Egy informatikusi pályán állásinterjún milyen jellegű/nehézségű feladatok szoktak lenni? Tudtok említeni párat?
Én még csak most kezdtem a programozást ; a legelején vagyok, éppen hogy csak ismerkedek vele - csak kisebb tapasztalataim, próbálkozásaim voltak a területen.
Tudom, hogy még évekig kell tanuljam, hogy jó legyek benne, meg azt is, hogy mire eljutok egy szakképesítésig/diplomáig, addigra már túlképesítés lesz az informatikusi szakterületeken.
Éppen ezért érdekelne, hogy állásinterjún majd mikre számíthatok, hogy tudjam követni majd útközben, hogy már mennyire vagyok a cél fele, vagy esetleg sokkal többet kell gyakoroljak, hogy elég tudásom legyen egy ilyen kihíváshoz.
Nálunk állásinterjún a főnök feltett egy logikai feladványt, illetve kérte, hogy papíron írjon a delikvens egy kis programot, amit lehet iteratívan és rekurzívan is csinálni. Ezután én a Java nyelvre ismeretére mentem rá pár papíros feladattal, öröklődés, autoboxing, ilyesmi. Oracle minta tesztfeladatsorról merítettem ötleteket.
Korábban egy másik cégnél olyan állásinterjút láttam, ahol a fickó elé tettek egy PHP-s webalkalmazást, és keresse meg a hibát benne - amit egyébként direkt belepakoltak, és banális volt önmagában, de megtalálásához végig kellett futni szemmel, hol megy a vezérlés a fájlok között.
Hála a jó égnek! :)
Mert én még azt se tudom sokszor kapásból, amit saját magam tanultam és a kedvencem. Hát még ami nem az.... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!