Junior programozóként milyen nehézségű/típusú feladatra lehet számítani állásinterjún?
Ellenőrzik a felfogó képességedet. (többnyire egy probléma tálalásával és annak megértésén keresztül)
Ellenőrzik, hogy mennyire vagy csapatjátékos. (Tudsz-e normálisan kérdezni, ha nem érthető, amit mondanak. Dolgoztál-e már olyan projekten, amit többen csináltatok, mi volt a szereped, mi volt mások szerepe, hogy tudtatok közösen dolgozni)
Ellenőrzik a gondolkodásmódodat. (nehezen megoldható feladatok elé állítanak, amikor azt nézik, hogyan állsz neki)
Ellenőrzik a logikádat.
Ellenőrzik azt, hogy el tudod-e mondani másnak, min dolgozol-e éppen. (hobbidról kell mesélni részletesen, de nem felületesen, érdekesen)
Algoritmuselméleti, gyakori alapproblémákkal kapcsolatos, kivételek figyelembevételével, avagy a rendszer korrekt behatárolásával kapcsolatos, vagy éppen egyszerű, de részletesen leírandó feladatokat is szoktak adni.
[link] esetleg még mögé rakod a nyelvet, amin programozol, ott találhatsz gyakorló példákat.
És még számos mást is vizsgálhatnak.
Nekem ezek voltak:
- Hogyan oldanád meg egy játékmenet felvételét és visszajátszását?
- Írj egy PHP függvényt, ami egy tömbben lévő számokat adja össze
- Írj egy C függvényt, ami egy láncolt lista irányát fordítja meg
Eszembe jutott még két kérdés, ahol megbuktam állásinterjún:
- a multiprocesszor programozásnál fellépő 3 legsúlyosabb probléma kezelésére milyen algoritmusokat ismer?
- írjon pszeudo nyelven (papíron) 2 hibát javító Hamming kódot
Mindkettőnek utána jártam, de akkor már késő volt. Ezért megnézheted, hogy mivel foglalkoznak azok, akikhez mész, illetve mivel foglalkozik az a részleg, amire felvételiztetnek, és arra az állásra készülhetsz néhány okossággal. (mondjuk nem bántam meg egyik helyet sem, hogy nem oda mentem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!