Melyik a legdurvább, legviccesebb hiba, amit egy programkódban valaha elkövettél?
Az egyik első C nyelven írt programomban volt megtalálható ez a zseniális sor (kicsit fáradt lehettem):
time = time;
Kíváncsi vagyok, nektek mi volt a legdurvább :D
Hát legyen. Ha ennyiszer kiemeled, akkor biztosan az én válaszomra is kíváncsi vagy...
Sikerült egy FindAProperNameForThisFuckness osztályt bepusholnom az ügyfél GitHubjára. Reggel kivihogtuk magunkat, aztán toltunk egy gyors rebase-t, mielőtt valaki belenéz. Különösen pikáns volt a sztori atekintetben, hogy valamivel korábban még az egyik kollégán vihorásztunk, aki kitolta élesbe a Freemarker template-be bevarrt PINAPINÁ-t.
Van aztán az az állapot is, közel a tűréshatárhoz, amikor az adattag neve anyudg*cisz*r lesz, de azt szerencsére megfogtam a push előtti diffel.
Előfordulhat, hogy volt mókásabb eset, de elsőre ez ugrik be.
Ha ilyesmikre vagy kíváncsi, akkor mondjuk lehet, hogy a GyK helyett éremesebb TDWTF
Ne emeld már ki állandóan ezt a szart.
Kösz
Hát. Ha már ennyiszer kiemeled, leírom, bár szerintem egyik sem említésre méltó.
Rendszeresen elkövetett hibák (->már röhögök rajtuk):
1. getterben codecompletion menüben félrenyomok, aztán önmagát hívom meg, így mikor alkalmazás hirtelen megfagy, egyből tudom, hogy hamarosan el fog fogyni a stack.
2. Objective-C-ben ha egy nil-nek küldünk üzenetet (fordítok: nem példányosított (így null) objektumon hívunk metódust) definíció szerint nem történik semmi, nincs kivétel, hibaüzenet, tehát business as usual. Órányi kódolások után szépen mindenhová bekötöm az új komplex osztályt, aztán semmit nem csinál - mert persze pont példányosítani szoktam elfelejteni...
Legdurvább (legnehezebb volt megtalálni): C# wrappert írtam egy C DLL-hez, de az alkalmazás néha teljesen véletlenszerűen összeomlott, lehetetlen(nek tűnt) reprodukálni. Mivel szálkezelés nem érintette, így a tipikus gyanúsított egyből kiesett, aztán 1-1.5 napnyi szenvedés után jött a később áttörést hozó felfedezés: GC minden esetben triggerelte az összeomlást. Kiderült, hogy egy callback függvényhez inline létrehozott Delegate okozta a problémát, mert szépen begyűjtötte a GC, de ez a DLL-t nem nagyon érdekelte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!