felsőfokú szakképzés már egy fokkal jobb, de az sem ér sokat.

Ha az informatika érdekel, akkor egyetem. Ott megtanulod az alapokat, halom elméletet és sok "fölösleges" dolgot, hogy majd el tudd dönteni, hogy pontosan mi is érdekel és megtanulsz "tanulni", magadtól.

Aki kijön az egyetemről, nem fog tudni kapásból sok dolgot, sőt. Inkább csak tisztában lesz azzal, hogy mi mindent nem tud és nekiállhat ténylegesen tanulni. (Vagy aki tud már az egyetem mellett is dolgozik, hogy ezzel "beletanuljon" ténylegesen a szakma bizonyos részeibe.)

Az ELTE vs. BME vonalon pedig kinek mi jön be.

Az ELTE elvontabb, matematikaibb megközelítés (program TERVEZŐ) informatikus képzést ad. Megtanulsz magasabb szinten tervezni és átlátni dolgokat.

A BME kicsit más felől közelíti meg a dolgot, az ugye mérnök infó, ott kicsit közelebb maradsz a megvalósításhoz, talán "gyakorlat orientáltabb" a képzés.

Hogy melyik jobb vagy melyik nem, pedig mindenki döntse el, hogy neki mi tetszik.

Nekem az ELTE szimpatikusabb volt és nem bántam meg, hogy azt végeztem el. Sőt olyan jó volt, hogy egy MSc-t is hozzácsaptam a BSc-hez.

2014. szept. 14. 22:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért szerintem eldönthető dolog az, hogy BME vagy ELTE. Mivel a BME-n mérnökinfó van, ELTE-n pedig programtervező informatika. A kettőben van némi átfedés, de azért sokban különböznek.

Elég kevés infót írtál (szabadidődben szeretsz programozni), így ennyiből én azt mondom, hogy proginfó lenne nálad jobb választás, de ki tudja, hogy állsz a fizikával, vagy hogy a játékfejlesztésen kívül milyen programozás érdekel még.

Valamint ugye a matek sem utolsó szempont, mert mind a két szakon van belőle bőven.

Informatika OKJ-t én sem ajánlom.

2014. szept. 15. 12:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Matekkal nincs gondom, emelt szinten tanulom, fizikát pedig érteném, ha tanulnám. Annyira nem köt le, mint a matek, de nem utálom. A programozásnak minden részét szeretem. Irodai alkalmazások, stb. Írtam a kollégiumunknak egy ügyeletes beosztó progit, minenféle featureval.
2014. szept. 15. 19:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ez még mindig, akkor proginfó.
2014. szept. 16. 10:44
 6/6 anonim válasza:

Gyere az Elte-re, a lágymányosi campus a legjobb :D Komolyan, hatalmas forma oktatók vannak, szép az épület és jó sok jó csaj van a TTK-n :D

19L földrajz-töri szakos tanárjelölt

2014. szept. 16. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!